Pest déli része minden szempontból rosszabb, mint az
északi?
Figyelt kérdés
Nézegettem a lakásokat főleg Kispest, Újpest, Kőbánya kerületekben. Igazából olyan 35-40 millióért vennék egy kétszobás panelt, ami tömegközlekedés szempontjából jó helyen van.
Azt látom Pest északi része valahogy jobban fejlődik, közelebb is van a Duna-part, több irodaház épül, kevesebb rossz hír érkezik a közbiztonságról. Tényleg Dél-Pest rosszabb annyival, mint észak?
#10 Mondjuk a Metró mint olyan mindenhol rohadtul lehangoló. Akár észak akár dél.
2022. dec. 22. 19:02
12/23 NTBS válasza:
Nem feltétlenül. Jó környék mind két helyen van.
2022. dec. 24. 07:27
13/23 anonim válasza:
Kispesten lakom, megmondom őszintén, hogy fogalmam sincs hol van az a rengeteg rossz arc, akivel ijesztgetitek a kérdezőt. Az különösen bizarr, hogy egy olyan elgettósodott kerülethez képest mondjátok szarabbnak, mint újpest. Talán a legkülső része nem olyan vészes, de úgy egyben elég gáz. Kispest? Hát nézd meg tele van zölddel, sok a park, szuper az infrastruktúra, nem túl nagy, olyan,mint egy vidéki város. Nyilván lehetne jobb is, de én nagyon szeretek itt lakni :)
2022. dec. 24. 21:27
14/23 anonim válasza:
Kispest érdekes. Egyrészt bizonyos részeken vannak lecsúszott arcok, de összességében fejlődő tök átlagos kerület. Nyilván nem egy fancy belváros. De tök élhető átlag ember számára.
Kőbányán élek, Kispesten van a fel rokonságom, mind vidékről jöttünk fel. Kispesten is dolgozom.
Összességében inkább csak unalmasnak mondanám. De szó nincs arról hogy rettegve kellene lemenni az utcára. Simán csak unalmas közepes vidéki város szintjén vannak. Ami nem baj csak tény.
2022. dec. 24. 22:44
15/23 anonim válasza:
5 évet laktam Újpesten (Rózsa utca), előtte is jól ismertem. Ezerszer laknék ott újra, mint a kispesti lakótelepen vagy a Havannán. Újpest is prolifészek volt, de a különbség pl a havannához képest, hogy nem a legszakadtabb elemeket telepítették oda a kezdetekkor, mint a havannán és meg is látszik az összetételen.
2022. dec. 31. 14:12
16/23 anonim válasza:
Ne zavarjon, hogy a Havanna nem Kispesten van...Ezért probléma, ha tájékozatlan arctalan kommentelők szavára ad valaki...
2023. jan. 1. 16:05
17/23 anonim válasza:
Havanna < Kispest < Újpest
Ez a sorrend
De ha lakótelepek akkor kb. inkább:
Kelenföld > Vizafogó > Óbuda
A többi szutyok...
2023. jan. 2. 08:00
18/23 anonim válasza:
A 3-as metrót most újították meg és szép is lett, és a Határ úti aluljáró felújítása is most folyik. Ezt csak annak, aki szerint ez szörnyű környék :) Maga a Határ úti autóbusz- és villamos végállomás is kulturált.
2023. febr. 1. 02:09
19/23 anonim válasza:
Szerintem nem lehet egy kerületet egy egysègkènt kezelni. Ezek vidéki város méretű területek, kisvárosnyi lakónépességgel. Minden kerületnek vannak jobb és rosszabb részei, nem lehet egyben megítélni. A másik dolog, hogy sok kerülettel szemben évtizedes előítéletek vannak, nagyon sokat fejlődtek akár 5-10 év alatt az egyes kerületek, városrészek.
2023. febr. 24. 13:32
20/23 anonim válasza:
Újpesten éltem 25 éves koromig, addig is többször jártam különböző kerületekbe. Kőbányán élt egyik haverom és hát köszi szépen, de sosem szerettem volna ott élni. Nagyon lepusztult (Harmat utca környéke). Újpesten is bőven akadnak prolibb, nemmabarnultak, lepusztultabb részek (Baross utca), de azért ez egy konszolidáltabb, rendezettebb kerület Kőbányához képest, a Vécsey Károly utca, Megyer már teljesen kisvárosi, polgári környék. Az Izzó lakótelep is teljesen vállalható.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!