Hogyan kezdjek neki a rám hagyott telekkel kapcsolatban? (Elnézést ha nem jó kategóriába tettem, nem tudom hova illene be legjobban. )
Tehát azt sem lehet tudni, hogy hol van?
Vagy félreértem?
A hagyatéki végzésen rajta kell legyen helyrajzi számmal, címmel, elmész és megnézed az állapotát.
Ha szerencsétek van, akkor nem birtokolta el senki, de az illetékes földhivatalnál kapsz a jogi státuszáról felvilágosítást.
A testvéreid nevében eljárni csak meghatalmazással lehet, de csak nagykorúnak.
Ha te a kiskorú vagy, akkor anyukádon kívül a gyámhivatalnak kell a te részeddel kapcsolatos dolgokra rábólintania.
Annyit tehetsz, hogyha ismered a címet, akkor elmész és körülnézel. Ha nem pátyolgatja senki, akkor egy dzsungelre számíts! Ha valaki gondozza, akkor gáz van ...
Bocs,első válaszoló.
Ha valaki gondozza akkor sincs gáz.Szólsz neki te vagy az új tulaj hagyaték útján .Aztán megbeszélitek a továbbiakat .
Az idén még mindent takaritson be,vagy el ami az övé .
Most már rajtad múlik mi lesz a telek további sorsa .
40 év után tudtuk meg mi is,hogy van egy város széli értékes terület,amiről nem tudunk,más használja .
1-es vagyok és nem haragszom!
Azért írtam, hogy gáz van, mert pont mostanában 2 helyen is zajlik a cirkusz elbirtoklás miatt. Ha 15 éve gondozza valaki és a Kérdező apja se ment feléje se, akkor simán elbirtokolhatja az ingatlant. És akkor bizony a Kérdezőnek (a családnak) kell bizonyítania, hogy de bizony a 15 év alatt ők voltak kint legalább 1x és fizetnek utána ezt vagy azt. Nem egyszerű az eljárás, nektek óriási szerencsétek volt!
Azért itt ne keverjük össze dolgokat.Ha egy terület gondozva van ,akkor nem küldenek felszólítást .Mindegy ,hogy azt ki végzi el . Egyébként 15 év használat szükséges az elbirtokláshoz .Ha a tulaj ez idő alatt egyszer is kinéz a telkére,máris innét kezdődik a 15 év .
Manapság szinte minden területnek van valami féle adó vonzata . Ezt kinek küldték ki,ki fizette be ?
Biztos nem a terület használója .
Nem olyan könnyű ám területeket elbirtokolni .
Kérdés az is,ha már ilyen hosszú idő után használta a területet,és tudta nem az ővé,miért nem kezdeményezte az elbirtoklást?
Azért,mert ez nem olyan egyszerű.ügyvédet utánjárást vesz igénybe,ami nem is kis költségbe kerül .
"Nem olyan könnyű ám területeket elbirtokolni ."
Így van, de a fenti esetben előfordulhat. Nagyapám is bitorolt el területet
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!