Vennétek olyan lakást, ahol konvektoros fűtés van, és kémény hiányában nem lehet központi fűtést kialakítani?
@11
Csak borzalmasan drága üzemeltetni egy hőszivattyúhoz képest
12-es, azt én értem, de 3.emeleten hogyan telepítesz hőszivattyút? Van ahol még klímát sem lehet, mert csak a homlokzatra lehetne rakni, oda meg sok helyen tilos. Nem tudom, ki kell számolni. Ha lenne egy nyaralóm, én biztos, hogy elektromos kazánt telepítenék. A legegyszerűbb.
11.
Nekem 10cm szigeteles van a társasházunkon. Kb 5 éve őrlángon megy a 2 konvektor, 54m2 lakás. Nem kapcsolnak be. Ez fogyaszt télen, így van 22 fokom.
Gáz a fűtés, melegvizem és a tűzhely. 48m3 az atalányom. 4 vagyunk.
A pazarló konvektoraimat sosem cserélném le, mert egyszerű, olcsó javíttatni, örök élet, biztonságos, üzembiztos. És a fég ugye 94%hatasfokot tud, hivatalosan.
@13
Nyaralóba szerintem pont felesleges egy ilyen bonyolult központi dolog.
Áram az okés, de pár infrapanel vagy norvéglap. Töred áron megvan, még kevesebbet is fogyaszt és nem kell karbantartani sem. Plusz hangtalan
Igen, vettünk.
3 lakásunk is volt hosszabb ideig csak konvektorral.
Nem olyan nagy a különbség a konvektoros és cirkós energiafelhasználás közt, talán 30%, 60 nm alatt meg sem térül a beruházás 150 évnél előbb.:))
Nekem most 240 m3-es lakásban az évi gázfogyasztás 600 m3 körül van (melegvíz, fűtés is gázzal megy).
Egy kisebb, alacsonyabb lakásunkban volt kb. 37 000 Ft/év.
Igen, raknék fel klímát és/vagy elektromos fűtőpaneleket.
(A jelenlegi házunk is ilyen, konvektor volt, most fűtőpanelek vannak. Nem volt se kémény, se hely egy kazánnak.)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!