Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Mi a menete egy lakás eladásnak?

Mi a menete egy lakás eladásnak?

Figyelt kérdés
20 èvesen vettem a lakást ingatlanoson keresztül, így mindent ő intèzett, így mint vevőnek nem tudom, csak hogy az ügyvèdet a vevőnek kell. Na most fordult a kocka, eladom a lakást, nyilván már meg is hirdettem ès van rá vevő is. Fura volt hogy sms-ben megkèrdezte hogy van e nekünk ügyvèdünk, aki megírja a szerződèst? Majd telefonon beszèltünk, hogy az ügyvèdet neki kell állnia, ő ezt termèszetesen tudta, csak azèrt megkèrdezte. Hozzá teszem, tegnap ugyan ott vettek lakást, abban a tömbházban, ahol nekem van, akkor találkoztunk, ezèrt volt fura a kèrdès. Mivel kp-s, így jövőhètre már tudná az ügyvèdet rendezni, hogy aláírjunk, ma este pedig a lakás helyrajzi számát kèrte, azt tudom, hogy le kell az ügyvèdnek kèrni a lakás adatait, nincs rajta tartozás stb. De ilyen mint a hivatalos irataimat (szemèlyi, adóazonosító jel) akkor fogja a szerződèsbe írni? Vagy az eladó nem találkozik külön az ügyvèddel a okmányok leadása miatt? Vagy ez hogy van?

2023. ápr. 18. 17:50
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Az ügyvéd előre elkésziti a szerződest az ingatlan adataival, es a személyes adatokkal, okmányok számával, stb..

Te előre megkapod a szerződést átolvasásra napokkal, jobb esetben legalább egy héttel előre.

2023. ápr. 18. 17:53
 2/7 A kérdező kommentje:
Nekem azt mondta a vevő, hogy ma kell neki az ingatlan helyrajzi száma, ès hogy jövőhètre meg beszèljünk meg egy időpontot, amikor az ügyvèd is ott lesz. Ennyit mondott, furcsálnám, ha akkorra írná be ad adataimat, ès adná a szerződèst, vagy csak az adataim miatt kellene mennem?
2023. ápr. 18. 18:02
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
a helyrajzi szám azert kell, hogy a tehermentesseget, tulajdoni viszonyokat ellenőrizni tudják
2023. ápr. 18. 18:04
 4/7 A kérdező kommentje:
Azt èrtem, tudom. Akkor ezek szerint csak a szemèlyes okmányok miatt kellene menni, meg gondolom az ár miatt is, hogy megegyeztünk, ès majd annak a 20%-át adja foglalókènt, ès akkor utána majd 1 hètre rá kb meg alá is írjuk?
2023. ápr. 18. 18:07
 5/7 anonim ***** válasza:
Miért nem hívod fel az eladót? Ezekről az időpontokról egyeztetnetek kell
2023. ápr. 18. 18:10
 6/7 anonim ***** válasza:

NEkünk az egsz egyeztetés e-mail-ben volt.

Az ügyvéd írja az e-mail-eket, kéri az adatokat, és folyamatosan egyeztettek.

Ott már csak átbeszélitek a szerződést, még utolsó javítgatások megtörténnek és aláírjátok.

Ma már a foglalót utalással szokás teljesíteni, de természetesen kérheted készpénzben is.

Ha megvan az ügyvéd, az ugyanúgy a te ügyvéded is, minden kérdéseddel fordulhatsz hozzá.

Természetesen telefonon is.

2023. ápr. 19. 06:37
 7/7 anonim ***** válasza:
#6: Igen a foglalót is utalással erdemes, de akár KP, akár utalás foglalót csak aláírt szerződéssel fizetünk ki.
2023. ápr. 19. 07:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!