Lakás- és házvásárlás előtt állók! Az elmúlt hetekben történt gazdasági visszaesések miatt ti is elgondolkoztatok a visszakozáson?
És kit érdekel a jegybanki alapkamat meg az euró árfolyama? Ilyen erövel azt is nézhetnéd, hogy épp milyen a napállás meg a levegö relatív nedvességtartama...
Nekem volt 70 millió forintom akkor abból 55-öt fordítoottam csak a lakásra, többi marad felújítás, ügyvédi költség, illeték stb... plusz hagytam költöpénznek, mert sosem 0-zom le magamat, de telibeszartam hogy épp milyen árfolyamon van a dollár, bitcoin, NFT-k meg melyik bank mit csinált. Ennyi
Attól függ mit értünk visszakozás alatt?
Ha arról van szó, hogy meglévő lakásból, házból lépne valaki fentebb, akkor valahol érthető, ha nem mer az ember bele vágni. Több ismerősöm van így, azt mondta inkább rendbe teszi a jelenlegi lakást, a maradék pénzből meg él, szórakozik.
Viszont ha nincs semmid, akkor meg hova visszakozol? Albérletbe ami elviszi a pénzt? Mamahotelba ahol erős kompromisszumok vannak? Első lakáshoz valahogy hozzá kell jutni, kerül amibe kerül.
Én a helyedben semmi esetre sem várnék, mert fél év múlva dupla ennyi lesz! MOST még jóval olcsóbban tudod megvenni, mint késöbb, illetve késöbb soha nem lesz annyi pénzed, hogy tudj venni valamit is.
Másrészt a törlesztés uygan lehet, hogy most soknak tünik, de 5 év múlva már nevetséges összeg lesz az infláció miatt.
Hozzá tenném, én könnyen "pofázok" mert pont Covid vége felé ismerőstől vettem egy szaros lelakott panelt 21 millióért. Már bele tettem 5+ milliót, kellene még vagy 2 befejezni. De most ha venni kellene akkor 32-35 millió lenne. Egyszerűen nem tudnám megvenni.
Korábban is már volt időszak amikor letudtam, hogy itt marad az albérlet aztán lesz ami lesz, majd ha megismerem életem párját vagy 2X ennyi idős leszek, akkor lépek tovább.
Fű, hát igen, nehéz helyzet. Közösen vennetek a lakást? Mert ha közösek a tervek, akkor végülis ha valaha eladjatok azt a lakást amiben most laktok, azzal tudtok vegtorleszteni.
Egyébként meg sürgősen valtsd át minden megtakaritasodat euróba, mert különben egyre kevesebb pénzed lesz egyre drágább házakhoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!