Nyugodj meg, Mészárosék meg a többiek majd bagóért felvásárolják.
2022. júl. 31. 14:40
2/8 anonim válasza:
Ha baj van, azt adja el először mindenki. Ott valószínűleg lesz egy kínálati növekedés, az érdeklődésben meg csökkenés, így e kettő együtt pedig hozza az árcsökkenést. Senki nem látja előre, hogy mekkora lesz a baj, így viszont megjósolni azt, hogy ez bekövetkezik-e, nem lehet! Most vennél nyaralót, vagy miért érdekel? Ha nincs annyi pénzed, amiből most vennél egy olyan nyaralót, ami számodra megfelelő, akkor a válságban szükséged lesz arra a pénzre, ami most nem elég arra, amit szeretnél, azaz a válságban sem kell venned nyaralód. Ha eladnál, akkor viszont én úgy gondolom igyekezz ezt 1 éven belül megtenni, ha más nem még most egy enyhébb árcsökkentéssel, mint később egy durva árcsökkentéssel!
2022. aug. 1. 08:05
3/8 A kérdező kommentje:
2-es, köszi az érdemi hozzászólást. Venni szeretnék mert nagyon régi vágyam és a megtakarításom elinflálódik. Viszont egyelőre kevesebb a pénzem mint amennyiért hirdetve látok nyaralókat, hitelt pedig nem szeretnék felvenni.
2022. aug. 1. 12:02
4/8 anonim válasza:
Mi is nézegettük. És mikor megláttam, hogy egy téliesített nyaraló (szép, praktikus 40nm) 38M-ba kerül (és úgye a zárkerti dolgokba ne is menjünk bele).. akkor ledobta az agyam az ékszíjat. Csak már mi is azért ebben a kategórábian néztünk, mert még ez talán megfizethető. De ezek után feladtuk.
2022. aug. 1. 13:38
5/8 anonim válasza:
Elfogják árasztani a piacot. A laegtöbb nyaralót még akkor vették, amikor olcsó volt. Egyszerű, dolgozó emberek. Tudok olyat, aki 2,3 millióért vette, most nem adná 23-ért sem. Tudtam eladó, öszközműves telket balatonfenyvesen 2,5 millióért, 500 méterre a parttól. Akkoriban, pár éve. Akik ebben az árkategóriában vásároltak, azok nem gazdag emberek, valamennyi pénzük nyilván van, de a nyaralót, a magas rezsiárak miatt nem fogják használni, mert örülni fognak, ha az otthonukat fizetni tudják. Ezektől a nyaralóktól előbb-utóbb szabadulni akarnak majd, mert ott is van kiadás. Mondom, ez az alsó kategória, a kisebb, nem túl frekventált helyen lévő nyaralók.
2022. aug. 1. 15:03
6/8 anonim válasza:
Szerintem válasszuk ketté őket. Vannak az egyszerűbb, kisebb üdülőtelepeken levő, az átlag emberek számára is elérhető kis nyaralók, jellemzően 3-20 millió forint közötti értékkel. És vannak az ennél drágábbak, akár több 100 millió forintosak. Utóbbiaknál gyakorlatilag semmi változás nem lesz, mivel egy ilyen válságnak nem sok ráhatása lesz. Ha 1-1 tulaj bajba kerül és el is kell adnia, nem lesz akkora kínálat növekedés, hogy leverje az árakat.
De szerintem az olcsóbb ingatlanoknál sem lesz érdemi változás, ha csak nem üt be nagyon a válság. Jelenleg még mindig a tavalyi árakon vagy inkább felette hirdetik a nyaralókat. Igaz a kereslet már érezhetően csökken, de az eladóknak valószínűleg van annyi tartaléka, hogy ne "mindenáron" akarjanak szabadulni tőle. Ráadásul válság alatt egy ingatlanba fektetve még fokozottan jobb helyen van a pénz, mint otthon a párnába varrva, esetleg a bankokba.
2022. aug. 4. 09:07
7/8 A kérdező kommentje:
6-os, nemtudom hol és milyen nyaralók kerülnek 3-20 millióba, én 40 alatt normálisat nem találtam a neten. Még a fabódés külterületi nyaraló a déli part legvégében is bőven 20 milla felett van sajna.
2022. aug. 4. 09:23
8/8 anonim válasza:
Nem csak a Balaton létezik az országban. Vidéki kisebb üdülőtelepüléseken sok ilyet találsz. A Balatonon viszont tény, hogy elszálltak az árak és jó kérdés, hogy mi kellene ahhoz, hogy visszaálljanak mondjuk a 10-15 évvel ezelőtti szintre. Ha tippelnem kellene, ehhez még egy nagyobb válság is kevés lenne, szóval inkább ne akarjuk megtudni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!