Miért nem megy el az összes ingatlanos dolgozni? Értem én jó a kevés munka, sok pénz, de hogy állandóan hivogatnak úgy hogy odaírom hogy semmilyen körülmények között ne hívjon, az már szerintem a zaklatás kategória.
"Tipikus proli gyári munkás, aki nem azt dolgozza, mint ő, az ingyenélő, meg nem dolgozik."
Teljesen mindegy, hogy micsoda a kérdező, ha beleteszi a hirdetésbe, hogy ingatlanosok ne keressék, akkor ha egy ingatlanos mégis felhívja, az sehogy sincs rendben, akárhogy is magyarázza az illető.
Ezt a szép munkakört az emberiség generálta önmagának! És vannak akik ezt a hézagot kihasználva próbálnak pénzt szerezni. Azért manapság nem kell megszakadniuk. 2 házat elad aztán megvan a korábbi éves fizetése...
Persze mindenki állítja, hogy ő tökéletes hirdetéseket rak fel pl marketplacre... Talán, ha 10/1 tartalmazza az alapvető információkat egy egyszerű tárgyról. Ha egy átlag ember megnéz egy hirdetést mit keres elsőként? Árat, helyileg hol van, telefonszám, mi az a cucc pontosan, mérete stb. Csak az a gond, hogy az alap általános kérdésekre is privát üzit kell írni sokszor, és ez csak egyre rosszabb lesz :(
Nem kockáztat rengeteg pénzt, nem újít fel, nem takarít.
Azon kívül hogy felad egy hirdetést és megmutatja a lakást, ezen kívül nem végez semmit.
Csak a legkönnyebb részét veszi ki egy folyamatból irreálisan magas jutalékért.
És csodálkoznak ha egyre kevesebb ember tart rájuk igényt.
Megye? Én is odaírtam és tiszteletben tartották (azért érdekel a megye, hol ilyen értetlenek), nem hívogattak, ill. egyszer, de már azzal a kérdéssel indított, hogy meglátásom szerint várhatóan mikor próbálkozom először ingatlanossal? :)
Egyébként mióta hirdeted és a telefonálók hány százaléka volt kb. valódi érdeklődő? Továbbá a valódi érdeklődők közül hány mutatkozott komoly érdeklődőnek? Írd a hirdetésbe, hogy 5 után keressenek, én sem szeretek megállni a melóban telefon miatt.
Totális tévedésben vagy, ha így képzeled el egy ingatlanos munkáját. Amit elvégez egy ingatlanos (hagyjuk a bénákat, nem róluk beszélek): előnyös fotókat készít, videót készít az ingatlanról, ezzel már kiszűri a komolytalan érdeklődők egy jelentős részét, no és ha már erről van szó, a komolytalan érdeklődők nem téged rángatnak le a létráról meló közben, de a komoly érdeklődők sem, sőt úgy egyáltalán az érdeklődők nem rabolják az idődet, azt az időt, amit munkával is tölthetnél, ami pedig pénz! Ez talán a legkisebb indok mellettük. Hitelt intéz az érdeklődőnek, mindent elintéz helyetted, semmi dolgod nincs, mint ügyvédnél megjelenni és aláírni, majd fizetnek, és ennyi, és ez nem mellesleg ilyen egyszerű a vásárlónak is, mert mint írtam, hitelt is intézi, így gyak. érdeklődőt bír kvázi gyártani, mert sokan vannak úgy, hogy önerőből nem engedhetnék meg és emiatt elvetik a vásárlást, majd az ingatlanos pedig gondolkodik helyettük is, honnan legyen rá pénz. Nem csak olyan emberek léteznek, akik tűpontosan tisztában vannak a lehetőségeikkel, sőt többnyire nem ez a helyzet. No ezek az emberek mind az ingatlanirodákba mennek érdeklődni, mit vehetnének meg a pénzükből!
Azért is kérdeztem ezt tőled, mert az én tapasztalatom az, hogy hacsak nincs az ingatlan olyan helyen, ahol nagyon kelendőek az ingatlanok, akkor nagyon nehéz ingatlanos nélkül az eladás, ellenben ingatlanossal baromira könnyű. Én miután kiadtam ingatlanosnak az 2 hét múlva eladásra került, előtte 3 hónapig dacoltam! Kollégám 2 hónap után unta meg, az ingatlanos azon a héten eladta! Nem ingyenélők! A kezdők között van olyan, igen, és sok olyan van, mert sokan gondolják így, ahogy Te, hogy ebben a melóban ennyi van, és hát ez kinek ne menne... Úgyhogy van igazság abban, amit mondasz, de hát ebben épp csak annyi igazság van, mint abban, hogy Mi az ép.iparban úgy melózunk, hogy egy dolgozik, három nézi! :)
Ha még nagyon az elején jársz ennek és pár napja, pár hete hirdeted, akkor próbálkozz még vele így, nem akarlak rábeszélni semmire sem, de ha mielőbb elakarod adni, én úgy gondolom, hogy pár hónap után, ha nincs komoly érdeklődő, akkor jobban jársz, ha elgondolkodsz ezen.
Budapest, itt túl sok az ingatlanos.
Tavaly ilyenkor hirdettem egy lakást Győrben, ott valóban csak 1-2 ingatlanos keresett.
De itt gusztustalanul sok van.
Volt már hogy belementem , 2 ingatlanossal is szerződést kötöttem, és ott is én adtam el.
És még retteghetek, hogy melyik gyökér fog beperelni, ha véletlen a vevőm egyszer nekik aláírt valamit.
Na, nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!