Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Ingatlan árcsökkenésről mi a...

Ingatlan árcsökkenésről mi a véleményetek? Jó vagy rossz a társadalomnak a relatíve alacsonyabb Ingatlan ár? És miért szerinted?

Figyelt kérdés
Válaszodat fejtsd ki légyszíves bővebben.

2022. dec. 19. 15:26
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
22%

10: jajjistenem... Mintha nem akarnád látni a valóságot...

A külföldi lakásvásárlókról beszélek! Írek, izraeliek, és más nációk is....

A Marina parton tele van ilyen befektetői lakásokkal az egész telep.

Aztán kiadják bérbe csilliókét....

2022. dec. 19. 20:30
 12/27 anonim ***** válasza:
38%

Budapest nem a Marina partból áll.

A külföldi befektetők száma minimális.

2022. dec. 19. 20:54
 13/27 anonim ***** válasza:
80%

A marina parton csak prostik, meg a futtatóik laknak :D

Egész európa ott akar lakni :D

2022. dec. 19. 21:06
 14/27 anonim ***** válasza:
83%

Az árnövekedés annak is rossz, aki olcsóbból költözne drágába (kisebből nagyobba többnyire), tehát annak is rossz, akinek már van ingatlanja.

Olcsó lakás 20 millió, drága 30 millió. Emelkednek az árak 50%-ot. Olcsó lakás 30 millió, drága lakás 45 millió. Aki olcsóbból költözne drágábba, annak is 5 millióval több különbözetet kell fizetnie a drágább lakásért.

2022. dec. 19. 23:05
 15/27 anonim ***** válasza:

Nézőpont kérdése,hogy melyik ingatlanoknak fog csökkeni az áruk.

A falun lévő házaknak

(nem újjáépítésűekre gondolok)azok biztos ertékállóak

Szóval az energiapazarló,szigeteletlen kádarkockáknak biztos,hogy csökkeni fog az értéke.

Míg a kisebb városi lakásoknak megnő a kereslet.

2022. dec. 20. 11:20
 16/27 anonim válasza:

Én egy olyan cégnél dolgozom,ami külföldi befektetőket hoz ide.

A covidig nagyon szépen ment minden. Amióta a lakásárak elérik Pesten az 1m/nm-t, a befektetők elkezdtek eltűnni. Nem éri meg már nekik itt befektetni. A kiadás nem hoz annyit,és ilyen áron inkább a portugál,görög,spanyol tengerpartközeli helyeket célozzák

2022. dec. 20. 12:20
 17/27 anonim ***** válasza:
100%
16. Én nem külföldi befektető vagyok, de mi is azon gondolkozunk a párommal, hogy inkább Olaszországban vagy Spanyolországban vegyünk valamilyen nyaralót vagy téli lakást, mert konkrétan ezekben az országokban olyan árak vannak már, mint Budapesten, ami azért nevetséges, ha az elérhető életszínvonalat vagy a fizetéseket nézzük.
2022. dec. 20. 12:30
 18/27 anonim ***** válasza:
100%

Én se vagyok külföldi befektető

Én azon gondolkozom,hogy jövőre eladom a pesti lakásomat és görögországban veszek tengerhez közel egy kis

lakást/apartmant.

A nyugdíjamból pedig szerényen eléldegélek ott.

2022. dec. 20. 12:35
 19/27 anonim ***** válasza:
Xar a hozam, 40-50 misiert veszel egy lakást, és kiadod havi 180ert? Nincs talán 5 százalék hozam se ha nem vágtaznak mellette az árak ami nem mostanság lesz. Idei infláció akar 15- 20 százalék korul is lehet, infláció követő állampapírok jövőre már az idei bazist veszik alapul + 1,5 százalék kamat prémiumot is hozzatesznek. Ehhez képest egy lakAs 5 százalékos hozama most nekem elég karcsúnak tűnik
2022. dec. 21. 05:33
 20/27 anonim ***** válasza:
19. Azt is mindig szeretik elfelejteni, hogy állampapírt 2 kattintással vehetsz nulla ügyintézéssel ingyen, míg egy ingatlan vétele nem ingyen van, és egész sok ideig tart sok ügyintézéssel az állampapírhoz képest.
2022. dec. 21. 07:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!