Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Az 1929es recesszió idején az...

Az 1929es recesszió idején az inagtlanpiac hogy alakult? Tudja vk.i ? Az 1929-1933as világválság, éhínség idején mi történt az ingatlan árakkal? Le vagy fel mentek a házak és/vagy a lakások árai?

Figyelt kérdés
Mert kb. ugyanúgy történne most is, ha egy hasonló világválsággal néznénk szembe

2023. jan. 23. 10:41
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:

Ahogy olvasom a valaszotokat nem tudjatok ti sem hogy a ház árak akkor fel vagy le fele mentek.

Akkor ne irjatok.

Egyedül az 5 ös irta le hogy valtoztak az árak,nem lehetett megállapítani az értékét.

9 sztem meg te vagy agresszív.

7es te sem tudod a választ, akkor akár magadnak is mondhattad volna.

A valszt te sem tudtad , visszamentsz akkor az iskolába , legalább te légy okos.

Na szia 😊

2023. jan. 24. 14:13
 12/14 anonim ***** válasza:
61%

Kaptál egy értelmes és egy részletes választ, ha nem tudod értelmezni, akkor keres utána az interneten, talán ott érthetőbben leírják.

A kérdésedre nem létezik egy mondatos válasz, amennyire tudtam lerövidítettem, itt bele kell menni olyan részletekben, hogy megértsed mivolt akkoriban.

Nálad biztos, hogy okosabb vagyok, mert én emlékszem az általános iskolai tananyagra.

2023. jan. 24. 17:37
 13/14 anonim ***** válasza:

Fogalmam sincs, hogy mi lesz sztem most az ingatlan piacon, élő ember nem is tudja. Bármi lehet.

Ennek ellenére linkelek pár cikket ahol már ingatlan áresésről számoltak be.

Mondjuk az idei januárban a pénzromlás (infláció 25 % felett van), ha még ezen felül vminek csökken is az értéke az komoly érték romlás.

Mondjuk a tranczakció számok 30-50 %ot estek ami brutális.

- Megindult az ingatlanárak csökkenése

A trend azonban az év második felére megállt, az áremelkedés üteme lassult, a negyedik negyedévben pedig már sok helyen csökkenést is tapasztalt az Otthon Centrum. Országos átlagban a használt lakások árai 4, a házak árai pedig 5 százalékkal mérséklődtek 2022 III. negyedévéhez képest.

A számottevő kereslet elsősorban az energiahatékony ingatlanok iránt tapasztalható, míg a rossz energiafelhasználású ingatlanok iránti igény nagymértékben visszaesett, így ezek csak jelentős, akár 20 százalékos árkedvezménnyel fognak gazdára találni.

Link: [link]

- Több helyen is árcsökkenést mértek a legnagyobb ingatlanközvetítők

Országos átlagban a használt lakások árai 4, a házak árai pedig 5 százalékkal mérséklődtek 2022 III. negyedévéhez képest. A változás a fővárost is elérte, ám meglepő módon nem a házak, hanem a lakások árában érezhető a fordulat, a használt tégla lakások ára 3,5 százalékkal, a paneleké 2,5 százalékkal csökkent Budapesten.

A külső pesti kerületekben átlagosan 6,5 százalékos visszaesés volt mérhető az előző negyedévhez viszonyítva.

- De tessék globális piacról is van hír, hogy ne csak hazai legyen:

Bajban a globális ingatlanpiac? - Mélyrepülésben a nyugati lakásárak

Az elmúlt négy hónap alatt összesen 4,3 százalékkal csökkentek lakásárak Angliában, az elemzők szerint azonban még közel sincs itt a vége a lejtmenetnek. A szakemberek ezen felül további 5 és 12 százalék közötti visszaesést prognosztizálnak 2023-ra.

2023. febr. 13. 17:44
 14/14 anonim ***** válasza:
79%

Röviden fogalmazva zuhantak az ingatlanárak. De a mai értelemben lévő ingatlanpiac nem létezett akkor. Az hogy x meg y meg z meg w szabadulni akart a 1-2 lakásától az nem volt jelen. A lakások részvénytársaságok tulajdonában voltak, és bérbe adták őket. Kis magántulajdonosok nem voltak ebben az időszakban a lakáspiacon. A részvénytársaságok mentek csődbe.

Amerikát pontosan nem tudom, de pl. nálunk a társasház-tulajdonról a telekkönyvezhető lakástulajdon bevezetése 1924. évi XII. törvénycikkel történt. Az kisebb ingatlantulajdon a vidéket jellemezte, elsősorban a föld tulajdon, kisbirtokok természetesen voltak. Ezt a fajta ingatlan meg a megélhetést jelentette nem volt árucikk a családoknak, úgy ahogy most.

2023. júl. 26. 14:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!