Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » A foglaló árát el költhetem...

A foglaló árát el költhetem mint tulajdonos?

Figyelt kérdés
Letétben meg kell, hogy őrizzem a foglalo összegét, míg a teljes folyamat végbe nem megy? Vagy nyugodtan elkölthetem, mert én semmi esetre sem fogok visszalépni az eladástól. Tehát az az összeggel már én rendelkezem?

2023. márc. 25. 08:35
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
57%
Ha a bank azért nem ad hitelt mert a nem akar vagy a ház nekik nem megfelelő fedezet akkor a foglaló VISSZA JÁR apróbb eltérés lehet szerződés fügvényében (az más kérdés hogy ha nem adod vissza akkor a polgári peres ut évekig tarthat…és ebbe nem mennek bele az emberek) ha a bank azért nem ad hitelt mert a vevő nem együtt működő nem viszi be a papirokat stb akkor nem jár vissza a fogalaló.
2023. márc. 25. 12:48
 12/17 anonim ***** válasza:
6%
Nem, mert vissza kell adni, ha meghiúsul az üzlet. Mondjuk ki az a bolond, őrült, aki foglalót ad.
2023. márc. 25. 13:12
 13/17 anonim ***** válasza:
100%
,,Nem, mert vissza kell adni, ha meghiúsul az üzlet. Mondjuk ki az a bolond, őrült, aki foglalót ad." Amikor a hitel bizonytalan, mint a kutya vacsorája hogy kapsz-e a banktól. Ha meg készpénzes akkor minek a foglaló? Egyben kifizeti és kész.
2023. márc. 25. 13:17
 14/17 anonim ***** válasza:
100%

12# ja ha előleg lenne, a szerződés felbontható és a pénz visszajár.

Ezért adnak foglalót, hogy mindkét félt kösse valami anyigi.

2023. márc. 25. 19:27
 15/17 anonim ***** válasza:
73%

Ha nem okoz gondot kicsengetni ezt az összeget, ha úgy alakulna, akkor költsd el nyugodtan. Kérdezd meg az autószalont nem lehet-e jelen àron valamilyen konstrukcióban foglalózni az autót és majd később elhozni a teljes vételár megfizetése mellett.

Egyébként, az hogy a bank nem ad a vevőmnek hitelt, az egyéni szoc. probléma. Miért nem kért a házra és magára előbírálatot mielőtt aláírta a szerződést?

Szóval hacsak nem az eladó titkolt el valami olyan nagyon súlyos tényt, ami a hitelezést akadályozza, avagy nem állapodnak meg erről külön a szerződésben, a foglaló NEM jár vissza csak azért, mert a vevő nem hitelképes.

2023. márc. 26. 13:33
 16/17 anonim ***** válasza:
70%
Nyilván úgy érdekes megkötni a foglalós szerződést is, hogy ha valami baj van, pl nem kapsz hitelt, akkor visszakapd az összeget. Mert ilyet viszont lehet, ha az eladó is rugalmas.
2023. márc. 26. 16:22
 17/17 anonim ***** válasza:
83%

Az eladónak ez nem érdeke. Én pl. nem mennék bele. Az ember járja körül a lehetőségeit és utána szerződjön. Azzal, hogy ő szórakozik (persze úgy, hogy az eladó ingatlanom abszolút hitelképes), nekem az időm megy, lehet hogy benne vagyok egy másik adásvételben, engem köt vevőként az a másik szerződés, lehet a foglalót is tovább fizettem, stb.

Az eladó akkor tud rugalmas lenni, ha neki kvázi mindegy, hogy áll-e még az ingatlanban a pénze és ezidő alatt esetleg elesik más vevőktől.

2023. márc. 26. 20:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!