Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Reális ez az ár egy garázsért?

Reális ez az ár egy garázsért?

Figyelt kérdés
9,5 millió forint reális egy látszólag jó állapotú, 14 nm-es, elektromos kapuval rendelkező, önálló villanyórával szerelt garázsért egy megyeszékhelyen?
2023. febr. 8. 07:25
1 2 3 4
 31/39 anonim ***** válasza:
84%
Mi 7,5 millióért vettünk egy garázst vagy 6-8 éve a fővárosban. Parkolási zónában, így mindig ki lehet adni. Most 40 000 Ft + kb. 2200 közös költség a bérleti díj. Arányaiban nem rosszabb befektetés mint ha egy lakást vettünk volna és azt adnánk ki.
2023. febr. 9. 15:11
 32/39 anonim ***** válasza:
49%
6-8 éve 7-8 millióért lakást kaptál, amit most 150 ért lehet kiadni...
2023. febr. 9. 15:55
 33/39 anonim ***** válasza:
100%
Attól függ, hogy mennyiért tudod kiadni.
2023. febr. 9. 16:55
 34/39 anonim ***** válasza:
25%

Hát sztem az nem igaz, hogy nem csökkenhet az ár, pláne emiatt a kenyeres párhuzam miatt :D

Kereslet-kínálat van, és vannak olyan cikkek ahol 30-50 %os tranzakció csökkenésekről írnak szegmens függően, szóval sztem simán lehet csökkenés is elég szépen. Persze nem vagyok szakértő ezért inkább linkeket adok, arra támaszkodjunk ne a saját véleményemre.

- Megindult az ingatlanárak csökkenése

A trend azonban az év második felére megállt, az áremelkedés üteme lassult, a negyedik negyedévben pedig már sok helyen csökkenést is tapasztalt az Otthon Centrum. Országos átlagban a használt lakások árai 4, a házak árai pedig 5 százalékkal mérséklődtek 2022 III. negyedévéhez képest.

A számottevő kereslet elsősorban az energiahatékony ingatlanok iránt tapasztalható, míg a rossz energiafelhasználású ingatlanok iránti igény nagymértékben visszaesett, így ezek csak jelentős, akár 20 százalékos árkedvezménnyel fognak gazdára találni.

Link: [link]

- Több helyen is árcsökkenést mértek a legnagyobb ingatlanközvetítők

Országos átlagban a használt lakások árai 4, a házak árai pedig 5 százalékkal mérséklődtek 2022 III. negyedévéhez képest. A változás a fővárost is elérte, ám meglepő módon nem a házak, hanem a lakások árában érezhető a fordulat, a használt tégla lakások ára 3,5 százalékkal, a paneleké 2,5 százalékkal csökkent Budapesten.

A külső pesti kerületekben átlagosan 6,5 százalékos visszaesés volt mérhető az előző negyedévhez viszonyítva.

- De tessék globális piacról is van hír, hogy ne csak hazai legyen:

Bajban a globális ingatlanpiac? - Mélyrepülésben a nyugati lakásárak

Az elmúlt négy hónap alatt összesen 4,3 százalékkal csökkentek lakásárak Angliában, az elemzők szerint azonban még közel sincs itt a vége a lejtmenetnek. A szakemberek ezen felül további 5 és 12 százalék közötti visszaesést prognosztizálnak 2023-ra.

2023. febr. 9. 17:11
 35/39 anonim ***** válasza:
100%

34-es

A gond ezzel az, hogy pld. az Otthon Centrum is csak a saját adatbázisából tud dolgozni, az általa közvetített ingatlanok alapján. De az csak egy szelete a piacnak. Ahogy a többi "szakértő" is.

Persze, lehet időszakos csökkenés, mint ahogy a valuta-árfolyam is néha lefelé megy - de éves, pláne több éves viszonylatban folyamatos az emelkedés.

A csökkenés oka az energiaárak miatti pánik, ami letörte a korszerűtlen lakások árait - ezt nem vitatom. De ez a folyamat a garázsokat pont nem érinti.

A kenyeres párhuzammal azt akartam illusztrálni, hogy alapvető termékek ára is folyamatosan nő, ha másért nem is, az infláció miatt.Az ingatlanok ára sem fog csökkenni. Évek óta mondják a szakértők hogy "csökkenést prognosztizálnak", de valahogy a valóság nem őket igazolja.

2023. febr. 9. 18:30
 36/39 anonim ***** válasza:
100%

Hát azért a 2008/2009-es válság után az árak vagy 2014-ig csordogáltak lefelé. És nem csak itthon volt erre példa hanem volt a spanyol ingatlan lufi kidurranása meg egyéb dolgok. Szóval azért nem lehetetlen olyan piaci folyamat, hogy az árak essenek huzamosabb ideig.

De jobbat mondok, ha ilyen magas infla mellett vminek nem nő az árak legalább annyit mint az inflació, akkor reál értékben máris esés van.

És voltak most hónapok ahol 20-25 % között ketyegett a pénz romlás.

Aztán továbbra is azt mondom bármi lehet, senki nem lát előre, én sem. Majd az idő eldönti.

2023. febr. 9. 18:41
 37/39 anonim ***** válasza:
Engem csak az érdekelne, hogy kinek van ma arra 10 misije, hogy egy garázst vegyen...mikor nekem pl egy házra nem lenne 10 millám...max egy babaváróból..S annak a tórlesztojet mêg talán ki tudnám fizetni...de mondjuk 30-40 millióért nem vennék házat az tuti. Nem tudnék annyi hitelt kifizetni, Ha megkapnám se, plusz nem is szeretnék.
2023. jún. 9. 21:12
 38/39 anonim ***** válasza:
Minden gyakorisnak van 100M ja :D
2023. jún. 10. 12:20
 39/39 anonim ***** válasza:
38 - Igaz. Ezt elfelejtettem :)
2023. jún. 10. 23:03
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!