Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Jó ötletnek tartjátok ezt a...

Jó ötletnek tartjátok ezt a tervet ház vásárlásról?

Figyelt kérdés

Szóval én 20 éves vagyok, otthon lakom, májusban érettségiztem most keresem a megfelelő munkahelyem. Vidéken lakok családi házba a családommal, akik körül hiába volt jó felnőnöm, mára már elviselhetetlen itt lakni, így menni akarok. Albérletbe nem akarok menni, viszont minden álmom évek óta egy saját ház. Itt a környéken van egy kisebb város, amiben egy felújított, tető és nyílászáró cserés ház is max 20 millió forint,így itt tervezek házat venni, mert ez a város központban is van több nagy város között is.

Több helyen olvastam itt, hogy hülyeség ennyi idősen hazat venni, hogy egy ember ( egyedülálló vagyok ) minek megy egy saját házba, ha van albérlet és panel is meg stb, ti ezt hogy gondoljátok? Tényleg hülyeség egy házvételbe belevágni?

A családom nincs jo anyagai helyzetben ahhoz, hogy támogassanak, így hitelből tudnák venni házat. Folyamatosan keresem a munkahelyeket, ami mellett tudnám fizetni és meg is tudnák élni a fizuból , így tervezek.

2022. okt. 13. 16:59
1 2 3
 1/24 A kérdező kommentje:
Elvileg munkaerő hiány miatt alacsonyak az árak és azért, mert egy nagyon vidéken lévő megyén vagyunk, de nekem lenne tökéletes munkahelyem is ebben a városban.
2022. okt. 13. 17:00
 2/24 anonim ***** válasza:
100%
Anyagilag és szabadidő szempontjából sokkal jobban meg fog terhelni téged egy családi ház, mint egy kis lakás.
2022. okt. 13. 17:02
 3/24 Noren1989 ***** válasza:
100%

Semmi nem szól a havi jövedelmedről.

Na az mennyi?

Kenyérre futja?

2022. okt. 13. 17:22
 4/24 A kérdező kommentje:
Esetleg neked nem, vagy mi az oka a baszakodásnak ?
2022. okt. 13. 18:32
 5/24 A kérdező kommentje:
Igazad van 1-es, köszönöm a választ
2022. okt. 13. 18:33
 6/24 anonim ***** válasza:
100%
1-es vagyok, egy 60 éves vén f*sz. Én a helyedben a fűnyírás, tetőjavítás, kerítésfestés helyett biztosan bulizni, csajozni, sportolni járnék.
2022. okt. 13. 19:38
 7/24 Noren1989 ***** válasza:
83%

#4, ha a matek nem megy, ne erőltesd.

Nem azért, de amire nem futja...ne vedd meg.

2022. okt. 13. 19:48
 8/24 anonim ***** válasza:
100%

Friss érettségivel, családi támogatás nélkül honnan lesz 5 milliód önerőre, plusz ügyvédi költségre, egyéb költségre, 4% illetékre?

Ha valami munkanélküliséggel sújtott, kisebbségi lalta település, jóval magasabb is lehet az önerő aránya, mert nem értékelik annyira a házat.

Fizetésed alapján kaphatsz ekkora hitelt? Vannak kalkulátorok.

A mostani rezsiárak mellett futja a fenntartásra? Pl. havi 150 ezer a gázra épp úgy jön ki? Kertesnél a ház értékének 1-3%-a amit évente rá kell költeni a karbantartásra, és akkor nem újítottad fel. Akarsz és tudsz a kerttel bíbelődni?

Lesz fél-egy évre elég tartalékod, ha esetleg kiesel valamiért a munkából vagy 2 hónap munkanélküliség miatt elúszik a hiteled?

Ha mind simán menne, akkor hajrá, senki nem akadályoz benne.

A többség nyilván azért vesz elsőre lakást, mert arra futja, ritka, hogy érettségivel azonnal bejelentett nettó 500-600-at kapna valaki, amiből talán már érdemes házat venni.

2022. okt. 13. 19:51
 9/24 anonim ***** válasza:
100%

"Fizetésed alapján kaphatsz ekkora hitelt?"

Szerinted tudja?

Még keresi a megfelelő munkahelyet!

2022. okt. 13. 20:06
 10/24 nemaRendőrség ***** válasza:
34%

Amivel nem számolsz hogy mivan ha találsz párt, és nem ott képzeli el az életét?

Vagy addig keresel valakit míg boldogan beköltözik hozzád az otthonodba?

Ha még lett volna ennyi pénzem sem vettem volna magamnak lakást 20 évesen.

Kiadtam volna és abból álltam volna a saját albérletemet.

De ha ezt szeretnéd és összejön akkor hajrá.

2022. okt. 13. 21:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!