Budapesten, vagy vidéken laksz/laknál szívesebben?
Vidéken nőttem fel, 22 évesen költöztem fel Budapestre.
Budapesten minden téren több a lehetőség, már csak egy hétköznapi program lehetőség kapcsán is, így biztos itt fogok maradni vagy a későbbiekben talán még valamelyik agglomeráció is szóba jöhetne.
Azt sajnálom, hogy gyerekként nem itt nőttem fel, hiszen tömérdek lehetőségem lett volna akár sport, akár tanulás terén. Persze vidéknek is megvoltak az előnyei, főleg az, hogy gyerekként is nyugodtan mehettem egyedül az utcákra (faluban).
Videki vagyok es a parom is, jelenleg is videken lakunk es a jovoben is majd valamenyikunk szulovarosaban szeretnenk lakni.
Szeretem Pestet is, egyetem alatt nagyon jo volt meg amig jartam bulizni. Mar annyira az utobbi nem vonz, de megis van valami jo (kulturalis) program, akkor igazabol 40 perc vonattal a Nyugati, meg mivel kedvezmennyel utazunk, igy kettonknek 1500-bol megvan az oda-vissza ut.
Pro erveim:
A baratom es az en varosom is jo helyen van.
Ezer erzelmi szallal kotodunk ide. Emlekek, baratok, csalad, otthon erzes.
Itt van eselyunk idovel csaladi hazat venni, Pesten ebbol a penzbol egy masfelszobas panelt vennenk, maximum es nem is a legjobb helyen.
Itt atlagon feluli a kettonk bevetele, jol megelunk belole, Pesten ez max atlagnal egy hajszalnyival lenne jobb.
Ha megtobb penzt szeretnek akkor siman fel tudok ingazni Pestre dolgozni, meg ugy is vallalhato, ha csak reszleges HO-t kapok es 2-3x fel kell menni egy heten.
Nyugalom van, de megis elerheto tavolsagra van a pezsges.
Kontra (amit en nem erzek annak):
Nyugalom van, nincs akkora pezsges mint a fovarosban.
Budapest szélén lakom kertes övezetben.
Laktam bent a városban is, de én már nem laknék bent többet, ha nem muszály.
Túl sok az idióta.
Egy vidéki embernek valószínűleg érdekes pár évig, vagy aki oda született, megszokta és el van kényelmesedve.
Valahogy nem vágyom arra, hogy más mosógépét, zenéjét, tv-jét, orditozását hallgassam csillagászati árakon.
Budapesten születtem és nőttem fel, később, felnőttként kerültem vidékre.
ha rajtam múlik akkor soha többet nem élek Budapesten, számomra elviselhetetlen. Az egyik gyerekem hasonlóan érez, ő sem szeretne ott élni, a másik viszont még Budapestet is túl kicsinek tartja, szívesen élne ott, oda jár most középiskolába. Bár egyetemre mégis egy vidéki nagyvárosba fog jelentkezni, amin én is meglepődtem. Nyilván itt inkább az egyetem ami döntő, nem a város.
De ez szerintem nagyban függ az illető anyagi lehetőségeitől, hogy ki mit tart jobbnak. Aki Budapest jó helyén lakik az nyilván szereti, ahogy akinek vidéken is nehéz vagy nem túl jó a körülménye, pl. nincs autója, panelben lakik vagy messze mindentől, netán nem tud szórakozási lehetőségekhez jutni, mert túl kicsi településen lakik autó nélkül - azoknak vonzóbb a budapesti élet ahol hasonló lakáskörülmények mellett is könnyebb a közlekedés, több dolgot tud elérni, nagyobb az álláshelyek változatossága is.
nekünk van két autónk, családi házban lakunk, ez nyilván jobb, mint amit Budapesten ugyanennyi pénzből meg tudnánk venni, így jobb itt vidéken.
25 évet éltem Budapest nyugisabb kertes részén jó közlekedéssel. De rettentően zsufolt lett ami engem iszonyatosan taszít igy egy kis városba költöztünk a férjemmel.
Budapest közelségét megtartottuk mert ott vannak rokonok illetve mégis csak központ vagy 30-40 perc alatt bent vagy kocsival busszal a belvárosba.
A kisvárosban az a jó, hogy még nincs iszonyú tömeg nem száguldoznak mellékutcákban az autok nincs akkora forgalom, de azért mégis van minden gyalogtávra van iskola óvoda, bolt választék.
Kis faluba nem költöznék ahol ezek nincsenek.
Saját nézőpontom: agglomeráció. Azaz fővárosközeli vidék.
Újpalotán nőttem fel, a főváros XV. kerületében, panelban. 22 éves koromig laktam ott a szüleimmel és a húgommal. Ekkor Veresegyházra költözött a család, onnan fél óra Bp városközpont autóval, vonattal kb 3/4.
Aztán 49 évesen (Veresen 1994-2021 laktam) Halásztelekre költöztem. Ez is agglomeráció, csak a déli szektorban. Közben némi élethelyzet-változás miatt újra a fővárosban élek, a XXI. kerületben. De hiányzik a kertvárosias környezet, az agglomeráció sajátos feelingje. Úgyhogy újra arra gyúrok, hogy odaköltözhessek.
Vidékről (járásszékhely város) kerültem le Pestre egyetemi tanulmányok miatt. Hát...a Pest nyújtotta előnyök (több kulturális/szórakozási lehetőség) körülbelül fél évig voltak érdekesek számomra. Egyetem után maradtam, mert gyorsan el tudtam helyezkedni ott, ahol gyakornok is voltam, de alig vártam, hogy hazakerüljek.
Végül erre nem került sor, mert megismerkedtem egy lánnyal, aki az ország másik felében lakott, szintén egy kisvárosban, amint találtam ott megfelelő alternatívát, odaköltöztem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!