Van értelme lakást venni, ha pár hónap múlva már lenne 50% önerőtök?
Páromnak lassan összegyűlik kb budapesti lakás árának a fele kb.
Budapesten tervezünk élni. Panel lakásban tudunk csak gondolkodni.
És kb 5 évre szóló hitelt szeretne felvenni, hogy minél hamarabb letudjuk/letudja a törlesztőt. Heti szinten kap állásajánlatokat, keresett a szakmája, és pár év múlva mérnök diplomája lesz)
Tudom mennyire gáz most az infláció. És azt is tudom,hogy sose fognak csökkeni az ingatlan árak. Évek óta albérletben élünk, éves szinten repkednek az 1-1,8 milliók a lakbérre.
Nyílván egy lakás hitelnél is jóval többet kell fisszafizetni Pl 16 milli felvett hitelt ha öt év alatt akarunk kifizetni akkor kb 20-21 milliót fogunk kinyögni.
De ha azt nézzük hogy három éve albérletben élünk Budapesten, az kb 5 millió Ftunkba került eddig. Szívesebben fizetem inkább a sajaát lakáshitelünket.
28 évesek vagyunk.
50% önerővel, 5 éves hitellel lakást venni kb áldás kategória, mi a kérdés?
Én inkább azon aggódnék, hogy mindenhol közösen írsz a hitel fizetésről, felvételéről, de a lakás a párod nevén lesz. Az jobban aggasztana, hogy fizetsz egy olyan lakásba, ami sosem lesz a tiéd.
Elvileg MOST jobb megvenni a lakást + hitel, mint várni, amíg meglesz X összeg, ugyanis addigra a mostani 50 %, már csak 40-et vagy 30-at fog érni.
VISZONT a KÖZÖS hitelbe CSAK AKKOR MENJ bele, ha a lakás megfelelö tulajdoni hányada a TE NEVEDRE KERÜL, különben semmi jogos sem lesz hozzá, csak fizethesz más lakására.
Igazatok van értem persze.
Nem tudom a saját érdememnek tekinteni,hogy közös önerő,mert neki a fizetése négyszer több mint az enyém. Nekem meg a mostani lakbér fele elviszi a fizetésem 30 %át.
De világos ha én is elkezdem fizetni a törlesztő egy részét,akkor azt valahogy írásba kéne foglalni. Ha esetleg szetmennènk, akkor valamennyi részem nekem is legyen a lakásból. Valamiféle szerződést?
Sajnos nem vagyok képben hogy zajlik egy lakásvásárlás, még csak elméleti szinten van a tervezés. Egyenlőre csak megszületett az elhatározás bennünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!