Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Van értelme lakást venni, ha...

Van értelme lakást venni, ha pár hónap múlva már lenne 50% önerőtök?

Figyelt kérdés

Páromnak lassan összegyűlik kb budapesti lakás árának a fele kb.

Budapesten tervezünk élni. Panel lakásban tudunk csak gondolkodni.

És kb 5 évre szóló hitelt szeretne felvenni, hogy minél hamarabb letudjuk/letudja a törlesztőt. Heti szinten kap állásajánlatokat, keresett a szakmája, és pár év múlva mérnök diplomája lesz)

Tudom mennyire gáz most az infláció. És azt is tudom,hogy sose fognak csökkeni az ingatlan árak. Évek óta albérletben élünk, éves szinten repkednek az 1-1,8 milliók a lakbérre.

Nyílván egy lakás hitelnél is jóval többet kell fisszafizetni Pl 16 milli felvett hitelt ha öt év alatt akarunk kifizetni akkor kb 20-21 milliót fogunk kinyögni.

De ha azt nézzük hogy három éve albérletben élünk Budapesten, az kb 5 millió Ftunkba került eddig. Szívesebben fizetem inkább a sajaát lakáshitelünket.

28 évesek vagyunk.

2022. dec. 12. 10:03
1 2
 11/14 mindentudó99 ***** válasza:
100%
Akkor szedd össze magad és légy képben. Esetleg adagolhatod neki a dolgot hogy szeretnél te is a hitel részeselenni papíron is.
2022. dec. 12. 14:50
 12/14 anonim ***** válasza:
Nyilván nem szerződést kell kötni egymas között, hanem a lakás tulajdonjogát kell megosztani már eleve vásarláskor. Bár ha 28 évesen ennyire nem vagy semmivel tisztában, én nem is értem, hogy mersz barmi ilyen nagy volumenű dologba fogni, hát úgy fognak kisemmizni, hogy csak pisloghatsz.
2022. dec. 12. 15:56
 13/14 anonim ***** válasza:
10, nem közös az önerő. A fele a pasi önereje, a másik fele meg hitel. Na ezt a hitel felet osztanám én kétfelé, hiszen azt már ketten fogjátok fizetni, ketten is laktok benne. Így papíron neked a lakás negyede járna szerintem jogosan.
2022. dec. 12. 16:11
 14/14 anonim ***** válasza:
13: én is így látom
2022. dec. 12. 21:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!