Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Hosszú évekig gyűjtöttem egy...

Hosszú évekig gyűjtöttem egy saját lakás önerőjére, indulási költségeire. Úgy terveztem, év vége felé felvenném a hitelt, a magas kamatok miatt viszont tök ráfizetésnek érzem most belevágni. Érdemes most inkább várni?

Figyelt kérdés
Nagyon nem mindegy hogy 10 vagy 6-7 %-os kamattal veszem fel a hitelt, kérdés mit hoz a jövő, amit ugye senki nem tud megmondani.
2022. szept. 17. 09:17
 1/8 anonim ***** válasza:
91%

Naigen, nem tudod mit hoz a jövő, de két opció van.

1. maradnak a magas kamatok még nagyon sokáig, így kénytelen vagy lenyelni, és igénybe venni, ha saját ingatlanban szeretnél lakni. Még mindig jobb drága hitelt törleszteni mint egy tulajdonos drága lakáshitelét albérletben.

2. ha pár éven belül normalizálódik a helyzet, és újra alacsonyak lesznek a kamatok, akkor bebattyoghatsz a bankba, és a lakáshiteledet kiválthatod egy olcsóbbra. Nem vérrel kell aláírni a lakáshitel szerződést, később lecserélheted egy jobbra.

2022. szept. 17. 09:34
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Egyessel egyetértek, plusz kiegészíteném azzal, hogyha van lehetőséged, folyamatosan lehet előtörlesztgetni is addig, amíg el nem fogy. Nem muszáj 20-30 évig fizetgetni egy hitelt. Az biztosan totális ráfizetés.
2022. szept. 17. 11:15
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem leginkább attól függ, hogy meg tudod-e venni "álmaid" lakását, vagy azt a lakást amit szeretni is fogsz hosszabb ideig.

Ha igen, akkor meg kell venni, ha nem akkor viszont nem feltétlenül kell beleszaladni mert az sem jó, ha olyan helyen élsz amit utálsz.

2022. szept. 17. 14:15
 4/8 anonim ***** válasza:
39%
Én biztos kivárnék most, ha van lehetőségem. Az ingatlanárak is az egekben vannak. Nem maradhat így a végtelenségig, lassan történnie kell már valaminek, amitől lemegy.
2022. szept. 17. 14:18
 5/8 anonim ***** válasza:
69%
Őszintén sajnálom, nálam ugyanez volt a sztori, csak én még tudtam felvenni hitelt "csak" 6%-os kamaton még tavasszal. De persze jobb lett volna a tavalyi 3-4%-os kamat. Én a helyedben már nem vennék fel most hitelt, nevetséges hogy ugyanannyi pénzre mennyivel több kamatot kell már most kifizetni a tavalyihoz képest. Ja és persze a lakások is drágultak azóta, tehát még csak az sincs, hogy a hitelkamatok bár nőnek, de legalább a lakásárak csökkennek.
2022. szept. 17. 18:31
 6/8 anonim ***** válasza:
84%
Hat, en most vettem igy lakast. Igaz magas a kamat, de ket dolgo miatt dontottem megis igy: bar remenykedtem h kicsit megremeg az ingatlanpiac, ugy latom h ha lesz is arcsokkenes, a tavfuteses 30-40 m2 lakasok ebben nem lesznek erintettek szerintem. Tehat azon a piacon, ahol en keresgelek csak dragulasra szamitok. 2. Evente elegetek annyi penzt alberletre, ami kiegyenliti a kamat veszteseget. 3. Van elotorlesztes, szerintem magas kamat mellett megeri elotorleszteni 4. 10-20 eves tavlatban igyis-ugyis tobbet fog erni a lakas, mint a teljes osszeg, amit a hitelkamattal fizettem erte..
2022. szept. 18. 20:52
 7/8 anonim ***** válasza:
90%

6. Ez igaz, aki felvesz egy 20 éves hitelt, de amúgy ki akarja fizetni pl. 5 év alatt előtörlesztéssel, annak most is megérheti felvenni a hitelt, mert csak az 5 évre kifizetendő kamattal kell számolnia.

Csak a kérdező azt írta ő még az önerőre gyűjtöget folyamatosan, ezért abból indultam ki ő nem igazán tudná előre kifizetni a hitelt.

2022. szept. 18. 20:59
 8/8 anonim ***** válasza:
58%
Azt hiszem az emberek rövidesen mobilházakban meg sátrakban fognak lakni...
2022. szept. 22. 02:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!