Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Jó ötletnek tartjátok ezt a...

Jó ötletnek tartjátok ezt a tervet ház vásárlásról?

Figyelt kérdés

Szóval én 20 éves vagyok, otthon lakom, májusban érettségiztem most keresem a megfelelő munkahelyem. Vidéken lakok családi házba a családommal, akik körül hiába volt jó felnőnöm, mára már elviselhetetlen itt lakni, így menni akarok. Albérletbe nem akarok menni, viszont minden álmom évek óta egy saját ház. Itt a környéken van egy kisebb város, amiben egy felújított, tető és nyílászáró cserés ház is max 20 millió forint,így itt tervezek házat venni, mert ez a város központban is van több nagy város között is.

Több helyen olvastam itt, hogy hülyeség ennyi idősen hazat venni, hogy egy ember ( egyedülálló vagyok ) minek megy egy saját házba, ha van albérlet és panel is meg stb, ti ezt hogy gondoljátok? Tényleg hülyeség egy házvételbe belevágni?

A családom nincs jo anyagai helyzetben ahhoz, hogy támogassanak, így hitelből tudnák venni házat. Folyamatosan keresem a munkahelyeket, ami mellett tudnám fizetni és meg is tudnák élni a fizuból , így tervezek.

2022. okt. 13. 16:59
1 2 3
 11/24 A kérdező kommentje:
Nem vettem figyelembe, hogy az egyes válaszoló én vagyok, szóval a kettesnek köszönöm
2022. okt. 13. 21:07
 12/24 A kérdező kommentje:
Köszönöm a többi választ is
2022. okt. 13. 21:08
 13/24 Noren1989 ***** válasza:
100%
És valami érdemi vàlasz születik is a kérdéseinkre, vagy mély hallgatàs a jussunk?
2022. okt. 13. 21:45
 14/24 A kérdező kommentje:

Leírtam, hogy keresem a munkahelyet, amivel megfelelően kijövök mindennel és csak úgy vágok bele, ha már minden megvan. Mostmar jobban gondolkozom a panel lakáson, azzal talán annyi költség nem lesz, egyébként le is írtam, hogy családi házban lakok a családommal, így tudom miért mennyit kell kiadói, jelen esetben hat emberre és hogy mit kell bíbelődni pl egy ház udvarával.

A keresetem kb 250-350 körül lesz, nagyon sok helyre bepróbálkozok és tudom, hogy hol mennyit keresnék és ismétlem úgy vágják bele ha ez a oenz elég. Ahova most megyek ott rokonom is dolgozik, akiről tudom, hogy abból a fizetésből vett egy családi házat egyedül, amit ott kap majd a munkahelyem ahova én is megyek ugyanazt csinálni. Jelenleg csak tervezek, mert nagyon tele vagyok motovacioval és már azt is megneztem és tudom, hogy mi mindenre kell még pénzt beleolni mikor belevagok ebbe. De ott is van fent a kérdés, hogy én mire voltam kíváncsi.

Azzal kapcsolatban meg jogi lesz párom meg stb, hát az nem érdekel. Most léptem ki egy 5 éves nyomorult kapcsolatból, legalább ennyi ideig nem is akarok senkit, mert végre magammal akarok törődni és a jövőmmel

2022. okt. 14. 12:09
 15/24 A kérdező kommentje:
Tegnap nem volt időm válaszolni, ezért volt "mely hallgatas"
2022. okt. 14. 12:09
 16/24 A kérdező kommentje:
Azzal kapcsolatban még hogy ***
2022. okt. 14. 12:10
 17/24 A kérdező kommentje:
Autokorrekt..
2022. okt. 14. 12:10
 18/24 A kérdező kommentje:
Köszönöm egyébként a biztatás, engem motivál az, hogy ilyen fiatalon elerjem ezeket a dolgokat.
2022. okt. 14. 12:12
 19/24 Noren1989 ***** válasza:
100%

Helyes-helyes.

3év múlva tali ugyanitt, mesélj, h h sikerült.

2022. okt. 14. 12:33
 20/24 anonim ***** válasza:
54%

Nem tudod mennyi bevételed lesz és mikortól... Innen már nehéz nyerni. Nagyon nem mindegy, hogy 250 vagy 350k.

Vannak hitelkalkulátorok, meg tudod nézni a törlesztőket. De előtte még adott a kérdés, mennyi önerőd van?

20-30%-ot kérnek a bankok. Tehát legjobb esetben is, 4 millió önerő kell, plusz járulékos költségek (illeték, ügyvéd, költözés, bútorok miegymás). 16 millió havi törlesztője 20 évre jelenleg kb. 150k. És akkor visszajutottunk az elejére.

100k marad a rezsire, megélhetésre, napi kiadásokra, az ingatlan rövid és hosszútávú karbantartására, állagmegőrzésére, fejlesztésére és még mellette kellene valamennyi tartalékot képezni stb stb.

Nekem ez így jelen gazdasági helyzetben túl karcsú.

Nyilván megértem, inkább fizetnél havi 150k-t a sajátért, mint albérletért, de sajátban sokkal több az egyéb kiadás is.

2022. okt. 14. 13:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!