Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » 30 % alku sok ingatlan vásárlá...

30 % alku sok ingatlan vásárlás esetén szerintetek?

Figyelt kérdés

2022. dec. 28. 09:26
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
100%

#10 Egy hete még csak 20%-t akartál alkudni:

https://www.gyakorikerdesek.hu/otthon__ingatlan-vasarlas-ela..

2022. dec. 28. 10:12
 12/28 A kérdező kommentje:
#11 ez nem elvoltam, valószínűleg nem csak én akarok alkudni nem gondolod ?
2022. dec. 28. 10:13
 13/28 anonim ***** válasza:
25%
Igen nyilván nem te voltál :D
2022. dec. 28. 10:13
 14/28 A kérdező kommentje:
#13 engem nem igazán izgat hogy te mit hiszel :)
2022. dec. 28. 10:15
 15/28 A kérdező kommentje:
#13 kiirtam egy kérdést egy kérdésekkel foglalkozó fórumra. A kérdésemre tanácsot véleményt kértem. Ha nem tetszik a kérdés lapoz tovább ilyen egyszerű. Egyszerűbb mint kötözködni és valotlansagokkal vagdalkozni.
2022. dec. 28. 10:18
 16/28 anonim ***** válasza:
85%

Leírom ide is ugyanazt a választ amit már kaptál korábban:

Ez olyan dolog, hogy az alkudozásnál nem mindegy mire alapozod az alkut. Ha egy túlárazott lakás és nem tartod reálisnak az árát ilyen-olyan okokból, az lehet ok az alkura. De ha csak simán benyögsz egy alacsony összeget akkor valószínűleg nevetve megköszönik az ajánlatod és elköszönnek.

Értsd példával:

Panellakásban élek, a környéken 30-35 millió között vannak a hasonló lakások árai, 35-40 között már szépen felújítottakat is ki lehet fogni.

Ha valaki 45 millióért hirdet egy felújítandót, te meg azt mondod, hogy 31,5-et tudsz adni érte mert annyit ér, akkor tulajdonképpen 30% az alku és piaci áron veszed a lakást.

Nyilván aki annyira el van tévedve, hogy 45-ért hirdeti nem fogja belátni egyhamar, hogy az annyit ér. Ettől még az alku összege reális, tehát nem sok.

De ha 30-35 között van az átlag ár, én meg felteszem 33 millióért, te azt mondod 31,5 van rá, akkor lehet odaadnám neked annyiért.

Viszont ha a reális piaci ár helyett 23 millióért akarnád megkapni, akkor mosolyogva megköszönném a látogatást és mutatnám az ajtót, mivel a piaci árhoz képest 30% alku nem reális.

2022. dec. 28. 10:20
 17/28 anonim ***** válasza:
94%

az alku nagyon sokmindentől függ...nem lehet a másik ember jó, vagy rossz példáját alapul venni.

Én például úgy adtam el örökölt ingatlant(egyet Pesten, egyet Budán) hogy a vevők egymásra ígértek...én meg csak néztem..

Ha rossz helyen van az ingatlan, akkor bizony az állapota nem számít, és akár 50% alku is belefér, mert évek óta eladhatatlan...ha jó helyen van, lehet az romhalmaz is, egymásra ígérnek a vevők...tehát a hely számít egyedül, a többi csak zavaró körülmény...

2022. dec. 28. 10:29
 18/28 anonim ***** válasza:
15%

a hirdetési árak még megmaradtak a fél évvel ezelőtti csúcson.

jogos lenne a 30% alku, de úgy sem fognak annyit engedni, mert várják a palimadarat, hátha megveszi valaki

2022. dec. 28. 10:59
 19/28 anonim ***** válasza:
100%

Általánosságban véve "sok" mert ennyit nem szoktak engedni. Persze ha valaki nagyon rá van szorulva a pénzre, lehet rábólint. Persze összegtől is függ, mert egy 3millás telekből előbb enged valaki 1-et mint egy 100 millás háznál 30 milliót.

Legegyszerűbb, hogy megpróbálod, max nemet mond.

2022. dec. 28. 19:47
 20/28 anonim ***** válasza:
100%

Az szerintem rengeteg, nem sok esélyt látok rá, hogy ezt bármelyik tulaj is elfogadja, max. ha nagyon sürgős Neki az eladás! És minél drágább az ingatlan, annál több a 30% is, és így az eladó számára is annál sértőbb az ajánlat!

13 éve adtuk el a régi házunkat. Akkor 28 millióért hirdettük, és bár a hitel miatt sürgős volt az eladás, semmiképp nem akartuk elherdálni! Tudtuk, hogy ennyit megér, egy minimális alkuval 25-ig akartunk max. lemenni, kisebb hidegzuhany volt nekünk a 22 milliós ajánlat! Annyiért nem adtuk, az idő meg sürgetni kezdett, és mivel más komoly érdeklődő nem volt, végül 23 millióért vették meg, tehát kb. 22%-kal olcsóbban!

Ugyanitt egy másik utcában 2 éve hiába hirdetnek egy házat bőven ár alatt, senkinek nem kell. Kezdetben 47 millióért hirdették, 2 év alatt többszöri csökkentés után most már csak 34 millióba kerül, tehát összesen kb. 27-28% eddig a komplett áresés, ami szerintem mindenképp rekordkülönbözet!

2022. dec. 28. 23:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!