Lakáshitel kalkulátor ha a thm 10% akkor miért kell egy
40 milliós lakáshitelre közel 96 millió forintot
visszafizetni?
Figyelt kérdés
Itt egy példa egy gyorskalkulációra, 40 millióra a thm alapján 45 milliót kéne visszafizetni, de a havi törlesztő 20 év alatt 398 534 Ft, amivel a végösszeg 95 648 160 ft-ra jön ki.
A thm az adott évre vonatkozik a megmaradt tőkére.
Minél rövidebb hitelt kell felvenni, akár magasabb kamattal is
2022. nov. 21. 09:36
2/16 anonim válasza:
Akármilyen kamatról van szó a világon, azt 1 évre értik. Ha te is 3 hónapos bankbetétbe rakod a pénzed, amire 10% a kamat, akkor nem 3 hónapra kapsz 10%-ot, hanem 1 évre és annak az időarányos részét kapod meg 3 hónapra (2,5%-ot a példában).
Pénzügyi ismeretek 1. óra tananyaga.
2022. nov. 21. 10:08
3/16 A kérdező kommentje:
"Pénzügyi ismeretek 1. óra tananyaga."
Okoska képzeld iskolában semmi pénzügyi ismeretet nem tanítottak, de azt megtanították hogy Ady Endre melyik évben ment Szabadság című laphoz.
2022. nov. 21. 10:23
4/16 anonim válasza:
Semmi baj ha ezt eddig nem tudtad, most megtanultad. Arra van az oldal, hogy lehessen kérdezni. Senki nem mindentudással születik. Én meg lehet valami a te szakmádba vágó alap dologgal nem vagyok tisztában. Nem kioktatásból mondtam, hanem csak hogy ez egy pénzügyi területen belül alapnak számító infó.
2022. nov. 21. 10:32
5/16 anonim válasza:
Felveszel 40 millió hitelt, ÉVI 10% a THM. Mondjuk hogy minden évben 3 milliót fizetsz vissza a tőkéből, plusz a kamatokat. Az első évben 40 millióval tarotzol, tehát 4 millió lesz a kamat. A második évben 37 millióval tartozol, tehát 3,7 millió lesz a kamat. A harmadik évben 34 millióval tartozol, tehát 3,4 millió lesz akamat. És így tovább. Nyilván ez egy nagyon leegyszerűsített számítási mód, de a lényeget érted.
2022. nov. 21. 11:08
6/16 anonim válasza:
Ráadásul -ha jól tévedek-, akkor van benne egy olyan csavar/trükk, hogy először a kamatos kamatokat kell törleszteni és csak a legvégén magát a kölcsönt.
2022. nov. 21. 11:34
7/16 nemaRendőrség válasza:
@6
Ez jópár éve megszűnt szerencsére.
Nagyon sok ember csődbe ment miatta, hogy csak a kamatokat tudta fizetni a tőkét nem. Vagy a bankok lettek emberségesebbek (muszáj volt nekik ha hitelt akartak adni abban a hitelellenes időben, vagy a kormány szólt rájuk nem tudom)
Mi idén vettünk fel lakáshitelt, kb 70% tőke, 30% kamat volt az induló, de egyre csökken a kamat aránya
2022. nov. 21. 12:23
8/16 anonim válasza:
7.
Okés én még így tudtam.
2022. nov. 21. 12:25
9/16 nemaRendőrség válasza:
Idézve fórumtársunkat:
"Semmi baj ha ezt eddig nem tudtad, most megtanultad. Arra van az oldal"
2022. nov. 21. 12:30
10/16 anonim válasza:
A THM egy olyan mutató, amit azért találtak mert jól mutat, lehet reklámozni, marketing minden. Ki venne föl hitelt ha egyszerre azt mondanák hogy kétésfélszeres pénzt kell visszafizetni?!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!