Milyen fiatalokat segítő támogatások/segélyek vannak lakás vásárláshoz?
3-6 év spórolás az önerőre, aztán majd 6 év múlva valószínűleg megint más lesz a helyzet, de legalább van tőke. Sokat kell spórolni, minden túlórát kihasználni, esetleg másodállás. Aztán szépen gyűlik a pénz a számlán, főleg ha 2 fő csinálja egyszerre.
Saját meglátásom:
2015.01-től indult csok, 10 év elidegenítési tilalommal. Az első csokos ingatlanok 2015.03-06 között születtek meg, egy átlagos válóper időtartama pedig 6 hónap. --> Várhatóan 2025.09.-2026.01 körül már árulni kezdik a jelenleg válóperre váró csokos családok az ingatlanjaikat, hogy végre megszabaduljanak egymástól.
Szóval jelenleg van 3 évetek, hogy össze húzzátok a nadrágszíjat és halálra dolgozzátok magatokat, és, ha ügyesek vagytok ki tudjátok használni ezeket a válásokat...
Teljesen reménytelen jelenleg még egy garzont is megvenni annak, aki nem örököl vagy nem vesz fel ész nélkül hiteleket. Én nem irigylem azokat, akik bevállalták a 20-30 éves hiteleket meg a 2-3 gyereket a semmire. Mert az esetek nagy részében a kapcsolati háttér sem volt meg ehhez, nemhogy az anyagiak. 10 év múlva sem lesznek már együtt, ahogy a válási statisztikákból is látszik. Persze mindenki azt hiszi, hogy ő a kivétel, senki nem úgy megy bele ebbe, hogy azt feltételezi, hogy nem lesznek örökké együtt. De végtelenül naiv dolog ebben hinni, én ezt már most 25 évesen így gondolom. Nem lehet néhány év alatt egy embert kiismerni, meg rengeteget változik az ember az évek során. Nem is értem, aki 20 évre előre gondolkodik, pedig addig jöhet bármi más is, betegség, halál stb.
Én inkább gyűjtögetem a pénzem és albérletben lakok, ez sem éri meg, de jelenleg nem látok más lehetőséget. Így legalább mobilis vagyok, bármikor el tudok innen költözni másik országba, vagy településre.
Én meg inkább az építési hitelemet fizetem. Ha 20-25 évig albérletet fizetek, az számomra kidobott pénz. Az önerőmet is beleszámítva, lehet 20 év múlva egálba leszak egy albérlettel, csak az eltérés abból adódik, hogy 50-60 éves korodra van vagy nincs ingatlanod. És mire nyugdíjas leszel nem kell aggódni miből fizeted az albérletet.
Nem örököltem, nem kaptam szülői támogatást, nem vettem igénybe állami támogatást a zöld hitelt leszámítva és egyedülállóként építkeztem. Szóval nem lehetetlen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!