Milyen hátrányai vannak egy zártkerti családi háznak?
Minden zártkert más. Bár úgy tudom, hogy már megszüntették a fogalmat és a "külterület" az érvényes, ... de erre ne vegyél mérget.
Nekünk van ilyen "zártkertünk" nyaralónak, rajta lakóházzal, ami nem kaphatott lakóház minősítést, holott minden megvan benne és hitelt sem lehet felvenni rá. Simán be lehetett jelentkezni állandóra, mert laktunk benne 3 évet családostól.
Ami még esetleg hátrány lehet, hogy csak 3%-a beépíthető.
" egyedül az internet ami problémás"
Nem lehet antennás internetet felszerelni?
"úgy tudom, hogy már megszüntették a fogalmat"
hivatalos friss tulajdoni lapon a zártkert megnevezés van.
" csak 3%-a beépíthető."
Itt 5%
Na látod, ezért mondom, hogy mindegyik más, a helyi szabályzók az érvényesek a bejelentkezésre, beépíthetőségre.
Én a helyedben ÍRÁSBAN kérnék ezekről az önkormányzattól egy állásfoglalást, mert ha csak szóban világosít fel ezekről Jucika ügyintéző, annak nem marad nyoma és utólag lehet szívni.
...
Nálunk tányéros TV van és antennás modemmel internet.
Kérdező!
Amiket leírtál annak alapján nem látom semmiféle hátrányát.
(Nekem is van egy ilyen ingatlanom, vagyis ismerem a helyzetet.)
Az internet meg ott van a telefonodon, bárhol is vagy a nagyvilágban.
"Hivatalos gazdasági épület szerepel a tulajdoni lapon"
Nálam pl. ez kizáró ok lenne. Olyan házat nem veszek, ami nem lakóházként van nyilvántartva - mert akkor föl se épülhetett volna.
Ezeket szinte az egész országban eltűrik, de soha nem tudhatod, hogy egyszer nem jön-e egy olyan világ, hogy mindenkit vastagon megbírságolnak, akik gazdasági épületre kértek építési engedélyt, aztán egy komplett lakóházat húztak fel oda.
Nálunk pl. Siófokon az M7 közelében, az egész utcában és a környéken ilyen besorolású nagy családi házak vannak és ez senkit sem zavar.
Bírságolni meg nem lehet, mert mindegyiknek van és volt építési engedélye.
Itt pl. nem volt előírás a "gazdasági épület", simán lakóház mindegyik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!