Örökség nélkül ki hogy tudott saját házat venni?
Apám alkoholista és láncdohányos volt, Anyámtól és tőlünk mindet lopott főleg pénzt. Zárni kellett a szoba ajtókat, de sokszor még azokat is feltörte. Fizetést nem adott haza, de a kajánkat kiette a hűtőből. Hónap utolsó hetében anyám barátnői etettek minket...
Na ez miatt nem ittam, nem cigisztem, és az egyetemen hajtottam, végül gépészmérnök lettem. És már ekkor eldöntöttem én nem osztozok senkivel egy házon, így legalább nem vagyok rákényszerítve, hogy együtt maradjak valakivel a lakhatásért.
26 évesen kezdtem dolgozni, maradtam otthon, apámnak csináltunk egy külön lakrészt. kifizettem a öcsémmel a deviza hitelt. 2018 nyarán 30 évesen kitaláltam ideje saját házat szereznem. Dolgoztam fő állásban meg 2 helyen maszekoltam kb 2 évig, 3. évben már csak egy maszek munkám volt, és persze spóroltam. 2022-ben elkezdtem építkezni, decemberben beköltöztem 35 évesen.
Házasság: Kedvezmény.
Első lakásvásárlás: Kedvezmény.
Önerő: 1-2 évig gyűjtögettek a pároddal.
Babaváró: 10 millió, ha van 1 gyerek akkor kamatmentes, simán megéri.
Jobb a hitelt fizetni mint az albérletet.
Én így oldottam meg:
26-27 évesen kezdtem el aktívan dolgozni.
Mindig azt néztem, hogy lehetőleg a fizetésem felét el tudjam rakni. 300 ezerről indultam, majd 4-500 ezrek, most lassan 600-nál tartok.
Sok évig szobákat béreltem, 31-32 éves koromig. Addigra összejött elég nagy önerő, kb. 16 millió Forint.
Felvettem 9 millió hitelt, és 12 millió önerővel 21-ért vettem lakást.
Kis lyuk panel Kőbányán, de valahol el kellett indulnom. Eddig olyan 5-6 ment a felújításra és még milliókat rá tudnék költeni.
Kellett ehhez szerencse is, és hülye is voltam, mert ha tudom hogy csak Kőbányai panelra telik, akkor mondjuk évekkel ezelőtt vehettem volna fele ennyiért.
Amúgy az volt a tervem, hogy beköltözöm, ellakom itt 6-8 évet, annyi idő alatt a 9 milliós hitelből leketyeg 2-3 a maradék 6-7 milliót meg már csak ki tudom fizetni.
Közben remélem találok valakit akivel már lehet közösen tervezni és ketten együtt már össze jöhet valami jobb lakás.
A csok berobbanásakor vettem a párommal egy lepukkant falusi házat 3 millióért. Készpénzzel. Ma, ugyanolyan állapotú házak 17 millióért mennek a faluban.
Ha most akarnék venni akkor nem menne. Nem akarok 3 közjószágot bevállalni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!