Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Lakáshitel kalkulátor ha a...

Lakáshitel kalkulátor ha a thm 10% akkor miért kell egy 40 milliós lakáshitelre közel 96 millió forintot visszafizetni?

Figyelt kérdés

Itt egy példa egy gyorskalkulációra, 40 millióra a thm alapján 45 milliót kéne visszafizetni, de a havi törlesztő 20 év alatt 398 534 Ft, amivel a végösszeg 95 648 160 ft-ra jön ki.

[link]

2022. nov. 21. 08:54
1 2
 1/16 nemaRendőrség ***** válasza:
100%

Azért mert évi 10%.

A thm az adott évre vonatkozik a megmaradt tőkére.

Minél rövidebb hitelt kell felvenni, akár magasabb kamattal is

2022. nov. 21. 09:36
 2/16 anonim ***** válasza:
67%

Akármilyen kamatról van szó a világon, azt 1 évre értik. Ha te is 3 hónapos bankbetétbe rakod a pénzed, amire 10% a kamat, akkor nem 3 hónapra kapsz 10%-ot, hanem 1 évre és annak az időarányos részét kapod meg 3 hónapra (2,5%-ot a példában).

Pénzügyi ismeretek 1. óra tananyaga.

2022. nov. 21. 10:08
 3/16 A kérdező kommentje:

"Pénzügyi ismeretek 1. óra tananyaga."

Okoska képzeld iskolában semmi pénzügyi ismeretet nem tanítottak, de azt megtanították hogy Ady Endre melyik évben ment Szabadság című laphoz.

2022. nov. 21. 10:23
 4/16 anonim ***** válasza:
100%
Semmi baj ha ezt eddig nem tudtad, most megtanultad. Arra van az oldal, hogy lehessen kérdezni. Senki nem mindentudással születik. Én meg lehet valami a te szakmádba vágó alap dologgal nem vagyok tisztában. Nem kioktatásból mondtam, hanem csak hogy ez egy pénzügyi területen belül alapnak számító infó.
2022. nov. 21. 10:32
 5/16 anonim ***** válasza:
89%
Felveszel 40 millió hitelt, ÉVI 10% a THM. Mondjuk hogy minden évben 3 milliót fizetsz vissza a tőkéből, plusz a kamatokat. Az első évben 40 millióval tarotzol, tehát 4 millió lesz a kamat. A második évben 37 millióval tartozol, tehát 3,7 millió lesz a kamat. A harmadik évben 34 millióval tartozol, tehát 3,4 millió lesz akamat. És így tovább. Nyilván ez egy nagyon leegyszerűsített számítási mód, de a lényeget érted.
2022. nov. 21. 11:08
 6/16 anonim ***** válasza:
76%
Ráadásul -ha jól tévedek-, akkor van benne egy olyan csavar/trükk, hogy először a kamatos kamatokat kell törleszteni és csak a legvégén magát a kölcsönt.
2022. nov. 21. 11:34
 7/16 nemaRendőrség ***** válasza:
61%

@6

Ez jópár éve megszűnt szerencsére.

Nagyon sok ember csődbe ment miatta, hogy csak a kamatokat tudta fizetni a tőkét nem. Vagy a bankok lettek emberségesebbek (muszáj volt nekik ha hitelt akartak adni abban a hitelellenes időben, vagy a kormány szólt rájuk nem tudom)

Mi idén vettünk fel lakáshitelt, kb 70% tőke, 30% kamat volt az induló, de egyre csökken a kamat aránya

2022. nov. 21. 12:23
 8/16 anonim ***** válasza:
77%

7.

Okés én még így tudtam.

2022. nov. 21. 12:25
 9/16 nemaRendőrség ***** válasza:
72%

Idézve fórumtársunkat:

"Semmi baj ha ezt eddig nem tudtad, most megtanultad. Arra van az oldal"

2022. nov. 21. 12:30
 10/16 anonim ***** válasza:
100%
A THM egy olyan mutató, amit azért találtak mert jól mutat, lehet reklámozni, marketing minden. Ki venne föl hitelt ha egyszerre azt mondanák hogy kétésfélszeres pénzt kell visszafizetni?!
2022. nov. 21. 14:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!