A foglaló árát el költhetem mint tulajdonos?
12# ja ha előleg lenne, a szerződés felbontható és a pénz visszajár.
Ezért adnak foglalót, hogy mindkét félt kösse valami anyigi.
Ha nem okoz gondot kicsengetni ezt az összeget, ha úgy alakulna, akkor költsd el nyugodtan. Kérdezd meg az autószalont nem lehet-e jelen àron valamilyen konstrukcióban foglalózni az autót és majd később elhozni a teljes vételár megfizetése mellett.
Egyébként, az hogy a bank nem ad a vevőmnek hitelt, az egyéni szoc. probléma. Miért nem kért a házra és magára előbírálatot mielőtt aláírta a szerződést?
Szóval hacsak nem az eladó titkolt el valami olyan nagyon súlyos tényt, ami a hitelezést akadályozza, avagy nem állapodnak meg erről külön a szerződésben, a foglaló NEM jár vissza csak azért, mert a vevő nem hitelképes.
Az eladónak ez nem érdeke. Én pl. nem mennék bele. Az ember járja körül a lehetőségeit és utána szerződjön. Azzal, hogy ő szórakozik (persze úgy, hogy az eladó ingatlanom abszolút hitelképes), nekem az időm megy, lehet hogy benne vagyok egy másik adásvételben, engem köt vevőként az a másik szerződés, lehet a foglalót is tovább fizettem, stb.
Az eladó akkor tud rugalmas lenni, ha neki kvázi mindegy, hogy áll-e még az ingatlanban a pénze és ezidő alatt esetleg elesik más vevőktől.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!