Vennétek olyan lakást, ahol konvektoros fűtés van, és kémény hiányában nem lehet központi fűtést kialakítani?
Az ablak alatt kivezetett konvektoros fűtés az egyik legpazarlóbb módja a "melegcsinálásnak".
A többit neked kell kitalálnod.
Én már senkinek sem javasolok semmit, mert bármit megváltoztathat a várban a király percek alatt.
Ha kialakítható elektromos fűtés(pl jobb híján klíma) ésszerű keretek közt, akkor igen. De nyilván ennek a költségét is belekalkulálnám a vételárba, hogy megéri-e megvenni.
Szóval mindenképp ront a lakás értékén, és csak 1 millióval olcsóbban venném meg, mint az ugyanilyen, de más fűtésű lakást.
Egyetértek a 2-essel.
Mindent meg lehet venni, a kérdés csak az ár.
Én nem vettem volna.
Hihetetlen szívás van vele.
Alapból pazarlóak és csúnyák, de megszüntetni és kiépíteni helyette mást is borzalmas.
A gázcsöveket nem lehet csak úgy kivenni a lakásból.
A falakat be kell tömni, a homlokzatot helyreállítani.
Ha radiátoros fűtést csináltatsz a helyére az egy vagyon, vésni kell mindent, kiépíteni 0ról a rendszert.
Gépterem kialakítása a kazánnak, éktelenkedhet a konyhában vagy a fürdőben kb.
A kémény a legkisebb gond, ahhoz csak átfúrják a falat, kidugják a csövet és kész is van modern kazánoknál. Nem kell felvinni az égbe.
Esetleg akkor ha annyival olcsóbb hogy megérje nekem kiépítettni, lakás méretétől függően 2-5 millió forintért 3-4 hónapos beköltözés csúszással
Nem is kell kémény a kazánhoz?
Akkor csak simán a falon kell kivezetni?
Nem kell engedély ilyenkor a társasháztól?
Nem tudom a pontos jogszabályokat, ennek utána kell járnod, hogy az adott lakáshoz lehet-e oldalfali kazán kivezetés.
Nekünk az van, de az előző tulaj csináltatta.
Mindenhez kell engedély.A kondenzációs kazánt is terveztetni kell.
Sok esetben a kémény megoldása a legnagyobb gond .Nem úgy van,hogy csak kidugom a falon.
A konvektor helyére minden különösebb engedélyeztetés nélkül beépíthető a MILKA gázkazán. Ez használati melegvizet és fűtövizet is elő tud állítani, igaz ki kell építeni a radiátoros fűtést és az indirekt tárolót (HMV tároló boyler)
6-8 éve fiam 50 m2-es panel lakásában ilyet csináltunk, jól működött, de nem árt méretezni a hőszükségletet nehogy kevés legyen a teljesítmény. (Azóta elköltözött családi házba,)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!