Vegyestüzelésű kazánban mivel lehet a fekete kátrányt eltávolitani? Milyen tüzelés segitő anyagok vannak? Pl konix stb
mi ezt haználjuk:
előtte, még a kémény külső falán is megjelent a kátrány.
(eltávolít tatuk, a mester javaslatára kezdtük el ezt használni, 3 éve nincs kátrányosodás, kokszosodás a tüzelő berendezésben sem!)
Kedves Kérdező!
A vegyes tüzelésű kazánból a kátrányt úgy lehet ha eltávolítani, ha száraz fát használsz tüzeléshez. Tudj arról, hogy a száz éves bútor fájában is kb 12% víz van. Vagyis száraz tüzifának az tekinthető, amit felhasogatsz, tető alá, de légjárta helyre betárolsz, aztán 2 évig nem használod.
Ha már megtörtént a baj, akkor a Konixon kívül a Diavolina cég gyárt megfelelő anyagot, de itt van a Dr Soot, Limex stb állanak még rendelkezésedre. Ezek összefoglaló neve koromtalanító. Gazdaboltban, háztartási boltban általában megkapod ezen anyagok valamelyikét. A gyártó utasításokat tartsd be! Nagyobb barkácsáruházakban is szokott előfordulni hasonló célú, más árkategóriájú anyag.
Üdv R.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!