Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Ki tudja megvásárolni ezeket...

Ki tudja megvásárolni ezeket az irreálisan drága házakat, lakásokat?

Figyelt kérdés

Mi a párommal egyszerű polgári életet élünk Nyíregyházán, a kettőnk fizetése 600 ezer nettó, ami itt Szabolcs megyében nem a legrosszabb. De amikor meglátom hogy épülnek az új társasházak, sorházak és darabja 90-100 millió Nyíregyházán!!! Ki engedheti ezeket meg magának? Nézem a lakások honlapjait és a 100 milliós sorhazaknak egy része már el is kelt.

Sajnos mi álmodni se merünk erről. Milyen munkákat végezhetnek vajon ezek az emberek akik megvehetnek ilyen drága ingatlanokat?

2022. nov. 6. 08:40
1 2 3 4
 31/36 anonim ***** válasza:
100%
30: jah, ha csak másban nem talal jobb lehetőséget mint az ingatlan. Rosszban tudja milyen magas lesz az infláció teteje. Mar az infláció követő állampapírok is elég nagy százalékot fognak tudni adni jövő évtől. Lehet , hogy pár évre 9nkabb abba teszi valaki a pénzét . Kitudja mi lesz, leginkább senki
2022. nov. 9. 16:56
 32/36 anonim ***** válasza:
63%

Hidd el, 90-100 millió egy ingatlanért még Budaepsten is sok pénz, pedig itt a fizetések valamivel magasabbak, mint vidéken. Alapvetően nem is az a kérdés, hogy kik tudják ezt kifizetni, hanem hogy kinek van pénze a önerőre és kinek van akkora jövedelme, hogy a fennmaradó részt meghitelezi a bank.

Én elég jól keresek a párommal, de sajnos a készpénzes lakásvásárlástól fényévekre vagyunk. Összeszedtük a 80 milliós lakás árának a felét, a többire felvettünk hitelt, aminek a 15 éves törlesztője 320e Ft. Úgy, hogy a kettőnk össz jövedelme 1,3 millió nettó, viszont nincs gyerekünk, tehát nem jár CSOK és egyéb kedvezmények. (Ja, és egy 50nm-es 1,5 szobás lakásról beszélünk, nem egy palotáról, igaz, jó környéken van).

Ezt most nem azért írtam le, hogy felvágjak vagy dicsekejek a jövedelmemmel, hanem hogy lásd, ezek az összegek még viszonylag jó jövedelmi viszonyok mellett is kifizethetetlenek.

2022. nov. 10. 13:39
 33/36 anonim ***** válasza:
100%
#32 40millióért inkább miért nem egy felújítandó házat vettetek akár agglomerációban? Én valahogy nem értem, hogy ekkora összeg esetén mi ösztönzi az embereket hogy lakást válasszanak ház helyett.
2022. nov. 10. 15:51
 34/36 anonim ***** válasza:
83%

33: az aglomeráció lassan megközelíthetetlen, nem szeretném a fél életemet a dugóban vagy a vonaton tölteni.

Ezen kívül sajnos az aglomeráció is keményen megdrágult, egy kész kis ház, amire nem kell további vagyonokat költeni, 100 millió forint. Vagy lehetetlen, megközelíthetetlen helyen van, földúton lehet megközelíteni stb.

Nem viccelek, 70-80 millióért ami van, az a házrész, ikerház fele, rendezetlen jogviszonyok (szomszédnak bejárása van a telekre, a fele papíron az övé de mégsem és ehhez hasonló őrületek).

Ketten vagyunk, bőven megfelel egy kis lakás, ami cserébe szuper helyen van, jó a levegő, csendes környék, paraz panoráma és csak 6-8 perc a villamos gyalog.

Túl sok ismerősöm életét tette tönkre az, hogy vettek egy putrit, aminek a rendbehozatalára rámegy a fiatalságuk és minden pénzük, mi nem ezt az utat szerettük volna járni.

2022. nov. 10. 15:58
 35/36 anonim ***** válasza:
53%
Értem, köszönöm a válaszodat.
2022. nov. 10. 16:03
 36/36 anonim ***** válasza:
53%

Agglomerációban élek, már itt is 50-60 az a fajta ház amibe jóformán költözni lehet tisztasági festés után, a 40 milliósokra még rá kell költeni annyit hogy kiadja végén a 60-70-et.

Plusz tényleg hihetetlen körülményes bejutni, én a budai aggloban vagyok és szerencsére a 11. kerületben dolgozom, de így is rámegy napi másfél óra oda-vissza tömegközlekedéssel. Autóval kevesebb lenne, de drága a benzin

2022. nov. 10. 17:07
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!