Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Ha napelemes uj hazat vettem,...

Ha napelemes uj hazat vettem, de az a napelem meg nincs a hazon, mert nem kaphato nyar ota, akkor vajon az epitteto beadta mar az igenyt a halozatra csatlakozashoz?

Figyelt kérdés
A napelemes szigoritas miatt kerdezem.. most tudtam meg az uj csodalatos szabalyokat.

2022. okt. 14. 20:44
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Mitől napelemes a ház, ha nincs rajta napelem?
2022. okt. 14. 21:08
 2/7 anonim ***** válasza:
94%

"napelemes uj hazat vettem"

Na, akkor mégegyszer, milyen házat vettél? Mert ha nincs fenn a napelem, akkor nem napelemes házat vettél! Csak azt fizettél...

2022. okt. 14. 21:21
 3/7 A kérdező kommentje:
Ugy ertem, hogy benne van a haz araban, amit mar kifizettem.
2022. okt. 14. 21:36
 4/7 anonim ***** válasza:
60%
Az építtetőt kellene ez ügyben megkérdezni..
2022. okt. 15. 02:59
 5/7 anonim ***** válasza:
86%

Oda-vissza mérőt még azelőtt meglehet kérni, hogy a napelemrendszer kiépülne! Ugyanakkor a napelemes rendszer még azelőtt kiépülhet, hogy a mérés kiépül, azaz ilyen értelemben nem függenek egymástól. Egyébként ezzel terelik a napelemes cégek az ügyfeleket, ezt hozzák föl indokként, mert túl sok melójuk van. Örökösen ebbe botlunk, hogy ezzel vannak hülyítve az ügyfelek, hogy nekünk aztán gyorsan-gyorsan megkellene csinálnunk, mert Ők csak azután tudnak munkát végezni, ami nem igaz! Minket hívogatnak az ügyfelek, és b...ogatva vagyunk, hogy menjünk már, mert nem tudnak dolgozni a napelemesek, pedig jönnének már, itt toporognak. Aztán ha kiépítjük 1-2 héten belül a mérést, majd letelik az a kb. 3-4 hét, míg a szolgáltató is hajlandó a helyszínre vánszorogni, még azután sincs sehol sem a napelemes, még azután is várnak heteket, van hogy egy hónapot is, de ránk tolják a dolgot, hogy miattunk nem halad a történet. Nem szoktunk találkozni. Jobb is.

Semmi másra nincs szükségük, mint egy visszatápláló kábelre, amit bekötnek a p...a inverterükbe, ha ennyi megvan (mert ezt aztán Ők nem csinálják meg), akkor már tudnak dolgozni úgy, hogy azt készre tudják kötni, nincs szükség arra, hogy mégegyszer a helyszínre menjenek.

A mérés kiépülhet még azelőtt, hogy a napelem+inverter kiépítésre kerül! Ez annyit tesz, hogy akkor az igény már leadásra került! Úgyhogy ha van új mérés, ott megfelelő mérőóra, akkor tulajdonképpen nálad már ki van ez építve, csak egyelőre visszatáplálás nem történik! Ha nincs, akkor viszont jelen állás szerint meglehet cseszni! Ezt kell kiderítsd, mert a két (igazából 3-4) munkavégzésnek semmi köze egymáshoz, a mérőóraszekrényt egy regisztrált szerelő (villanyszerelő) építi be, a mérőórát és a méretlen vezetéket/kábelt a szolgáltató építi be, az invertertől való visszatáplálást vagy a reg.szerelő vagy egy villanyszerelő építi ki, a napelemet és az invertert pedig egy napelem telepítésével foglalkozó cég építi ki (jórészt betanított munkások). Az, hogy napelem nincs nyár óta, az azért nem igaz, mert látom, hogy nyár óta is mennyi napelemes rendszer kiépült, de lényegtelen, mert attól, hogy nincs napelem, kiépülhetett volna nálad a mérés, sőt beépítésre kerülhetett volna az inverter is, a visszatáplálásért felelős vezeték/kábel is, sőt kiépítésre kerülhetett volna a napelemektől az inverterhez érkező betápláló vezeték is, a napelemeket tartó konzolok is. Tehát a villanyszerelést azt gyak. készre lehetett volna csinálni, de a napelemesek részéről is ez van annyi meló, amiért már érdemes a helyszínre menni. Ha ez nincs meg, akkor full kamu a történet, hogy nincs napelem, mert ennyit meglehet tenni anélkül is!

Szóval ha egyáltalán nem történt semmi sem, akkor csúnyán átlettél verve, hogy ezt előre kifizettették veled és az a helyzet, hogy ez nehéz ügy lesz, hogy a pénzedet visszakapjad, mert biztos vagyok benne, hogy a szerződés nem tér ki arra, hogy milyen jellegű ez a napelemes rendszer!

2022. okt. 15. 08:24
 6/7 anonim ***** válasza:
Qva egyszerű a dolog. Ha van HMKE engedélyed akkor lesz napelemed, ha nincs, akkor cseszheted. A HMKE engedély érvényessége 365 nap, vagyis az engedély kiadásának dátuma után egy év van rá hogy a kivitelező készre jelentse a rendszert. Azt hogy az adott ingatlanra van HMKE engedély, legegyszerűbben a kivitelező tudná megmondani, de ebben az esetben én nem nagyon bíznék benne, ezért egyből a szolgáltatót keresném meg. Az ügyfélszolgálaton, akár telefonon is meg tudják mondani hogy be van-e adva a kérelem, adtak-e ki már HMKE engedélyt.
2022. okt. 16. 10:16
 7/7 anonim ***** válasza:
Kérdező mekkora az esély rá, hogy "az epitteto"-d itt fog válaszolni főleg, hogy még az adataidat sem adtad meg a kérdésedben?????
2022. okt. 23. 14:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!