Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Otleteljunk kicsit ezen a ház...

Otleteljunk kicsit ezen a ház befektetesen. Megeri-e?

Figyelt kérdés

A jelenlegi ingatlanom £150.000 ot ér

Tavaly vettem meg, van ra 20 év hitelem.

A havi £1800 bol £500 at fizetek torlesztobe

Orokoltem £100.000 -ot.

Kerdes, fizessem ki az ingatlanom es eljem tovabb vidam kis eletem, vagy 50-50% ba felezzem el. £50.000-et tegyek bele a mostani hazamba (es ezzel csokkenne a havi torlesztom) es a masik £50.000 bol meg tegyek le egy masik hazra indulot es adjam ki bérbe.

Ki mit gondol errol?

2023. jan. 10. 11:01
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
A másik ingatlan hitelét csak akkor venném fel, ha akkor is tudod fizetni, ha nincs kiadva.
2023. jan. 10. 11:14
 2/8 A kérdező kommentje:

Kiadhato havi £800 ert

Ugyanazokkal a feltetelekkel a torlesztom itt is £500/ho. Tehat marad £300 plusszom. Ezt egy kulon szamlan felrerakom, es ha nincs alberlom akkor ebbol fizetem tovabb amig kerul valaki,bar nagy a kereslet,de biztos ami biztos.

2023. jan. 10. 11:18
 3/8 anonim ***** válasza:

Az mért nem játszik, hogy kifizeted a mostani lakásod és veszel fel úgy hitelt, hogy a már kifizetett és az új lesz a fedezet?

Meg eleve erről nem itt kell ötletelni hanem kiszámolni, hogy melyik esetben mennyi lenne a törlesztőd.

Esetleg azt mérlegelni, hogy mennyi az esélye hogy bevétel nélkül maradsz és akkor mit lehet csinálni az adott ingatlannal.

Illetve az is érdekes, hogy hol akarsz vásárolni és milyen kamatra, mert tudtommal mindenhol emelik az alapkamatokat, szóval egyre drágább lesz finanszírozni egy lakáshitelt.

2023. jan. 10. 11:56
 4/8 anonim ***** válasza:

Mekkora a kamatod most? Mennyit hozna egy bármilyen egyéb befektetés? Mennyit amortizálódik a kiadott lakás, milyen helyi szabályok vannak a kiadásra, miket kell biztosítani? Tudod-e javíttatni pl. a fűtési rendszert, ha gond van vele (most mondtam valamit). Tudod-e fizetni mindkét hitelt, ha éppen nincs bérlőd pár hónapig?

Mennyi reálhozamot vársz az ingatlankiadásból?

Ha ezekre megadod a választ egy kockáspapíron, akkor feketén fehéren ott lesz a válasz előtted.

2023. jan. 10. 12:18
 5/8 A kérdező kommentje:
Oke, koszi. Osszeirom oket es kiderul hamar
2023. jan. 10. 12:19
 6/8 anonim ***** válasza:
Hány évre fixáltatnád a kamatot/hiteltörlesztődet? Tudom Angliában 2, 5, 10 évekre lehet.
2023. jan. 10. 16:23
 7/8 anonim ***** válasza:
58%
En nem fizetném ki a hitelt ha fix a kamat. De még 50-et se.
2023. jan. 10. 20:38
 8/8 anonim ***** válasza:
Mekkora a hitelkamat?
2023. jan. 11. 12:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!