30 % alku sok ingatlan vásárlás esetén szerintetek?
#10 Egy hete még csak 20%-t akartál alkudni:
https://www.gyakorikerdesek.hu/otthon__ingatlan-vasarlas-ela..
Leírom ide is ugyanazt a választ amit már kaptál korábban:
Ez olyan dolog, hogy az alkudozásnál nem mindegy mire alapozod az alkut. Ha egy túlárazott lakás és nem tartod reálisnak az árát ilyen-olyan okokból, az lehet ok az alkura. De ha csak simán benyögsz egy alacsony összeget akkor valószínűleg nevetve megköszönik az ajánlatod és elköszönnek.
Értsd példával:
Panellakásban élek, a környéken 30-35 millió között vannak a hasonló lakások árai, 35-40 között már szépen felújítottakat is ki lehet fogni.
Ha valaki 45 millióért hirdet egy felújítandót, te meg azt mondod, hogy 31,5-et tudsz adni érte mert annyit ér, akkor tulajdonképpen 30% az alku és piaci áron veszed a lakást.
Nyilván aki annyira el van tévedve, hogy 45-ért hirdeti nem fogja belátni egyhamar, hogy az annyit ér. Ettől még az alku összege reális, tehát nem sok.
De ha 30-35 között van az átlag ár, én meg felteszem 33 millióért, te azt mondod 31,5 van rá, akkor lehet odaadnám neked annyiért.
Viszont ha a reális piaci ár helyett 23 millióért akarnád megkapni, akkor mosolyogva megköszönném a látogatást és mutatnám az ajtót, mivel a piaci árhoz képest 30% alku nem reális.
az alku nagyon sokmindentől függ...nem lehet a másik ember jó, vagy rossz példáját alapul venni.
Én például úgy adtam el örökölt ingatlant(egyet Pesten, egyet Budán) hogy a vevők egymásra ígértek...én meg csak néztem..
Ha rossz helyen van az ingatlan, akkor bizony az állapota nem számít, és akár 50% alku is belefér, mert évek óta eladhatatlan...ha jó helyen van, lehet az romhalmaz is, egymásra ígérnek a vevők...tehát a hely számít egyedül, a többi csak zavaró körülmény...
a hirdetési árak még megmaradtak a fél évvel ezelőtti csúcson.
jogos lenne a 30% alku, de úgy sem fognak annyit engedni, mert várják a palimadarat, hátha megveszi valaki
Általánosságban véve "sok" mert ennyit nem szoktak engedni. Persze ha valaki nagyon rá van szorulva a pénzre, lehet rábólint. Persze összegtől is függ, mert egy 3millás telekből előbb enged valaki 1-et mint egy 100 millás háznál 30 milliót.
Legegyszerűbb, hogy megpróbálod, max nemet mond.
Az szerintem rengeteg, nem sok esélyt látok rá, hogy ezt bármelyik tulaj is elfogadja, max. ha nagyon sürgős Neki az eladás! És minél drágább az ingatlan, annál több a 30% is, és így az eladó számára is annál sértőbb az ajánlat!
13 éve adtuk el a régi házunkat. Akkor 28 millióért hirdettük, és bár a hitel miatt sürgős volt az eladás, semmiképp nem akartuk elherdálni! Tudtuk, hogy ennyit megér, egy minimális alkuval 25-ig akartunk max. lemenni, kisebb hidegzuhany volt nekünk a 22 milliós ajánlat! Annyiért nem adtuk, az idő meg sürgetni kezdett, és mivel más komoly érdeklődő nem volt, végül 23 millióért vették meg, tehát kb. 22%-kal olcsóbban!
Ugyanitt egy másik utcában 2 éve hiába hirdetnek egy házat bőven ár alatt, senkinek nem kell. Kezdetben 47 millióért hirdették, 2 év alatt többszöri csökkentés után most már csak 34 millióba kerül, tehát összesen kb. 27-28% eddig a komplett áresés, ami szerintem mindenképp rekordkülönbözet!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!