Mi a teendő ha a bejövő légvezeten "kötés" van?
A történet annyi hogy anyumék vásároltak egy lakást vidéken, a padláson megy a méretlen légvezeték, védőcsőben le a villanyórához, namost ezen a két vezetéken megszakitás van pontosan valamilyen műanyag burkolatú kötőelemmel (nem piszkáltam), csak igy ala natur doboz, plomba nélkül, onnan a kötőelemből nem ágazik el sehova más vezeték. Rajz semmi nincs az egészről, az előző tulaj már nem él, csak a gyerekei. Maga az óra amúgy sértetlen minden plomba ok, át is lett iratva de úgy néz ki hanyag módon vették át. Most mi a teendő hogy ne büntessenek meg minket?
Holnap jelezzük a szolgáltatónak, csak most para van hogy mi lesz.
A védőcső a toldásnál szét van húzva, ott van a kötés, de gondoltam ez egyértelmű...
amúgy ha valamilyen technológiával belelátnék a csőbe, ugyan minek is nézegetném (?) talán lenne annyi tudásom a dologról hogy nem ide irnék, bocsi ha rosszul fogalmaztam.
Hát azt mondják új vezeték kell az oszloptól a mérő óráig.
Minden költség a tiéd.A szolgáltató regisztrál szerelője végezheti el ez a munkát.
Ez nagyon jó lenne, ki mondja?
Bünti nincs ezesetben?
Nehéz ügy, mert elvileg nem lehetne rajta toldás. Padláson vezetve meg már nem nagyon akarnának újat behúzni. Annak idején egy kis zsebpénzért csináltak ilyen ócska megoldásokat (legalább rárakhatott volna egy dobozt). Ma meg már visszaüt, hiszen a régi területi kiskirályrendszer felbomlott, no meg az is valószínű, hogy aki csinálta, az is már kiöregedett az élők sorából.
Ez a kiskirályrendszer olyan tiptop volt, egyszer jártam valakinél villany ügyben, mondom a végén, ez a bojler kapcsolóóra megállt, bocs, de én ezt elindítanám. Ó, nyugodtan, fiatalember, holnap majd szólok a Jancsinak, aztán megint megállítja. :D
Szóval, mint #3. Mert ma is kiskirályrendszer van, csak nem úgy.
A kötés annyira opció, hogy nálunk a szolgáltató toldotta.
Egyébként az (valószínűleg)egy szabvànyos szigetelt toldó, nem bontható. Mert létezik ilyen is! Meghúzás után leszakad a csavarfej. Csak roncsolással bontható.
"nálunk a szolgáltató toldotta"
Új bekötésnél?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!