Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Melyik lakást választanátok?

Melyik lakást választanátok?

Figyelt kérdés

Tanácsot szeretnék kérni. 2 lakás közül nem tudunk dönteni vásárlás szempontjából, áruk kb azonos.

1.) földszinti lakás, 85 nm, 110 nm kert, 2009-es építésű, 3 szoba, központi fekvés, de csendes környék, enyhén lelakott. (pl padló kopott, 2 gyerekkel laknak itt), 1 kinti parkolóhely, 1 mélygarázs

2.) 90 nm, 4 szoba, vadiúj épitésű (még nincs kész), 2. emeleti, vasúti sín kb 20 méterre, vasúti megálló kb 50 meterre. terasz van, 2 kinti parkolóhely

túl vonzó az új, pont azért mert új. de a vasút miatt nem tudjuk megérné-e.

2023. ápr. 8. 23:25
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
köszönöm mindenkinek a választ, zöld pipával jutalmaztam. Ha esetleg még van ötlet, gondolat, szivesen fogadom.
2023. ápr. 9. 13:58
 12/20 anonim ***** válasza:
74%

Szia!

Laktam sín mellett, ráadásul elég forgalmas sín volt. Az első 2 hét nagyon nehéz volt, de megszoktuk, és észre sem vettük már ha jött a vonat.

A régire meg kell költeni, valószínű nem is keveset, és mind a kettőben lehetnek (rejtett, eltitkolt) hibák. Melyik mennyibe kerül?

A kert miatt az elsőt választanám, de ugye kitudja mennyit kell még költeni rá.

Nekem így elsőre a második lenne szimpatikus.

2023. ápr. 9. 18:03
 13/20 A kérdező kommentje:
A régin a padló kicsit viseltes, gondolom a gyerekek dobálták a játékokat igy kicsit tönkre ment.De úgy arányaiban nincs vele gond ahogy láttuk. Jó, nyilván nem új, meg 14 éve használatban van, de nem katasztrófa állapotú. Az új meg ugye vadiúj, még alakitható lenne benne minden, de a vasut nem tetszik, de helyileg szintén jó helyen lenne. Az ára ugyanannyi mindkettőnek. meg a kert is jó, de az újban csak terasz van. és kicsit alatta ott futna nem messze a vonat felsővezetéke, szóval a kilátás nem a legszebb. A használtnál ugyanez annyiban más, hogy ott a házak kicsit sűrűbben vannak, 3 emeletes házak közepette.
2023. ápr. 9. 18:34
 14/20 anonim ***** válasza:
66%

Vasút mellett nőttem fel, a világ legjobb dolga volt hogy az ágyban reggel már tudtam aznap beérek e suliba vagy sem. Gondolkodás nélkül választanám azt, ha lehetne és hasonló előny hátrány arányokkal rendelkezne egyébként két ingatlan. Nálam a vasút közelsége egyértelműen előny. Bár tudom hogy sokan nem osztják ezt a véleményt.

Ugyanakkor ebben a szituban én lehet az egyest választanám, ismerve az újépítésűek lutrijait. Egy 2009-es lakáson már kijöttek a gyerekbetegségek, az újat ti fogjátok kitapasztalni

2023. ápr. 9. 21:22
 15/20 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem a legfontosabb kérdés, hogy nektek hány szoba kell.

Ha kell a négy szoba, mert mondjuk két gyereket terveztek, akkor nyilván nem opció az első, hacsak nem átalakítható.

Ha mondjuk úgy tervezitek, hogy kiadjátok pár év múlva mert megöröklitek valakitől a Budai családi villáját, akkor lehet azt érdemes nézni, hogy hol magasabbak az ingatlanok albérlet árai.

De amúgy, inkább a környék alapján választanék. A jelenlegi felújítási és építési minőséget elnézve, egyáltalán nem biztos, hogy nem kell mondjuk egy öt év múlva újra felújítani valamit. A második meg még nincs is kész, most sok építtető azt játsza, hogy befizeted, aztán hónapok/évek múlva eladja valakinek drágábban, te meg visszakapod a pénzed. Albérletet sem kell addig pár évig fizetni, mire elkészül.

És hozzátenném, hogy nálunk a társasházban már lakásonként több, mint egy millió forintot költöttünk a társasház felújítására (2 éve adták át), és még nincs kapunk, ami legalább 2-3 millió. Van egy lakás, ahol nincs fűtés (mármint egyáltalán semmilyen), egy másikban a folyosón kell állítani a fűtést (elzárni vagy megnyitni), és a kapucsengőnk is a kerten belül van, úgyhogy még újra fel kell túrni a kertet és kivinni a vezetékeket a kapuig, mielőtt megcsináltatjuk. A beton reped szét a kocsibeállók alatt, állítólag beázik a ház alapja stb.

2023. ápr. 10. 00:25
 16/20 anonim ***** válasza:
100%
Én ilyen paraméterekkel egy percig sem gondolkodnék. Mindenképp az elsőt választanám.
2023. ápr. 10. 06:06
 17/20 anonim ***** válasza:
100%
Én is a régebbit venném meg, a vasút ilyen közel nagyon zavaró tud lenni.
2023. ápr. 12. 14:44
 18/20 anonim ***** válasza:

Földszintit semmiképpen.

Gyerekek hancúroznak, védtelenebb, be lehet ugrani az ablakon.

Éltem már földszinten. A szomszéd beállt a kocsijával, és dőlt be a káros anyag a lakásomba. Vasútnál sem.

2023. júl. 19. 20:30
 19/20 anonim ***** válasza:
Én lakást vennék, de mivel epitőiparban dolgozom, így tudom, hogy egy földszinti vagy tetőteres lakásnal lehet olyan műszaki hibákat kifogni amit egy vagyon orvosolni. Szoval ezeket én elengednem . Masik negatív,hogy ha valami lakas mellett vasút, szórakozóhely vagy egyéb hangos valami van az sztem minden második vasarlonal hatrany. Ilyet szinten nem vennék mert lehet, hogy később csak áron alul vehetnek. Ha ezek vannak akkor lehet néznék mást,persze ez én vagyok.
2023. júl. 20. 05:45
 20/20 anonim ***** válasza:
Egyebkent tavalyhoz képest 50 %ot estek vissza az ingatlan adásvételi számok. Szoval talan most picit jobban lehet válogatni.
2023. júl. 20. 05:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!