Aki gyerekkel akar jönni ingatlant megnézni az általában ingatlanturista?
Szerintem mind azok. Egy normális gyerekes/pereputtyos haznézőm se volt. Akik gyerekkel jönnek azok ingyenes játszóházba képzelik magukat, a 3 generációs 10+ fős csürhe meg semmin se egyezik. Azt se tudják milyen házat akarnak venni, csak kíváncsiak.
Telefonon meg szoktam mondani hogy gyereket nem hozhatnak, és csak az jöjjön aki a házat veszi, és szakember esetleg. 3-4 főnél több nem jöhet.
Ha nem tetszik, nem kell jönni. A szabályok bevezetése óta anyám házára találtunk is készpénzes vevőt. Jelentősen kevesebben jöttek házat nézni, de akik jöttek, azok mind készpénzesek voltak nem csok királyok.
Az a gyakorlat, hogy minél szarabb/olcsóbb egy ingatlan, annál nagyobb a slepp a prolikból.
A 100millió felettieknél viszont valós érdeklődők, jönnek kp-vel a zsebükben.
76 milliós ingatlant vettünk meg és gyerekkel néztük meg. Bár igaz ("csokhuszárok" vagyunk az egy gyerekes használt csokunkkal és a már régen számlánkon csücsülő babaváróval), de az összes többi kp. volt. Flottul lement az ügyintézés, mert egy nagyon értelmes, intelligens család állt az eladói oldalon is.
Nekem nem lett volna bajom azzal, ha valaki azt mondja gyereket nem vihetek. Nincs hova tennem a gyerekemet, így ha nem jöhet, nem nézzük meg. Semmi baj, az nem a mi házunk. A másik oldal meg max elesett volna egy potenciális vevőtől.
Az, hogy valami nem tetszett és nem vettük meg független volt attól, hogy ott van-e a gyerek vagy sem.
Ingatlan turista, hogyne. Más hobbija sincs az embereknek, mint kipakolt, üres lakásokat nézegetni.
Én a másik oldalról közelíteném meg a kérdést: ha nem lenne 100-ból 99 hirdetés erősen hiányos, vagy egyenesen szándékosan félrevezető, akkor kevesebb lenne az olyan érdeklődő, aki "potyára" jelenik meg.
No meg ha egy élet munkájának eredményéből akarsz ingatlant venni, akkor bizony nem fogsz egy fél órás látogatás alapján dönteni. Meg fogsz nézni több lakást, akár több alkalommal is.
"Más hobbija sincs az embereknek, mint kipakolt, üres lakásokat nézegetni."
Te nagyon nem vagy képben!
Ezekben még benne laknak a tulajok és az ő életüket keseríti a sok pénz- és vételi szándék nélkül ott lábatlankodó lakásturista..
"ha egy élet munkájának eredményéből"
Bármelyik panellakás ára megegyezik egy jobb autó árával.
Ha egy autó árához is "egy élet munkája" kell neked az nagyon szomorú.
(Érdemes lett volna tovább tanulnod, vagy valami jobb szakmát választanod.)
"Te nagyon nem vagy képben!"
Hát ez nyilván az eladó lakástól függ. Én már eleve üres lakást mutogattam a vevőknek mindig... Persze nem ingatlanos vagyok, csak egy szimpla eladó.
"Bármelyik panellakás ára megegyezik egy jobb autó árával."
Szerintem a kérdésben sehol sem volt megemlítve, hogy milyen lakásról van szó. Budapesten, normálisabb környéken a panelek négyzetméter ára már millió fölött is lehet. Egy 60-70 négyzetméteres panel ára bizony nem két fillér és nem egy autó ára. :) Vagy hát nem tudom, hogy milyen autókat szoktál venni, de ebből már egy, de talán kettő, gazdagon konfigurált M-es BMW is kijön. :)
"(Érdemes lett volna tovább tanulnod, vagy valami jobb szakmát választanod.)"
Takonypóc. :) Fingod sincs a szakmámról, de helyből biztos vagyok benne, hogy többet keresek nálad, ugyanis te láthatóan nem vagy képes az ún. gondolkodásra.
25-ös!
A te ózdi putridat lehet, hogy látatlanban venném meg, aztán valami helyi ingatlanos intézze a bérbeadást, de azért egy 50-80 milliós ingatlant megnézek mielőtt megveszem és ha saját lakásnak akarom használni, akkor a család is megnézi.
Egyébként a tulaj vagy ott lakik, vagy nem. Akit zavarnak a vásárló jelöltek, annak azt ajánlom, hogy először költözzön el és ingatlanos segítségével adja el a lakást. Ha erre nincs pénze, akkor ne nyavajogjon. Esetleg hirdesse úgy, hogy nem lehet megnézni, vagy aki megnézi, annak kötelező megvenni. Biztos nagy lesz az érdeklődés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!