Szerintetek megéri most, nyáron ingatlant venni, vagy érdemesebb még várni, hátha lejjebb mennek az árak?
Ha saját részre vennél és találsz olyat ami igazán tetszik és elfogadható áron is van, illetve stabilnak mondható a munkahelyed, akkor szerintem érdemes. Pláne, ha jelenleg albérletet fizetsz. Befektetésnek viszont nem most vennék.
Attól is függ, hogy hitelre vennél-e. Most alacsonyak a kamatok, később ez emelkedhet, így hiába csökkennek valamelyest az árak, a banknak kellhet majd többet fizetni.
Ha szükséged van rá, odaköltöznél, vegyél. Ha albérletbe szeretnéd kiadni most bizonyára nehezebb lesz.
Azt nem írtad,hogy hol szeretnél venni. Ha Budapestben gondolkodsz szerintem nem fognak az árak lentebb menni.
Mi az előző áremelkedésnél vártunk,hogy biztos nem fognak tovább emelkedni...de, tovább emelkedtek. Most sem hiszek abban,hogy drasztikus csökkenés lesz.
Ahogy Te is írod, megvan rá a pénzed. Akinek most megvan rá a pénze nem jár jobban ha leköti akkor sem.
Szerencsejáték.
Vagy feljebb megy, vagy lejjebb.
Meg kérdés, melyik.
Amelyiket el akarják adni gyorsan, az lemegy, amelyiket nem, az nem.
Most semmiképpen nem éri meg ingatlant venni, mert 2 dolog lehetséges:
-vagy csak 25-30%-ot fognak lejjebb menni az árak "árkorrekció" néven
-vagy árzuhanás lesz világválság néven és töredékére is lemehetnek
Más kimenetel a jelenlegi helyzetben nem prognosztizálható. Kidurran az ingatlanlufi.
3 éve alig voltak olcsóbbak a lakások mint most. Budapesten főleg. Vidéken igen, valóban olcsóbbak voltak a falusi CSOK (+egyebek) előtt.
Én folyamatosan nézegetem a lakásárakat, igaz, a fővárosban. Ott még véletlenül se csökken. Akinek nem kell egetverően gyorsan eladni szintén kivár, mint az, aki venni szeretne.
Igaz,hogy vannak akik elvesztették a munkájukat, megtört a vállalkozásuk, de az, aki most ingatlant akar venni már összerakta az árát.
Nem tudom, és erre borzasztóan kíváncsi lennék,hogy ki az, aki lakást szeretett volna venni, de most olyan helyzetbe került,hogy ezt nem tudja megtenni mégsem.
Van pár ismerősöm akit elküldtek a munkahelyéről, de Ők pl. multinál dolgoztak, bármunkaerőként.
Nem igazán hallom,hogy sokan veszítették el az állásukat, vagy számolták fel a vállalkozásukat. Biztos vannak ilyenek sajnos, de Nekik vélhetőleg nem voltak tartalékaik, tehát nem potenciális lakásvásárlók.
Ezeket kizárólag az ingatlanok árának alakulása miatt írtam le, nem akarok offolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!