Házvásárlás előtt állok. Tudnátok segíteni?
"Úgy gondolom hitelképes vagyok"
Az egy dolog hogy a kereseted alapján hitelképes lennél, de ez nem jelenti azt hogy kapsz is hitelt automatikusan. A bankok általában nehezebben adnak hitelt gyenge állapotú vidéki házakra, főleg úgy hogy az önerő is alig haladja meg a kötelező minimumot.
Van egy jó oldal a bankmonitor.
Ott megnézheted hogy mennyi lenne a törlesztő.
Szerintem orvosként nem lesz gond.
Miért?
Tudsz venni egy putrit a putri közepén ennyi pénzből.
Ha rászánsz még ennyit lesz egy egész jó kis házikód, szintén a putri közepén és kb semmivel nem fog többet érni.
A ház értékét nem a tégla, cserép és vezeték adja, hanem a szomszédok.
Akkor már inkább epitenék egyet.
Vagy hasznalt amit ujitanék
"A ház értékét nem a tégla, cserép és vezeték adja, hanem a szomszédok."
Így van, a (szigetelt) panelok nagyon jó konstrukció, főleg a mai gyorsan felhúzott rossz minőségű lakóparkokhoz viszonyítva, mégis fele annyit érnek a sok prolens miatt.
Köszönöm mindenkinek a választ!
Nem vagyok homár, csak egy ideig még nem szeretnék gyereket :))
"Ha rászánsz még ennyit lesz egy egész jó kis házikód, szintén a putri közepén és kb semmivel nem fog többet érni."
Még ha igaz is lenne amit írsz (nem mondom hogy alaptalan, de nagyon erős sarkítás) akkor is, milyen más lehetsőége van a kérdezőnek? 20 milliós házra van pénze (arra is csak hitellel), 60 milliósra nincs. Hiába vezeted le hogy jobb lenne egy 60 milliós ház, nem opció. Most vagy megveszi 20 millióért a "putrit" és apránként tatarozgatja, vagy elmegy albérletbe, és gyűjt egy jobb házra. Közben kifizet sok milliót albérletre, és mire mellette félre tud tenni annyit ami elég egy 60 milliós ház önerejéhez, addigra az a ház már 100 millió lesz, és megint kezdheti előlről a spórolást.
Lakás.
Olcsóbb, könnyebb fenntartani, valószínűbb hogy kapsz hitelt.
Illetve ki lehet adni, valamint könnyebb eladni.
Egy fiatal számára jobb helyen van
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!