Áramkörönként egy-egy fi relé esetén mivel célszerű a bejövő fázist szétosztani?
Schneidernek, Siemensnek van 2 és 4 pólusú ÁVK-hoz is soroló sínje. Többi gyártónak is van valószínűleg, az ÁVK adatlapján vagy a gyártó webáruházi adatlapján keress hozzá cikkszámot. De ha leírod hogy milyen ÁVK, lehet valaki fejből leírja. :)
Ha csak 2-3 darabról van szó, nem éri meg sínezni.
Ez jól hangzik, hogy van gyári megoldás. Rákeresek köszi.
Most egy egypólusú sín köti össze a kismegszakítókat + az egy fi relét, de újratervezés után akármekkora hülyeség külön fi reléket szeretnék, hogy csak ott oldjon le ahol a hiba van, ne az egész házban, csak azt szeretném szép is legyen, ne csak jó.
Ha 3 fázisod van, akkor lényegében azt tudod csinálni, hogy egy kismegszakító szekrényből többet ágaztatsz le.
Nálam pl van a fő szekrény, abból az emeletre megy 3x6mm és az emeleten van egy új szekrény ahol a 3x6mm a bejövő. Oda mehetett egy sima 1P fi relé.
Ugyanígy egy másik fázissal a kazánházban.
Viszont, hogy kicsit a kedvedet is szegjem. Nem szabályszerű, hogy ott fog leoldani a relé ahol a hiba van.
Nekem külön van a kazánházban egy fi relé és előtte egy másik.
Amikor az eph-t papírozták le és tesztelték, akkor hiába a kazánházban próbálkoztak az ottani kismegszakító szekrényben, a fő szekrényben lévő fi relé oldott le. Az volt a gyorsabb. Pedig mindkettő relé ugyanaz a gyártó és névleges árammal volt jelölve. Bár meghegyzem 30mA volt rajta, de kb 22mA-nél már leoldott. (ami persze nem baj)
Úgyhogy a hibakeresés miatt fölösleges több relét betenned.
Én azért pakoltam többet mert nem akartam az egész házra betenni az eph miatt. (még a fél ház régi vezetékekkel és kötésekkel megy). Végül több szerelő is csóválta a fejét, hogy miért nem próbálom meg, ha lekapcsol se lesz baj, max kiszedem. Így bepakoltam oda is.
Már kb 2-3 hete megy az egész ház fi relével. Eddig még nem volt gond.
#3 Azert mert nincs szelektivre meretezve. A kerdezo parhuzamosan akarja kotni oket, ugy mukodni fog. Te sorba kototted, ugy orosz rulett. Tovabba 1P aramvedo kapcsolo nincs, legalabb 2 polusu mind.
Kerdezo erdemes lehet elgondolkodni kombi AVK-kismegszakitokon. Draga, de a celra a legkompaktabb, legesztetikusabb megoldas.
1P oke azt elirtam. A lenyeg, hogy 1 fazis.
Nekem 3 fazis jon be. A parhuzamos koteshez kellett volna meg egy szekreny vagy valami sokkal nagyobb. Annyit pedig nem ert egyelore.
Igen, a kismegszakítóval kombináltra gondoltam én is.
Amúgy van. itt sok minden, gázkazánis aminek illene külön, kültéri lámpák. szennyvíz szivattyú, számítástechnika. Néha van gond hol ezzel, hol azzal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!