Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Érdemes ujepitesu ingatlant...

Érdemes ujepitesu ingatlant vasarolni?

Figyelt kérdés
Szeretnek a belvaros kornyeken garzont vasarolni, van 40m forintom.Amiket neztem: Az ujepitesuek 42-45millioba kerulnek es 30-35nm-es nagysaguak. A regiebbiek, de feljuitottak 40nm-en 35-40millios aron kaphatoak. Mennyit szamit a rezsi, energiabesorolas, nyilaszarok, szigeteles az epulet allapota (mikor epult, homlokzat stb.). Erdemes lehet inkabb 2-5millio hitelt felvenni es ujepitesube koltozni vagy egy regen epult, de felujitott hazzal,ugyan ugy jol jarhatok? Koszonom a valaszokat!
2022. szept. 24. 16:09
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
46%
Lokacio ajda az ingatlan erteket. Tehat ha ugyan azon az aron van felujitott akkor az fix jobb helyen van. Mondjuk azt is erdemes lenne tudni mire hasznalnad milyen az elet helyzeted sok tenyezos dolog kinek mi eri meg.
2022. szept. 24. 16:44
 2/12 anonim ***** válasza:
80%

"Régen" épült. A 10-20 éves sem hű de régen épült és igen, sajnos a lakások maguk és a lakásokon belül a szobák is egyre kisebbek az új építésűekben, már nevetséges milyen kicsike szobájú lakásokat hirdetnek pl. 2 vagy 3 szobásként.

Én sosem néznék új építésű lakásokat (max. csak ha számítanának az állami támogatások), inkább a durván 10-20 éves korúakat preferálom, amikben tudom már laktak emberek, akik kipróbálták helyettem, tudtak ott élni nyugiban és működik minden + nem omlott rájuk semmi.

Az új építésű szóról nekem inkább az jut eszembe, hogy most épült az ingatlanboom csúcsán, amikor nem lehet normálisan mestereket találni, nagy eséllyel van a műszaki, szaktudást igénylő beltartalma a lakásnak (és az egész háznak) összegányolva, kispórolhatták az anyagokat a magas anyagárak miatt és hasonlók. Nem én akarok az lenni, aki egy halom pénzért zsákbamacska alapon tesztelheti, hogy ezek végül jól sikerültek-e vagy sem.

2022. szept. 24. 17:35
 3/12 anonim ***** válasza:
87%
2.-sel értek egyet.
2022. szept. 24. 17:50
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

Mi újépítésűt vettünk, eléggé megbántuk. Első lakásnak egy panel elég stabil választás, mert tudod mit veszel.

Minden máshoz hívj ki szakembert, aki megnézi, nálunk 25-30 milliót kell még a társasházra rákölteni, hogy meglegyenek a minimum feltételek, amit utána megpróbálhatunk behajtani a kivitelezőn, aki így is tartozik 6 millióval (15 lakásra).

2022. szept. 24. 22:21
 5/12 anonim ***** válasza:
97%
Jelen építőipari környezetben nem vennék újépítésűt. Keresnék egy 10-15 évest, amiben már laktak, kijöttek a hibák és azokat már leboxolták a kivitelezővel.
2022. szept. 24. 23:32
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

4. Mindig szidják a panelt (nem te, hanem általában), de én olyanban éltem sokáig, ahol a hálószoba 11,5 négyzetméter, a nappali pedig 24 négyzetméter volt és iszonyú tágasnak érződött. Ehhez képest látok olyan új építésűeket, ahol a lakószobák kis sufninak érződnek ehhez képest. Mint egy gardrób. A nappali meg lehet van 24 négyzetméter ott is, csak egy akkorába meg sokszor már belebsznak egy amerikai konyhát is, a panelben pedig legalább külön volt a konyha a nappalitól.

Meg a paneloknál még nem az volt, hogy 50% volt a beépíthetőség a telken és akkor addig be is építették profitmaximalizálás miatt, mint manapság az építési vállalkozók. Hanem van hely a házak között bőven és ha 5 emeletes házak vannak (ne adj Isten még olyan lépcsőházak is, ahol csak másfél szobás lakások vannak), akkor a lakóknak még szabad tere is van bőven, nincs túl sok lakó sem a sok szabad térre. És akkor látom, hogy milyen picsafüstnyi helyek vannak a lakóparkokban a házak közt, vagy ne adja az ég bemegyek egy olyan mellékutcába, ahol végig társasházak vannak építve és abszolút semmi zöldterület nincs a házak előtt/között.

2022. szept. 25. 01:50
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
Röviden. Nem!
2022. szept. 25. 22:03
 8/12 anonim ***** válasza:
82%
Undorító mocsok, ahogy már írták előttem. Garzon főleg felejtős ilyen szemetdombon, minden oldalról mindent hallani fogsz, mintha melletted finganának a fürdőkádban, kavargatják a kaját a fazékban a másik oldalon, egymás valagában 200 lakás. Ezeket szerintem nem is életvitelszerű tartózkodásra szánják, hanem csak befektetésre, pénzmenekítésre az infláció elől. Mintha arany lenne, csak itt nem grammot veszel, hanem négyzetmétert. Veszel 32 négyzetmétert 45 millióért, később ér 60 milliót ha nem dől össze a piac, jobb mintha a bankban rohadna a pénz. Falak mintha kartonpapírból lennének, az elszívó a konyhában és a fürdőben olyan, mint a hangszóró, mindent 2x felerősítve hallani a szomszédok életéből. Egyenes út a becsavarodás és az öngyilkosság felé ilyenbe költözni.
2022. szept. 28. 01:48
 9/12 anonim ***** válasza:
91%
Nagyon nem éri meg, külföldieknek meg a turistáknak építik ezeket, nem a magyaroknak...
2022. szept. 28. 21:02
 10/12 anonim ***** válasza:
64%

A beépítettség és a falvastagság ami sokat számít.

Kevesebbet fogsz fűteni egy 120 éves házban a vi., vii., vii. kerületben a körúton belül, mint ugyanott egy újépítésűben, vagy mint egy 120 évesben 4 megállóval kijjebb, ahol nem olyan zsúfolt a beépítés.

Nekünk GG-s besorolás mellett évi 30-40 000 Ft a főzés+melegvíz+fűtés ilyen pici lakásban, 120 évesekben. Cirkóval is és konvektorral is (konvektorral több a fűtés valamivel).

2022. okt. 9. 12:51
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!