Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Több százezer újabb kivándorló...

Több százezer újabb kivándorlóval kell számolni a válság miatt. Ez hatással lesz az ingatlanárakra?

Figyelt kérdés
Tovább csökken a kereslet, tovább nő a kínálat.
2020. máj. 2. 21:21
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
98%
Most kint is növekedett a munkanélküliség, nemhiszem, hogy annyira megindulnának kifelé az emberek.
2020. máj. 2. 21:26
 2/12 anonim ***** válasza:
98%

Én nem gondolom ,hogy aki külföldre megy dolgozni az mindenét felszámolja.

Ha meg igen ,akkor sem fillérekért,mert külföldön is lakni kell majd valamiben.Ott meg még drágábbak az ingatlanok.

2020. máj. 2. 21:28
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

Nem vagyok benne biztos, hogy valóban így is lesz. Lehet, hogy most elindult már valami fórumon a téma, hogy a külföld a megoldás. De Londonban is nehezebb mosogató állást találni most szerintem.

Nem az esetleges pár plusz eladó lakás lesz hatással a piacra, sokkal inkább azok az eladó lakások, amiket nem tudnak fenntartani munka nélkül az emberek, nem tudják fizetni a hiteleket és olcsóbbra kell cserélniük (Tehát amellett, hogy eladnak, vásárolnak is)

Na meg én inkább attól várom a csökkenést, hogy jóval kevesebb lesz a fizetőképes vevő (munkanélküliség, csökkentett bérek, erősebb motiváció a tartalékolásra stb.)

2020. máj. 2. 21:29
 4/12 anonim ***** válasza:
97%

Világjárványról beszélünk, nem Magyarország specifikus nátháról.

Te azokat is kivándorlónak tekinted, akik külföldön dolgoznak?

Mert azok nem kivándorlók, hanem külföldi munkavállalók.

Most még aki kint volt, annak is nagy része hazajött, ezt tapasztalom az ismeretségi körömben.

Ráadásul a családosok vissza sem akarnak menni.

2020. máj. 2. 21:32
 5/12 A kérdező kommentje:
A 2008-as válság sem "Magyarország specifikus" válság volt, mégis a Nyugat sokkal hamarabb talpra állt, és rengetegen mentek ki, ahogy most is fognak.
2020. máj. 2. 21:38
 6/12 anonim ***** válasza:
76%

Te miért nem mész?

Akkor nem kellene az albérletárakon vergődnöd naponta, plusz

holnaptól már milliomos lennél!

2020. máj. 2. 21:40
 7/12 anonim ***** válasza:
98%

Kérdező, azért ne keverd a szezont a fazonnal!

Nem mindegy, hogy többszörös milliárdosként (nyugati államok) vagy minimálbéres munkásként (M.o.) jön a válság.

A Nyugat persze, hogy hamarabb talpra állt, mert a veszteségei ellenére gazdag maradt.

Magyarország meg alapban le volt fosztva és így találta meg a válság.

2020. máj. 2. 21:44
 8/12 anonim ***** válasza:
80%
Valaki adjon már ennek a balf.asznak egy lakást, hátha abbahagyja.
2020. máj. 2. 23:43
 9/12 anonim ***** válasza:
82%

"Több százezer újabb kivándorlóval kell számolni a válság miatt. Ez hatással lesz az ingatlanárakra?"

Igen.

Akik kimennek azok munkáját is az itthon maradottak fogják elvégezni => kétszer annyit fognak keresni => nőni fognak az árak.

2020. máj. 3. 00:31
 10/12 anonim ***** válasza:
100%

A "több százezer kivándorló" baromságot honnan vetted?

Lesz egy pici (érzésem szerint 10%-os) csökkenés az 50M alatti ingatlanoknál, de afelett szerintem stagnálni fognak az árak.

2020. máj. 3. 09:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!