Melyik lakást választanátok?
Tanácsot szeretnék kérni. 2 lakás közül nem tudunk dönteni vásárlás szempontjából, áruk kb azonos.
1.) földszinti lakás, 85 nm, 110 nm kert, 2009-es építésű, 3 szoba, központi fekvés, de csendes környék, enyhén lelakott. (pl padló kopott, 2 gyerekkel laknak itt), 1 kinti parkolóhely, 1 mélygarázs
2.) 90 nm, 4 szoba, vadiúj épitésű (még nincs kész), 2. emeleti, vasúti sín kb 20 méterre, vasúti megálló kb 50 meterre. terasz van, 2 kinti parkolóhely
túl vonzó az új, pont azért mert új. de a vasút miatt nem tudjuk megérné-e.
Szia!
Laktam sín mellett, ráadásul elég forgalmas sín volt. Az első 2 hét nagyon nehéz volt, de megszoktuk, és észre sem vettük már ha jött a vonat.
A régire meg kell költeni, valószínű nem is keveset, és mind a kettőben lehetnek (rejtett, eltitkolt) hibák. Melyik mennyibe kerül?
A kert miatt az elsőt választanám, de ugye kitudja mennyit kell még költeni rá.
Nekem így elsőre a második lenne szimpatikus.
Vasút mellett nőttem fel, a világ legjobb dolga volt hogy az ágyban reggel már tudtam aznap beérek e suliba vagy sem. Gondolkodás nélkül választanám azt, ha lehetne és hasonló előny hátrány arányokkal rendelkezne egyébként két ingatlan. Nálam a vasút közelsége egyértelműen előny. Bár tudom hogy sokan nem osztják ezt a véleményt.
Ugyanakkor ebben a szituban én lehet az egyest választanám, ismerve az újépítésűek lutrijait. Egy 2009-es lakáson már kijöttek a gyerekbetegségek, az újat ti fogjátok kitapasztalni
Szerintem a legfontosabb kérdés, hogy nektek hány szoba kell.
Ha kell a négy szoba, mert mondjuk két gyereket terveztek, akkor nyilván nem opció az első, hacsak nem átalakítható.
Ha mondjuk úgy tervezitek, hogy kiadjátok pár év múlva mert megöröklitek valakitől a Budai családi villáját, akkor lehet azt érdemes nézni, hogy hol magasabbak az ingatlanok albérlet árai.
De amúgy, inkább a környék alapján választanék. A jelenlegi felújítási és építési minőséget elnézve, egyáltalán nem biztos, hogy nem kell mondjuk egy öt év múlva újra felújítani valamit. A második meg még nincs is kész, most sok építtető azt játsza, hogy befizeted, aztán hónapok/évek múlva eladja valakinek drágábban, te meg visszakapod a pénzed. Albérletet sem kell addig pár évig fizetni, mire elkészül.
És hozzátenném, hogy nálunk a társasházban már lakásonként több, mint egy millió forintot költöttünk a társasház felújítására (2 éve adták át), és még nincs kapunk, ami legalább 2-3 millió. Van egy lakás, ahol nincs fűtés (mármint egyáltalán semmilyen), egy másikban a folyosón kell állítani a fűtést (elzárni vagy megnyitni), és a kapucsengőnk is a kerten belül van, úgyhogy még újra fel kell túrni a kertet és kivinni a vezetékeket a kapuig, mielőtt megcsináltatjuk. A beton reped szét a kocsibeállók alatt, állítólag beázik a ház alapja stb.
Földszintit semmiképpen.
Gyerekek hancúroznak, védtelenebb, be lehet ugrani az ablakon.
Éltem már földszinten. A szomszéd beállt a kocsijával, és dőlt be a káros anyag a lakásomba. Vasútnál sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!