Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Igaz hogy ha egy társasházban...

Igaz hogy ha egy társasházban eladnak egy lakást akkor az összes többi lakónak van elővásárlási joga? Ha igen és két lakó is él a jogával akkor kié lesz a lakás?

Figyelt kérdés
2023. febr. 7. 17:13
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:

Némileg vakon vagy a témában. Az elővásárlási jog nem azt jelenti, hogy te 2 forintért jogosult vagy megvenni egy ingatlan(rész)t a jogodnál fogva. Javaslom pl. ennek az oldalnak az olvasgatását:

[link]

Ha közös vagyon megszüntetésre kerül sor és nem tudtok peren kívül megegyezni, akkor a vége az árverezés. Ott pedig mérget vehetsz rá, hogy nem piaci áron fog elmenni az ingatlan, tehát mindketten sz*rul jártok.

2023. febr. 9. 17:50
 22/27 A kérdező kommentje:
És akkor már nincs elővásárlási jog?
2023. febr. 9. 17:55
 23/27 A kérdező kommentje:

Te elolvastad egyáltalán azt amit belinkeltél?

Ugyanazt írja amit én írtam:

"Röviden: az elővásárlási jog jogosultja ugyanolyan feltételekkel megveheti az ingatlant, mint a potenciális vevő. "

2023. febr. 9. 17:57
 24/27 A kérdező kommentje:

Szó sem volt 2 forintról hacsak ennyiért nem akarja megvenni valaki ...

Ezt jelenti ugyanis az amit belinkeltél csak nem olvastad el: Ha 2 forintért meg akarja venni valaki akkor nem adhatja el neki ha én is megvenném annyiért

2023. febr. 9. 17:59
 25/27 anonim ***** válasza:

És te értelmezted?

Ha van egy potenciális vevőm, aki 40 milláért megveszi a részemet, akkor ezt te is megteheted. Nem veheted meg 20-ért, nyomott áron, csak mert neked elővásárlási jogod van. Ha megvannak ugyanazok a feltételek, akkor viheted, ennyi.

2023. febr. 9. 18:01
 26/27 A kérdező kommentje:
Ugyanezt írtam. Akkor csak az én írásomat nem sikerült értelmezned, amit belinkeltél azt igen. Hangyányit jobb a helyzet mint elsőre tűnt.
2023. febr. 9. 18:07
 27/27 anonim ***** válasza:

Ha ennyire okos vagy, akkor mégis mi a kérdés?

Nem, nemsikerült értelmeznem, mert hülyeségeket beszélsz részletekben ahelyett, hogy leírnád egyben mit is akarsz és miből feltételezel hülyeségeket? (pl. hogy nyomott áron tudsz megvenni bármit is)

2023. febr. 9. 18:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!