mit tapasztaltok? Mert én az ellenkezőjét itt Győrben, legputrisabb panelokat dobálják 30 milkáért a Kodály Zoltán utcában, holott ott 400 000 ft volt egy panel 15 éve!
6-os ne kamuzzál az 2021-es ár, akkor vettünk 30-32 körül óbudai 2 szobásakat. Most azok 40 körül mozognak, plusz mínusz pár milka, állapottól függően!
2023. máj. 16. 14:12
12/24 anonim válasza:
Nem kamuzok, menjel fel ingatlan. com-ra es nezd meg a hirdeteseket. 10% alku most boven benne van, de tobb is attol fuggoen, hogy az eladonak surgos e az eladas. Bekasi lakasok is pl. van olyan ami 35 millas arral 50+ negyzetmeterrel fel eve be van ragadva.
2023. máj. 16. 14:36
13/24 anonim válasza:
Egyebkent meg nem ertem mit huledezel, mert mint irtam 37 votl a hirdetesi ar, teljesen realis, viszont nagyon le volt szakadva, igy le tudtuk alkudni 31-re, az eladonak tartozas miatt surgos volt az eladas.
2023. máj. 16. 14:37
14/24 anonim válasza:
2021-ben pedig semmit nem lehetett szinte alkudni, mert javaban porgott az ingatlanpiac, a Fidesz befosatott mindenkit, hogy kiporog a CSOK, gyorsan nyari szezonba aki akarta az felvette (kozben ugyanugy maradt), nem volt meg sem rezsivalsag, sem haboru. Nezz nyugodtan utana.
2023. máj. 16. 14:39
15/24 anonim válasza:
Azért ez inkább szerencse faktor, mint a piaci árak esése. Ha valaki kifog egy olyan lakást, ahol a tulajnak valamiért sürgős az eladás, akkor nyilván lehet nagyobbat alkudni. Nálunk nem lehetett, de mi 2-3 millióvál áron alul is hirdettük meg. 4 nap alatt elvitték. Sürgős volt, ennyi.
Más meg kivár, mert ráér kivárni. Az biztos, hogy sokkal lomhább a piac, sokan a kivárásra játszanak.
15: Az esetek 100%-ában azért adják el, mert másra kell a pénz, ami benne áll. 85-90%-ban már megvan a helye, gyakorlatilag elköltötték előre - lakáscserére, megélhetésre, utazásra, hitelre, stb. Az, hogy csak úgy áll, hogy majd a piac beéri azt az árat, amit ráírtunk a kéglire, és tökmindegy, hogy idén éri-e be vagy 16 év múlva, az szerintem nagy túlzással is 10-15% max.
2023. máj. 17. 00:16
18/24 anonim válasza:
Szerintem ez elég hasraütésszerű arány tippelés volt. Én azt látom, hogy sokkal többen várnak ki, mint ahányan nem. :) Mert az is kivár, akitől ők vennének, tehát nem, vagy csak minimálisat enged alkudni, így az adott eladó ingatlanból is minél több pénzt kéne bevasalni, mert különben nem teheti meg, hogy költözzön. Az, hogy befagyott a piac, pont ezt tükrözi egyelőre. Sokan állnak és vàrnak.
Felvázoltál te egy opciót, meg én is. Vagyis valószínűleg valahol középen van az igazság.
2023. máj. 17. 09:10
19/24 anonim válasza:
Csak mondjuk amíg valaki var idén 16 % korul fizethetne neki az infláció követő allampapir a pénzére ha eladnà a lakást netán. Az idei infláció alapján fizet jövőre, ami akár magasabb is lehet mint ez a 16 %,vhol olvastam asszem olyat is,hogy 20 % korul is lehet ez. Ha én nekem lenne most olyan lakásom, amiből csak évi 2 Misi jön be a havi 180 ezres albibol , elgondolkoznèk az eladáson. 40-50 misis lakás után ha két évre netán osszejön a 16 + 20 % koruli kifizetés az plusz 30 százalék. 50 milliónál az kb 17 millió 2 ev alatt. 2 ev albérleti penz meg csak 2+2 misi, és közben meg a lakás àra is csökkenhet. Aztan persze biztosat senki nem tud, lehet teljesen más világ lesz kitudja. Mindenki maga döntsön és magára hallgasson.
2023. máj. 17. 11:11
20/24 anonim válasza:
19: De nincs havi kifizetés, 7 év leteltével fizet csak.
És még rengeteg a "de".
Pl. most nincsen fizetőképes kereslet, ha 50 az értéke, lehet, csak 35-ért veszik meg.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!