Mi értelme van a családi házak emeleti teraszának?
Soha senkit nem láttam hogy kiülne a teraszra pl cigizni, kimenne teregetni vagy csak olvasni, iszogatni pedig sok ilyen ház van a környéken ahol felnőttem.
Különösen azokra gondolok, amelyeknel a terasz nem lóg ki, hanem a tető alatt van és ezzel helyet vesznek el az emeleti szobától.
Van saját udvara az embernek, ezért nincs értelme a terasznak mert letudsz menni az udvarra ha friss levegőre vágysz.
Panelnál érthető mert nincs udvar es a 8.ról nem kell lemenni ha friss levegőre vágysz.
Jellemzoen ezek a teraszok egy szobahoz tartoznak es nem emeleti folyosohoz vagy nappalihoz, ezert a felnottek nem mennek a gyerekek szobain keresztul a teraszra cigizni. Emeleten altalaban a gyerekek szobai vannak, legalabbis azokat akiket ismertem es ilyen hazban laknak, azoknal igy van.
Tehat a felnottek nem tartozkodnak napkozben az emeleten, sot gyakran egyaltalan nem is mennek fel az emeletre, ezert kint cigiznek a hatso teraszon. A foldszinten van a konyha, nappali,altalaban elol 2 haloszoba, furdo es a mosokonyha ha van kulon vagy a foldszinti furdoszobaban van a mosogep. Ha teregetnek akkor nem viszik fel a mosott ruhakat az emeletre szaradni.
Egyik gyerekkori baratomnak is volt terasz a szobajanal de semmi nem volt kint, szerintem csak akkor nyitotta ki ha valakinek kiszolt aki az utcan elottuk volt, pl csengettek, stb.
Az utcarol lehet latni ezeket a teraszokat es gyakran teljesen uresek, mint pl az elso kepen levo tersz is.
Ezek a házak nem azért épültek terasszal mert a háziaknak erre volt igényük, hanem mert ilyent épített a szomszéd is.
Nehogy már lejjebb adják, mert kibeszélik őket a kocsmában.
Amikor elhívták a kőművest aki megkérdezte, hogy milyen házat szeretnének?
Saját ízlés és elképzelés híjján az volt a válasz, hogy "hát ollant mint a szomszédé, csak egy kissé magossabb legyön".
Azert ez nem igy mukodott :D
Szuleim szomszedjanak a haza akkor is jobb lenne mint a szuleime ha nem lenne terasz mert kb 30 evvel ujabb es modernebb is.
Ha ilyen házam lenne, én is szeretnék ilyen teraszt. Ki lehet rá teregetni úgy, hogy nem látszanak a bugyijaim az utcáról, ki lehet ülni olvasni úgy, hogy nem köszönget át Mari néni a szomszédból, emellett szerintem jobban is néz ki, mint ha csak lenne ott egy fal ablakkal.
Mondjuk én se akkor ülnék ki, amikor lenn az utcán nagy a jövés-menés, így engem se látnál kint soha.
"csak egy kissé magossabb legyön".
Építési szabályzat azért már ötven éve is volt, a „legyen mindenkié magasabb egy méterrel, mint az előző” nem volt megvalósítható.
Elöször is ezt erkélynek hívják, nem emeleti terasznak.
Másodszor sok ember használja pihenöhelyként.
Attól, hogy szerinted az emeleten gyerekszobák vannak, ez nem kötelezö és igen sok helyen nem így van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!