Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Hogy kell alkudni egy ház árából?

Hogy kell alkudni egy ház árából?

Figyelt kérdés

Tegyük fel, hogy van egy ház 106 millióért… Gondolom én reális lehet lealkudni kerek 100 millióra.

De hogy kell elképzelni ezt a beszélgetést?

“Tetszik a ház, adok érte 100 milliót!” ? :D

Ez így elég irreálisan hangzik.

2022. nov. 27. 15:37
1 2
 1/17 Revolúcióbiológus ***** válasza:
79%

Először is mondjuk alkualapot keresel - a piachoz viszonyítva felméred, hogy a hasonló elhelyezkedésű, hasonló műszaki tartalmú ingatlanok mennyiért kelnek el. Ha azt látod, hogy azon a településen az azonos alapterületű, elhelyezkedésű és azonos energetikai besorolású ingatlanok nem 106, hanem 150 millióért cserélnek gazdát akkor ne alkudozz, hanem vedd meg azonnal.

Ha azt látod, hogy az alternatíváktól nem tér el jelentősen az épület és az értékesítő nem utal rá, hogy valamiféle diszkontot már beépített volna az árba akkor nyilván a műszaki tartalomban kezded el keresni a lehetséges alkualapot. Például kinyitod az energetikai tanúsítványt és ha azt látod, hogy a tanúsító 20 centi üveggyapot tetőtér szigeteléssel számolt, de a padláson 5 centire össze van esve akkor felírod szépen egy kis cetlire a vásárlás utáni várható költségek közé, hogy 20 centi kőzetgyapotra még szükség lesz beköltözés előtti felújításkor, kérsz rá árajánlatot és azt a 1,5 millió forintot mondjuk le tudod alkudni. Ilyen tipikus alkualapok még a nem szilárd útburkolatú behajtó hiánya, hibás esővíz elvezető (ereszek), vakolati hibák, terasz vízszigetelési hibák, hőhidak, pergő festék, kerítés hibák, nem szabványos vízóra akna, satöbbi.

Ha meg nagyon tahó vagy akkor hivatkozhatsz olyan pitiáner dolgokra is, mint hogy a szomszéd nem szimpatikus, sok a gyerekes család a környéken vagy hogy vannak cigányok a településen. Magyar ingatlanturisták ezekkel rendszeresen szoktak próbálkozni, de az ilyet a legtöbb helyről elzavarják, mert már kilométerről látszik rajtuk, hogy nem ingatlant akarnak venni, hanem csak unatkoznak és kell nekik az érzés, hogy ők valami nagyon csúcs üzletet tudnának kötni, aztán az utolsó pillanatban kihátrálnak.

2022. nov. 27. 16:08
 2/17 anonim ***** válasza:
6%

Kiszámolod mennyi egy olyan házat felépíteni.

tüzép, anyagár, segédmunkás óradíj, stb

Aztán kérsz papírokat, ki építette, ki volt a műszaki ellenőr, dokumentáció mindenről, mennyi betont raktak bele, milyen minőségben készült a munka, locsolták-e a betont nyáron, stb.

2022. nov. 27. 16:22
 3/17 anonim ***** válasza:
86%

"locsolták-e a betont nyáron"

Inkább ne adj tanácsot, ha nem értesz hozzá.

2022. nov. 27. 17:08
 4/17 anonim ***** válasza:
80%

Amikor vagy 20 éve megvettem a házamat Bp. kertvárosában, már az utcáról láttam, hogy ez lesz az igaz.

A tulaj közölte, hogy sajnálja, de már van két komoly vevője.

Az egyik hazament az asszonyért, hogy az is megnézze, a másik vevőjelöltje pedig elment statikust keresni, hogy azzal jöjjön vissza.

Én viszont kitettem az asztalra a foglalót kp.-ben.

Azóta is itt lakom.

2022. nov. 27. 18:12
 5/17 anonim ***** válasza:
65%
de nagy jampi vagy 4-es
2022. nov. 27. 18:26
 6/17 anonim ***** válasza:
78%

5.

Egy csomó házat már megnéztem akkora, és mivel már párat megvettek előttem, ezért mindig ott volt egy foglalónyi összeg az autóstáskámban.

Nem annyira bonyolult ez ha az ember tudja, hogy mit is akar.

:)

2022. nov. 27. 18:34
 7/17 anonim ***** válasza:
81%

4-es, gratula a sikeres alkudozáshoz. :D

Én is úgy szoktam házat megnézni, hogy még az asszonnyal se egyeztetem le, nemhogy a statikussal :D

2022. nov. 27. 18:41
 8/17 nemaRendőrség ***** válasza:
90%

Mennyi pénzed van rá.

Ha nincs csak 90 milliód akkor bemondod azt, aztán vagy nem keres vagy megegyeztek.

Értelemszerűen a felét stb ne ajánld.

Ha nem jön össze se bánd, biztos rossz lett volna

2022. nov. 27. 19:13
 9/17 anonim ***** válasza:
86%

"Én viszont kitettem az asztalra a foglalót kp.-ben."

Szép mese, a való életben a foglalót ügyvéd jelenlétében adják át szerződéskötéskor.

2022. nov. 27. 19:25
 10/17 anonim ***** válasza:
14%

9.

Marha!

2022. nov. 27. 19:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!