Ki milyen könnyűszerkezetes házépítő céggel építtetné meg a családi házát? Tapasztalatokat és megjegyzéseket is kérnék .
Semmilyennel. Nem szeretem a könnyűszerkezetes házakat.
Épületfizikai szempontból nem tökéletesek erre a klímára.
Majd 6 év múlva nézném meg ezt a profin kivitelezett házat, hogy hogyan néz ki. Ahány könnyűszerkezetes házat láttam életemben, az újonnan zsír jól nézett ki, de néhány év alatt nagyon leharcolt kinézetet vett fel, a burkolatok a sarkoknál elváltak, a mennyezet és a falak találkozásai is elváltak, szóval siralmas kinézetű lett néhány év alatt.
Ja, és amerikában is ezeket a könnyű szerkezetes házakat látod szétdobálva, ha tornádó van. Komplett fél falak elszállva. A tégla házakat nem viszi el a vihar.
1-es vagyok.
Nem a tornádó a lényeg.
Nekem csak az a bajom a könnyűszerkezettel, hogy a hőtartása gyakorlatilag 0.
Tapasztalatom szerint addig van benne meleg míg megy a fűtés, illetve hideg míg megy a klíma. Tényleg baromi jó a hőszigetelő képessége (ha tisztességesen meg van csinálva), mert nem sok a fűtés/ hűtés.
De olyan mint a tetőtér. Eddigi életemben 1 jó tetőtérben voltam, abban is beton koporsófödém volt.
Előnye a gyors kivitelezhetőség, (előregyárthatóság).
De számos hátránya van ami nem vagy csak nehezen javítható.
Találkoztam már elbogarasodott faszerkezettel, amit csak 3 napos elgázosítással tudtak orvosolni (4 éves háznál). Ott is azt mondták, hogy nem fordulhat elő.
A másik az ár. Nem sokkal olcsóbb, mint a hagyományos szerkezet, de árában biztos nem tudod majd értékesíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!