Örökség nélkül ki hogy tudott saját házat venni?
-szülőkkel lakás minél hosszabb ideig jelképes összegért
-külföldi munka, külföldön élés és kuporgatás néhány évig
-nagyon piacképes szakma, amivel már fiatalon is rengeteget keresel
-családi segítség (de nem örökségből)
-ketten vagytok a pároddal és így többet tesztek el, mintha egyedül lennél
-állami családtámogatások
Az emberek 99%-a ezeket csinálja, jellemzően akár egynél többet is.
Nekem csak úgy sikerült ténylegesen a nulláról (még a szüleim házát is vitte a deviza, tehát tényleg földönfutóként), hogy az egyetemen iszonyú durván teljesítettem. Kolis voltam, virslin éltem, de nem csak tanultam, hanem TDK, OTDK győzelmem is volt. Az hozta a többit magával, ezek miatt sok pontot kaptam más pályázatokon (ÚNKP), 4x egymás után, darabja 0,8-1 millió forint.
Ezt nem költöttem el, máshol nem volt esélyem spórolni. Végül mire lediplomáztam már állásom volt (és pénzem is), majd a főállás mellett másodállást is vállaltam, amit egy az egyben eltettem. Így 29 évesen sikerült viszontlag kis lakáshitellel (12M) vennem egy szép nagy házat BP-től 30 km-re.
Volt benne szerencse, nem mondom, de alázat is, meg kitartás. Saját kezűleg újítottam /újítom fel, mert persze nem volt tip-top állapotban, apránként, ahogy a pénz jön, nem hitelből.
De én már annak is örültem, hogy van tető a fejem felett, és miközben a korosztályom elhalmozta magát a csokkal, babaváróval, csokhitellel, és a fancy-re újított kádárkockákba költöztek bele, addig nekem jó volt a lepukkantabb.
Azóta már 32 év vagyok, nemsokára kiégetem ezt a hitelt is.
#4 Neked legalább volt ÚNKP, azelőtt nem volt. TDK-ra darabonként adtak 8-10ezer Ft-ot, OTDK-ra meg semmit...
De, minden elismerésem a tied, mert magad megdolgoztál mindenért és meg tudod becsülni a pénz értékét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!