Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Ki tudja megvásárolni ezeket...

Ki tudja megvásárolni ezeket az irreálisan drága házakat, lakásokat?

Figyelt kérdés

Mi a párommal egyszerű polgári életet élünk Nyíregyházán, a kettőnk fizetése 600 ezer nettó, ami itt Szabolcs megyében nem a legrosszabb. De amikor meglátom hogy épülnek az új társasházak, sorházak és darabja 90-100 millió Nyíregyházán!!! Ki engedheti ezeket meg magának? Nézem a lakások honlapjait és a 100 milliós sorhazaknak egy része már el is kelt.

Sajnos mi álmodni se merünk erről. Milyen munkákat végezhetnek vajon ezek az emberek akik megvehetnek ilyen drága ingatlanokat?

2022. nov. 6. 08:40
1 2 3 4
 11/36 A kérdező kommentje:

1. 7.: Szívből örülök, hogy az ilyen kérdések alatt mindig akadnak ilyen emberek. Milyen munkakörben dolgoztok?

4. Köszönöm, de nem szeretnék azért 3 gyereket hogy lehessen házam, azt a 3 gyereket fel is kell nevelni ami minimum 20-25 év és nem 2ft. Elég gáz hogy a mai világban csak így engedhetsz meg magadnak lakashitelt h bevallalod, hogy inkább szülsz 3 gyereket.

Összessegeben sokkoló, hogy mi megy most az ingatlanpiacon ami javarészt a CSOKnak is köszönhető. Így aki már nem akar 3 gyereket ellehetetlenitik a lakasvasarlastol. Adott lakás volt 20 millió most mivel van csok is így 50misi. Mi 20as éveik elején járó fiatalok el se tudjuk képzelni, hogy bármikor is lesz saját ingtalanunk.

2022. nov. 6. 16:00
 12/36 anonim ***** válasza:
32%
Mi ez a lepontozáshullám? Ne legyetek már ekkora balkáni prolik.
2022. nov. 6. 16:14
 13/36 anonim ***** válasza:
84%
IT
2022. nov. 6. 16:36
 14/36 A kérdező kommentje:
Az IT elég tág fogalom. Az én párom PHP fejlesztő és sajnos nem keres egyedül 600 ezret
2022. nov. 6. 17:14
 15/36 anonim ***** válasza:
79%

14. Attól függ Pesten, vagy Nyíregyházán keres 500 körül.

Miért hiszik az emberek, hogy pesti fizetés összehasonlítható a nyíregyházival? Igen a boltban a dolgok ugyanannyiba kerülnek kb, de pl. a szolgáltatások is olcsóbbak vidéken, az ingatlanokról nem is beszélve.

2022. nov. 6. 18:01
 16/36 anonim ***** válasza:
100%

9. Értem, tehát kb. kibasztak a mai huszonévesekkel, hogy a mai harmincasoknak jó legyen. Fantasztikus.

A CSOK-kal és társainak létezésével azok jártak a legjobban, akik most olyan 35 körül vannak, illetve kortól függetlenül akik már jó néhány éve felvették őket, mert ugye azóta nem emelkedtek az összegek, tehát a 4-5 évvel ezelőtti 10 millió sokkal többet ért, mint a mostani 10 millió. Ugyanez a most 35-40 körüli korosztály az, akik közül nagyon sokan a maihoz képest baromi olcsón tudtak venni 2010-2015 körül saját lakást akár hitelre, akár családi segítséggel, stb. Az egyik most 35 éves kolléganőm is 2015-ben vette a panellakását 11 millióért, ami most kb. 28-30 milliót ér (vidéki nagyváros).

Nem tőlük irigylem, hanem hogy ennyire rohadtul minden ettől függ, hogy melyik évben születtél, hány éves vagy, mikor érsz családalapítási korba. És akkor még csak a közelmúltról beszéltünk, azt hagyjuk is, hogy a 90-es években az egykori gyári munkások, takarítók, portások megint csak fillérekért tudták megvenni az egykori tanácsi lakásokat, ami miatt 92%-os Magyarországon a saját tulajdonban lakók aránya.

2022. nov. 6. 18:07
 17/36 anonim ***** válasza:
100%

A 9-es válaszoló gondolatmenete ott hibádzik hogy "Mindkettőnek van egy-egy saját (tehermentes) panel lakása".

Ez egy elmúlt időszakra érvényes, ma 10év múlva, kb. a 40-50 éveseknek lesz egy panellakása, lehet az is közös, nemhogy külön-külön.

A 16-os válaszoló nagyon jól rámutatott, hogy lényegében a mai fiatalok életét lehetetlenítik el, miközben ők azok, akiket ingatlankompenzáció illetné meg, mert 15 éve ötödennyi volt az ingatlanár, ill. a 90-es évek elején bagóért kapták meg sokan az állami bérlakásokat.

A mai fiatalokat igazából duplán érte a kár: saját ingatlanhoz nem jut még egy pályakezdő mérnök sem, állami vagy önkormányzati bérlakást nem kap mivel nincs hiszen azokat elosztogatták 30éve boldog boldogtalannak. Marad a vaskos albérlet, ami 3-5-szörös díj az állami bérlakáshoz képest. Az albérleti díjakat a mai fiataloknak lényegében azért kell fizetniük, mert a korábbi generáció ajándékait is ők fizetik sajnos.

Kivétel persze mindig van, Bayer, Palkovics lakhat önkormányzati bérlakásban, utóbbinak 2 is van, tehát még csak rászorultság sem dominál.

2022. nov. 6. 18:28
 18/36 anonim ***** válasza:
100%

9-es vagyok. Nem tudom, miért hibádzana a gondolatmenetem. A kérdés nem az volt, hogy a mostani huszonévesek hogy fognak ingatlant venni (én is 1-2 éven belül tervezek elköltözni a szülőktől, de ha így haladunk inkább 12 év lesz az, szóval nem kell bemutatni a helyzetet). Nem is az volt a kérdés, hogy 10 év múlva mi lesz. A kérdés az volt, hogy "Ki tudja megvásárolni ezeket az irreálisan drága házakat, lakásokat?". Én erre állítottam, hogy MOST (hiszen a kérdés erre vonatkozott, nem a 10 év múlva várható helyzetre) olyanok is meg tudják vásárolni, akik nem keresnek átlag felett, de már van egy bizonyos egzisztenciájuk. Ez az állítás tényszerűen igaz. Miért kell kiforgatni amit írok, és teljesen másra reagálni?? Nem írtam semmit arról hogy mi lesz 10 év múlva, és nem írtam semmit azoknak a helyzetéről, akik most huszonévesen nulla vagyonnal kezdenék az önálló életüket. Amit te leírtál róluk az mind igaz, csak éppen én egy teljesen másik csoportról beszéltem.

2022. nov. 6. 18:47
 19/36 anonim ***** válasza:
43%

Hát nem tudom, mert Budapesten is egy 90-100 milliós lakóingatlan az 4 generációs.

Én amikor az első lakásomat keresem, akkor ilyen találati halmazt nézek:

[link]

2022. nov. 6. 19:23
 20/36 anonim ***** válasza:
47%

Szerintem egyre kevesebben, és be is áll a piac így.

Találtam egy cikket, linkelek:

[link]

A pénzintézetek mindössze 89,8 milliárd forint értékű lakáshitelt tudtak kihelyezni az ügyfeleknek, ami közel harminc százalékkal alacsonyabb érték, mint a júniusi 128,2 milliárd forint volt. Egy évvel ezelőtt, 2021 júliusában még 132,6 milliárd forint lakáshitelt vettek fel a magyar polgárok – itt a visszaesés tehát meghaladja a 30 százalékot.

Harminc százalék vissza esés azért brutális !

2022. nov. 6. 19:29
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!