Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Hogyan fogjunk házeladáshoz?

Hogyan fogjunk házeladáshoz?

Figyelt kérdés

Két kérdést teszek fel egyben, mivel ugyanahhoz a témához kapcsolódik.

A szüleim elhatározták, hogy költözni szeretnének (jópár éve téma már).

Jelenleg Nógrád megyében lakunk felújított családi házban, Fejér vagy Komárom-Esztergom megyébe szeretnénk költözni, esetleg Pest megye északi, “vidéki” részére (ha a pénztárcánk engedi).

Az első kérdés, hogy a felsorolt megyékben melyik településeket ajánlanátok? Inkább falut vagy kisvárost preferálnánk Székesfehérvár vagy Esztergom/Tatabánya közelében, nem a megyeszékhelyre akarunk beköltözni.

Előnyben azok a helyek, ahol van jó általános iskola, állatbarát (kutyafuttató, jó állatorvos) és vonattal megközelíthető.

A másik, fontosabb kérdés, hogy aki adott el mostanság házat, az ingatlanos segítségével tette, vagy van esély önállóan is értékesíteni?

A ház felújított, a telek nagy, csendes környéken, természetközelben van, a közbiztonság kifogástalan, a tömegközlekedés is jó nógrádi viszonylatban, de mégiscsak az ország legelmaradottabb térségéről beszélünk. Tartunk tőle, hogy nem fogják megvenni a házunk, ha magunktól próbàlkozunk túladni rajta.

Mit ajánlanátok, hogy fogjunk hozzá a folyamathoz? Illetve van a leendő ház kereséséhez valami tuti tippetek az online ingatlanos oldalakon kívül?

Köszönöm a válaszokat!

2023. febr. 10. 18:00
 1/9 anonim ***** válasza:
29%
Ingatlanost ki kell hagyni.
2023. febr. 10. 18:19
 2/9 anonim ***** válasza:
66%
[link] itt meghirdeted aztán vársz ha jól van árazva max 1 hónap és lesz vevő , ingatlanos patkányok naponta zaklatnak majd ha elgyengülsz 500eft-3m kevesebb marad a zsebetekben .
2023. febr. 10. 18:20
 3/9 anonim ***** válasza:
91%

Első körben csináljatok előnyös fotókat a házról (legyen rend a szobákban, igyekezettek jól megvilágítani, nappal esélyesebb jó fotókat készíteni). Utána mehet Ingatlan.comra. Szerintem először érdemes picit fölé menni (pár millió az akart árnak), valószínű hogy akarnak majd alkudni, vagy ha elviszik a magasabb összegért akkor minden sima. Aztán ha mégse jön jelentkező akkor 1-2 hónap múlva leviszed az árát.

Ingatlanossal vigyázni kell, ha esetleg mégis akarsz vele szerződést kötni, akkor figyelj, hogy ne legyen kizárólagosság (azt jelenti, hogy csak ő hirdetheti), legyen leirva pontosan hány százalékot kap az árból ha ő hozza a vevőt (számold ki mennyire jössz ki így, és olyan árat adj meg neki hirdetésre, hogy a jutalékával együtt ne bukj semennyit), illetve pontosan nézd át a szerződés minden pontját, amit nem értesz azt tisztázd, ne félj rákérdezni vagy ellentmondanj egy két dolognak. Az is előnyös ha van egy ügyvéded aki atnezi a szerződést, és akkor minden oké lesz.

2023. febr. 10. 18:36
 4/9 anonim ***** válasza:
73%

Hát első körben kilehet hagyni az ingatlanost aztán meglátjátok ügyvéd a tietek legyen. És frissítsétek fel a tudásotokat ház eladás-vevés szempontjából.

Számolnotok kell arra is, hogy mennyi idő kell nektek a költözésre, vagy arra, hogy másikat keressetek. Hogy esetleg számba vesztek hitelt vagy sem.

Kezdjétek el nézni közben a településeket amik szóba jöhetnek megfelelnek az igényeiteknek, és, hogy hol milyen árak vannak. Igy azért nagy vonalakban el tudtok kezdeni szűrni. Én ingatlan. Com-ot néztem marketplacet néha jofogást néha egy egy számomra no name oldalt is megnyitottunk.

2023. febr. 10. 20:50
 5/9 anonim ***** válasza:
94%

Jó hely Kisbér (kisváros), a vele egybeépült Ászár, valamint Bakonyszombathely. De vigyázni kell, mert vannak a közelben "indiai hangulatú" falvak (pl. Csatka), oda ne költözzetek. Szintén rossz híre van néhány Fejér megyei falunak, pl. Zámoly és Csákvár szó szerint nem fehér embernek való helyek.

Tata már nem nevezhető kisvárosnak, viszont gyönyörű! És Tatabányán nagy ipari park van, sok munkahellyel. Tatabánya viszont elég ronda és rossz a település-szerkezete. Szóval jó stratégia Tatára költözni és (ha Tatán nem találnak állást) Tatabányára járni dolgozni.

Én Bp. közelébe nem költöznék.

Tényleg, állást hol keresnek? Vagy ma már mindenki HO-ban dolgozik? Mert az én logikám szerint előbb legyen meg az új állásuk, és annak a környékén nézzenek körül.

2023. febr. 11. 00:20
 6/9 anonim ***** válasza:
86%
Hát 30-50 százalékot estek a tranzakció számok az eddigihez képest,szóval nem lesz könnyű dolgotok. Ha netán szigetelt és energetikailag is jobb akkor van esely.
2023. febr. 11. 10:02
 7/9 A kérdező kommentje:

Szigetelt, alacsony rezsi, gázzal és klímával is fűthető, napelem telepítésére is alkalmas.

Kisláng, Fehérvárcsurgó és Polgárdi milyen?

Illetve Vértesszőlős és Pilismarót?

Mindketten közoktatásban dolgoznak, nézik a környékbeli iskolákat, hogy hol van esetleg pedagógushiány, de az új pályázható helyeket június-júliusban fogják kiírni, akkor lehet igazán keresni.

2023. febr. 11. 11:04
 8/9 anonim ***** válasza:
91%
Én egy ismerősömnek segítettem eladni egy vidéki családi házat.Lefotóztunk mindent ami fontos, írtunk hozzá részletes tájékoztatást a házról, településről, környékről, munkalehetőségekről, elérhetőséget tettünk közzé és feltettük a face vidéki eladó ingatlanok csoportjába, Marketplace, Jó fogás, környező adásvételi csoportokba. 1 hét alatt kelt el a ház.
2023. febr. 13. 10:38
 9/9 anonim ***** válasza:
71%

Bocs, csak most tudok reagálni 7-es kommentedre.

Amilyen településeket írtál, nem nagyon ismerem őket. Fehérvárcsurgó szerintem jó hely. Vértesszőlőst jobban ismerem, az jó hely. Pilismarót is szerintem az. Kislángot és Polgárt semennyire sem ismerem, azokról nem merek véleményt mondani.

2023. febr. 13. 10:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!