Hosszú évekig gyűjtöttem egy saját lakás önerőjére, indulási költségeire. Úgy terveztem, év vége felé felvenném a hitelt, a magas kamatok miatt viszont tök ráfizetésnek érzem most belevágni. Érdemes most inkább várni?
Naigen, nem tudod mit hoz a jövő, de két opció van.
1. maradnak a magas kamatok még nagyon sokáig, így kénytelen vagy lenyelni, és igénybe venni, ha saját ingatlanban szeretnél lakni. Még mindig jobb drága hitelt törleszteni mint egy tulajdonos drága lakáshitelét albérletben.
2. ha pár éven belül normalizálódik a helyzet, és újra alacsonyak lesznek a kamatok, akkor bebattyoghatsz a bankba, és a lakáshiteledet kiválthatod egy olcsóbbra. Nem vérrel kell aláírni a lakáshitel szerződést, később lecserélheted egy jobbra.
Szerintem leginkább attól függ, hogy meg tudod-e venni "álmaid" lakását, vagy azt a lakást amit szeretni is fogsz hosszabb ideig.
Ha igen, akkor meg kell venni, ha nem akkor viszont nem feltétlenül kell beleszaladni mert az sem jó, ha olyan helyen élsz amit utálsz.
6. Ez igaz, aki felvesz egy 20 éves hitelt, de amúgy ki akarja fizetni pl. 5 év alatt előtörlesztéssel, annak most is megérheti felvenni a hitelt, mert csak az 5 évre kifizetendő kamattal kell számolnia.
Csak a kérdező azt írta ő még az önerőre gyűjtöget folyamatosan, ezért abból indultam ki ő nem igazán tudná előre kifizetni a hitelt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!