Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » A lakásárak fognak csökkenni?

A lakásárak fognak csökkenni?

Figyelt kérdés
Albérletben élünk Nyíregyházán ahol már egy igényes albérlet 130 ezer bútorozatlanul… erősen gondolkozunk, hogy ne más zsebét tömjük és 2 gyerekre csok támogatást plusz kedvezményes hitelt és babavárót vegyük fel azt megpótoljuk és 25-28 millióért egy 3 szobás lakást megvegyünk. Érdemes várni, hogy hátha csökkennek a lakás árak vagy egyáltalán nincs erre semmi esély?
2023. febr. 16. 07:50
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
64%
Sajnos a CSOK verte fel így az árakat.
2023. febr. 16. 07:59
 2/24 anonim ***** válasza:
92%

Már most is van 25-28ért lakás Nyíregyen ahogy nézegettem az ingatlan.com-ot.

Mi úgy néztünk házat hogy pár millióval a keret fölött nézegettünk jobb házakat mint amit meg tudtunk engedni magunknak, kettőre tettünk ajánlatot pár millió alkuval, az egyik elutasította de a másik elfogadta. Szóval ti is ha 30 millióig néztek lakást akkor akár sikerülhet is egy 30 millióst elhozni 27-28ért. Vagy 28 millióst lealkudni 25-re. De persze ne számítsatok rá hogy már az elsőnél bejön, úgyhogy előre ne éljétek bele magatokat egyikbe sem.

2023. febr. 16. 08:18
 3/24 anonim ***** válasza:
66%
Túl vannak már árazva a lakások szerintem némi enyhülés jön most az árakban.Felfelé már nem mozdul.
2023. febr. 16. 08:28
 4/24 A kérdező kommentje:

1. Igen sajnos, azok a lakások amiket néztünk néhány évvel ezelőtt 15 millióért mentek aztán sajnos jött a CSOK.. :(

2. Átlagosan mennyit lehet alkudni egy lakásból? OTP ingatlan hirdetésen kettő lakás is szimpatikus 27 és 28 millió forint.

2023. febr. 16. 08:29
 5/24 anonim ***** válasza:
65%

2es vagyok. Hát figyelj, attól függ, mióta hirdetik, és mennyire sürgős nekik az eladás. De ezt csak ők tudják, szóval mi két 57 milliós házra bemondtunk 50-et, mert tudtuk hogy úgyis megy ez feljebb, az egyik hallani se akart további ajánlatról, ő ragaszkodott az 57-hez, a másikkal meg megegyeztünk 52-ben.

Szóval én első körben 27-28 milliós lakásra mondanék 23-at, és végül 24-25-ben meg lehet egyezni. Ha tényleg sürgős nekik eladni, akkor most ezekben az időkben bele fognak menni. Csak az a rossz ebben, hogyha beleszeretsz egy lakásba, nem biztos hogy a tiéd lesz, még ki kell várni hogy belemennek-e az alkuba.

Nem tudom mennyi a maximum amit szántok rá, de ha olyan 25 körül, akkor a 28 milliós lakásokra simán rámehettek.

2023. febr. 16. 08:40
 6/24 anonim ***** válasza:
63%

"sajnos jött a csok"

Mondja ezt, aki csok-ra és babaváróra akar vásárolni...

2023. febr. 16. 09:23
 7/24 anonim ***** válasza:
70%
Utolsó! És milyen jól mondja. Ha a 15 milliós lakások felugrottak 30-ra,akkor a babaváró 10 millióval kitörölheted a valagadat.
2023. febr. 16. 09:32
 8/24 anonim ***** válasza:
77%

Mivel nincs más lehetősége igen arra akar vásárolni… nem ő és nem én tehetek arról, hogy ez a lehetőség van de igen is élni fogok vele, ha már van, meg gyerek is. Vagy a te kedvedért vegyek fel 10% os hitelt 3 helyett?

És igen én is azt mondom, hogy sajnos van ez a lehetőség mert, ha nem lenne és nem verte volna fel az ingatlan árakat sokkal előbb is tudtunk volna venni.

Mi csak akkor vettük fel mikor úton volt az első baba hisz sose tudni.

Tavaly nyár végén vettük és legalább egy évig kerestük azt ami árban is jó volt, mi is gondolkoztunk rajta, hogy mikor kéne, hogy fognak e lejjebb menni az árak de arra jutottunk, hogy sose lesz tökéletes pillanat egyszer belekell ugrani aztán hajrá, a többi majd alakul.

2023. febr. 16. 10:21
 9/24 A kérdező kommentje:
Kedves 6os. A 8as nagyon jól leírta. Míg 5 éve 15 millió hitelt kellett felvennem, most a dupláját. Így már belekényszerítenek,hogy csok és társait vegyem igénybe hiszem nem engedhetem meg magamnak hogy havi 250-300 ezer Ft-os lakáshitelt törlesszek, akkor inkább felveszem kedvezményesen, ha már így alakult!
2023. febr. 16. 14:42
 10/24 anonim ***** válasza:
62%
Arra tippelek, hogy egy éven belül harmadával csökkennek. A vállalkozóknak rossz, de az embereknek jó.
2023. febr. 16. 16:19
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!