Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » 40m2 házat meg e lehet építeni...

Edward21 kérdése:

40m2 házat meg e lehet építeni 10millió forintból?? 250ezer 1 m2 akkor. néztem a ház kalkulátorokban de lehet azért drágább mert házépítő kft nem privát???

Figyelt kérdés

2021. dec. 20. 13:34
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Nem valószínű, max nagyon puritánra. Sok költség nem arányos az alapterülettel, így kicsiben jóval nagyobb négyzetméter árak lesznek.
2021. dec. 20. 13:46
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

Ezt kulcsra kész árnak gondoltad?

Egyébként kizárt dolognak tartom.

Olyan előírások vannak már újépítésű ingatlanok esetében,hogy megkerülhetetlen egy csomó "fölösleges" dolog.

Egy ismerősöm meglévő telekre 2005 környékén úgy épített egy 50 m2 es kis házat,hogy mindent az ács munka kivételével családilag csináltak.

Mindenből a legolcsóbb megoldást választották és a víz, villany, gáz szerelés anyagait az egyik családtag intézte a saját szerelvényboltjából beszerzési áron.

Így jöttek ki valami 5,5 millióból.

Azóta szerintem az árak kb háromszorosára emelkedtek a munkadíjakról nem is beszélve.

Azóta változott egy csomó építkezéssel kapcsolatos előírás is,ami még drágábbá teszi.

2021. dec. 20. 13:49
 3/11 anonim ***** válasza:
0%

Simán, erre nem is raknék igazi födémet, lapostető is elég, álmennyezet. Könnyűszerkezetes vagy ytong is lehet, ezek miatt nem is kéne komoly alap.

Szerintem egy fullextrás szobát ki lehet alakítani kevesebből is.

2021. dec. 20. 14:01
 4/11 anonim ***** válasza:
400e alatt nem fogod tudni kihozni!
2021. dec. 20. 14:02
 5/11 anonim ***** válasza:
43%

Jajj, már vártam.

Az egész attól függ unokázó kisebbséggel csináltatod, vagy magyar óradíjakkal

2021. dec. 20. 14:05
 6/11 anonim ***** válasza:
64%
Szia! Szerintem nem, ha betartod a jelenlegi előírásokat. Illetve nézd meg a helyi építési szabályzatot is h mit enged.
2021. dec. 20. 14:58
 7/11 anonim ***** válasza:
76%

A sok új előírás miatt teljesen esélytelen új házat építeni ennyiből.

Megoldás:

Ha egy használt házat veszel, ott semmiféle előírás nincsen a felújítására.

Azzal meg ráérsz ha majd lesz rá pénzed, viszont azonnal tudsz benne lakni.

2021. dec. 20. 15:14
 8/11 anonim ***** válasza:
58%
Azt mondjuk nem értem, ha "csak" 10 milliód van akkor miért gondolkozol új építésben? Ennyiért inkább vegyél egy használt házat, vagy ham indenkéépen az újhoz ragaszkodsz akár egy készen kapható könnyűszerkezetes "mobil" házat.
2021. dec. 20. 15:37
 9/11 anonim ***** válasza:
ha lakhatásit is szeretnél rá akkor nem fog kijönni ennyiből. Ha valami gyümölcs tároló néven futna mint, szinte minden külterületen lévő ház, akkor ki lehet hozni nagyon sok önerős munkával.
2021. dec. 21. 17:33
 10/11 anonim ***** válasza:

Attól függ hol.

Felénk egy telek majdnem a duplája, nem hogy 40m2 es ház.

2021. dec. 22. 18:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!