Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Hogyan alkudtok a lakás...

Hogyan alkudtok a lakás árából? Mindenhol olvasom, hogy a válság előtt is illett legalább 4-5%-ot alkudni a vételárból, most meg alap legalább 10% leredukálása abból, ezt ingatlanos szakelemzők írják. Ti mibe köttök bele, amikor alukudtok?

Figyelt kérdés
Pl én Miskolcon akarok lakást venni, 21.5 milliós vételárat akarok 19-20 közé levinni.
2022. dec. 3. 11:49
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
85%

10%? Az nagyon sok. Gondolj bele egy 40-50 milliós (ami egyáltalán nem sok vételár már SAJNOS) lakás árából nem fognak engedni 4-5 milliót.

Szerintem egy 3-4% a reális, alapból ingatlanvásárlás után az államnak be kell adózni 4%-ot, azt mindenképp megpróbálnám bealkudni, mert úgy is be kell fizetni, csak máshova..

Viszont, ha olyan a lakás, hogy tudja az eladó is, hogy lesz rá vevő, nem feltétlen fog belemenni alkudozásokba, maximum minimálisan.

2022. dec. 3. 15:44
 12/20 A kérdező kommentje:
Tavaly volt 5%, hogy azt szinte mindenki mondta is h annyit fix, hogy engednek, idén nagy a baj, válság van, kevés pénze van a legtöbb embernek, azért mondom a 8%-ot, hogy teljesen reális alku.
2022. dec. 3. 16:37
 13/20 anonim ***** válasza:
93%
De ha kevés a pénze az embereknek, nem h minél többet akar fogni az eladáson? Ergo nem enged belőle. Ha nincs szüksége a pénzre azonnal, nem fog engedni. Neked viszont annál inkább kéne az ingatlan.
2022. dec. 3. 17:01
 14/20 anonim ***** válasza:
100%

Semmibe nem kell belekötni.

"Üdvözlöm! *XY* vagyok, *Ekkor-és-ekkor* láttam az ingatlanját, tennék rá egy *ilyen-és-ilyen* ajánlatot *ilyen-és-ilyen* fizetési feltétel mellett. Kérem gondolja át és ha aktuális hívjon"

Ennyi, nem kell túlgondolni. Bármennyit kínálhatsz, az eladó (a piac) meg majd eldönti, hogy elfogadják-e vagy sem.

Vannak ingatlanok amiből semmit sem lehet engedni, van amiből bőven több, mint 10%-ot.

Én amikor vásároltam volt, hogy semennyit sem alkudtam (sőt, volt hogy 150ezerrel többet kínáltam mint a kért ár, mégsem az enyém lett), volt hogy 100 ezret alkudtam, volt hogy 6%-ot és volt, hogy 12-15%-ot.

Amikor eladtam akkor engedtem az árból minden alkalommal, átlagosan kb 10%-ot.

2022. dec. 3. 21:57
 15/20 anonim ***** válasza:
100%

Kötekedni nem kell, normálisan is lehet alkudni.

Nálam aki kötekedett, annak egy forintot se engedtem. Volt, akit elküldtem a jó k anyjába.

"alkuképes az ár? X ftra gondoltam". Ennyi.

Nem kell semmibe belekötni hogy ez nem tetszik meg az nem.

2022. dec. 4. 09:20
 16/20 anonim ***** válasza:
86%
Én egy forintot nem engedtem alkudni.
2022. dec. 4. 10:09
 17/20 anonim ***** válasza:
100%
Most lehet, hogy ki lehet használni, hogy az adásvételi számok 50 százalékot vissza estek. Akinek kell a pénz vmi másra az eladhatja alkuval is. Akinek meg nem sürgős az kivar. Próbálkozni kell
2022. dec. 4. 11:09
 18/20 anonim ***** válasza:
100%
van aki enged alkudni van aki nem. Megkérdezed aztán vagy engednek vagy nem.
2022. dec. 4. 11:15
 19/20 anonim ***** válasza:
100%

A környék hasonló kategóriájú lakásokra. Itt pl: peched van, mert 2 várost is nézve, nálunk vidéken a városrész ahol lakok az összes kertes házat felvásárolták már. Fővárosban meg, ha jó helyen nézel megint nehéz alkudni.

Lakásban található felújításra, korszerűsítésre haladó dolgokra.

Hivatkozhatsz saját költségeidre, ügyvédi, ingatlan vásárlás utáni adózás, utazási költség pl: másik városból jössz.

2022. dec. 4. 11:52
 20/20 anonim ***** válasza:
93%
Még egyáltalán nem érezteti a válság? a hatását.
2022. dec. 4. 23:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!