Lehet jogi következményeke ha a párom szülőjétől veszünk meg ingatlant de van másik gyermeke is?
Figyelt kérdés
Tehát a férjem anyja eladja a lakását, mi pedig megvesszük tőle egy összegért amit ő kér cserébe. Át kerül a nevünkre a lakás, de időközben mondjuk a másik gyereke úgy gondolja ő is megvette volna a lakást mégis a miénk. Miután a nevünkre kerül lehet belőle bármi probléma a testvér által?2023. jan. 14. 19:17
11/15 A kérdező kommentje:
Valós érték körülbelül, konkrétan 10 milliót kér érte de ez a 10 millió egy pici párszáz fős településen lévő ingatlan szóval senki ne higyje,hogy valami városban ennyi ez az összeg. ☺️
2023. jan. 15. 01:04
12/15 anonim válasza:
Ha nagyjából annyit fizettek érte, amennyit a piacon idegennek eladva is kellene érte fizetni, akkor végképp nem köthet bele senki.
Persze a testvér lehet ettől függetlenül egyszer bíróságra fog menni, de ott csak annyi történik, hogy elkölt néhány százezret feleslegesen ügyvédre és a legelső alkalommal ejtik az ügyet.
13/15 anonim válasza:
#11 Azért igyekezzetek reális árat ráírni az adásvételire. Én is a szüleimtől vettem meg a házat, és meg is látogatott a NAV. Van két tesóm, de ők nem kavartak semmit.
14/15 anonim válasza:
13: gondolom az illeték miatt. De ez semmi mást nem befolyásol, és nem illegális piaci ár alatt eladni egy ingatlant.
15/15 anonim válasza:
#14 Természetesen nem illegális, és is fele áron vettem szüleimtől a házat, mint amennyit az adásvéletlire írtunk, igaz nekem a hitel miatt se lehetett keveset, csak ha nagyon érték alatti összeg van az adásvételin, akkor arra a NAV ugrik, ők pedig a piaci érték alapján fogják kivetni a vagyonszerzési illetéke, és biztos lehetsz benne, hogy találnak valamit. Mi szerintem reálisat írtunk rá, és abba az összegbe nem is kötött bele az ellenőr, mert az utcánkban csak ilyen házak vannak, és adtak el drágábban és olcsóbban is. Nekem olyan a házam, hogy az előszoba, lenti WC, kazánház, és a fa illetve a garázsméretű szerszámtároló,egy kisebb hozzáépített épületrészben van. Na ezt ő külön vette mint melléképületet, és 2007-ben ezekre 10% volt az adó, illetve sávos illetékszámolás. Lényegében durván 10%-al többet kellett fizetnem, mint amit normál esetben kellett volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!