Volt már olyan, hogy a számodra nem ideális kerékpározási lehetőségek miatt nem költöztél egy amúgy szimpatikus településre (vagy költöztél el onnan)?
A következőkre gondolok:
- A település elhelyezkedéséből adódó problémák. Például azért hanyagoltál egy zsákfalut, mert unalmasnak találtad volna, ha minden egyes edzésed ugyanavval az 5km-es szakasszal kezdődne és érne véget. Vagy igazi alföldkedvelöként nem akartál hegyes, dimbes-dombos vidékre menni, esetleg fordítva (akár városrészre is lebontható, például 12. kerület).
- Más településekkel összevetve nem volt megfelelő a kerékpáros infrastruktúra: fontos számodra a kerékpárút, azonban a helyi és lakott területen kívüli kerékpáros úthálózat minősége, színvonala nem érte el az általad elvártakat. Vagy épp a település környékén haladó főútakon zavaró mennyiségben volt kihelyezve a hungarikum kerékpározni tilos tábla.
Ismersz olyat, akinek ezek (vagy egyéb, kerékpárral kapcsolatos) szempontok szerepet játszottak ingatlanvásárláskor?
nekem játszott ez is, mikor lakást, most meg házat kerestem.
de én elenyésző kisebbség vagyok, aki inkább a bicajos esőkabátot meg az esőnadrágot veszi elő, mint az autot, ha be kell menni a pesti belvárosba.
nyilván az elsődleges szempont a lehetőségekhez képest c mentes környék, gyalogtávra elérhető infrastruktura, majd a tömegközlekedes és a biciklis lehetőségek.
amúgy van kocsim, csak azt azt közlekedésre szeretem használni, nem araszolásra.
Igen. Nyíregyházán kerestem lakást, de az anyagi lehetőségeim miatt csak az agglomerációban tudtam megengedni magamnak egyet. Konkrét lakásnézőig nem jutottam el, de Napkort és Újfehértót azonnal kizártam a lehetőségek közül, mivel mind a 4-es, mind a 41-es útnak van egy olyan rövid, alig 2 kilométer hosszú szakasza, ahol tilos kerékpározás.
Engem sem a tilalom, sem a forgalom nem érdekelne túlzottan, viszont napi szintű ingázás során a nagy számok törvénye alapján előbb vagy utóbb úgyis érkezne a csekk.
Ezért egy olyan szomszédos települést választottam (Nagykálló), ahol nincs ilyen probléma.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!