Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Vennétek olyan lakást, ahol...

Vennétek olyan lakást, ahol konvektoros fűtés van, és kémény hiányában nem lehet központi fűtést kialakítani?

Figyelt kérdés
Esetleg hűtő-fűtő klímát lehet még beszereltetni.

2022. okt. 14. 17:10
A kérdező szavazást indított:
Igen
Nem
21 szavazat
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
37%

Az ablak alatt kivezetett konvektoros fűtés az egyik legpazarlóbb módja a "melegcsinálásnak".

A többit neked kell kitalálnod.

Én már senkinek sem javasolok semmit, mert bármit megváltoztathat a várban a király percek alatt.

2022. okt. 14. 17:20
 2/23 anonim ***** válasza:
77%

Ha kialakítható elektromos fűtés(pl jobb híján klíma) ésszerű keretek közt, akkor igen. De nyilván ennek a költségét is belekalkulálnám a vételárba, hogy megéri-e megvenni.

Szóval mindenképp ront a lakás értékén, és csak 1 millióval olcsóbban venném meg, mint az ugyanilyen, de más fűtésű lakást.

2022. okt. 14. 17:26
 3/23 anonim ***** válasza:
91%

Egyetértek a 2-essel.

Mindent meg lehet venni, a kérdés csak az ár.

2022. okt. 14. 17:32
 4/23 nemaRendőrség ***** válasza:
73%

Én nem vettem volna.

Hihetetlen szívás van vele.

Alapból pazarlóak és csúnyák, de megszüntetni és kiépíteni helyette mást is borzalmas.

A gázcsöveket nem lehet csak úgy kivenni a lakásból.

A falakat be kell tömni, a homlokzatot helyreállítani.

Ha radiátoros fűtést csináltatsz a helyére az egy vagyon, vésni kell mindent, kiépíteni 0ról a rendszert.

Gépterem kialakítása a kazánnak, éktelenkedhet a konyhában vagy a fürdőben kb.

A kémény a legkisebb gond, ahhoz csak átfúrják a falat, kidugják a csövet és kész is van modern kazánoknál. Nem kell felvinni az égbe.

Esetleg akkor ha annyival olcsóbb hogy megérje nekem kiépítettni, lakás méretétől függően 2-5 millió forintért 3-4 hónapos beköltözés csúszással

2022. okt. 14. 17:40
 5/23 A kérdező kommentje:

Nem is kell kémény a kazánhoz?

Akkor csak simán a falon kell kivezetni?

Nem kell engedély ilyenkor a társasháztól?

2022. okt. 14. 17:52
 6/23 anonim ***** válasza:
96%
biztos, hogy engedélyes, de valóban parapettel is működnek a kazánok
2022. okt. 14. 17:56
 7/23 nemaRendőrség ***** válasza:
100%

Nem tudom a pontos jogszabályokat, ennek utána kell járnod, hogy az adott lakáshoz lehet-e oldalfali kazán kivezetés.

Nekünk az van, de az előző tulaj csináltatta.

2022. okt. 14. 17:59
 8/23 anonim ***** válasza:
94%

Mindenhez kell engedély.A kondenzációs kazánt is terveztetni kell.

Sok esetben a kémény megoldása a legnagyobb gond .Nem úgy van,hogy csak kidugom a falon.

2022. okt. 14. 18:07
 9/23 Bandi bácsi ***** válasza:
94%

A konvektor helyére minden különösebb engedélyeztetés nélkül beépíthető a MILKA gázkazán. Ez használati melegvizet és fűtövizet is elő tud állítani, igaz ki kell építeni a radiátoros fűtést és az indirekt tárolót (HMV tároló boyler)

6-8 éve fiam 50 m2-es panel lakásában ilyet csináltunk, jól működött, de nem árt méretezni a hőszükségletet nehogy kevés legyen a teljesítmény. (Azóta elköltözött családi házba,)

2022. okt. 14. 18:08
 10/23 Bandi bácsi ***** válasza:
95%
Bocs azért gázterv kellett és a gázművek engedélyezte is, de a kémény probléma elfelejtve
2022. okt. 14. 18:10
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!