Miért nem állt meg az ingatlanok áremelkedése?
"sokan fogják feladni a korszerűtlen családi házas életet, amik vidéken nemcsak kifűthetetlenek, de eladhatatlanok is lesznek"
Télen oké, hogy sokba kerül, de amikor nem kell fűteni akkor ki akar családostul egy panelban sínylődni az év több mint felében? Ja és azt még nem tudhatjuk, hogy a panel lakásoknál hogy alakítják a távhődíjakat, a távhőszolgáltatók is gázzal állítják elő a meleg vizet és a fűtést.
"Télen oké, hogy sokba kerül, de amikor nem kell fűteni akkor ki akar családostul egy panelban sínylődni az év több mint felében?"
Mondjuk az, aki átalánydíjjal sem tudja kifizetni a számlát. Én nem panelről beszéltem, nem távfűtéses lakásról, hanem egyedi fűtésről, ahol teljes mértékben a benne lakó szabályozza az energiafelhasználást. Ezekre bőven lesz kereslet. De még egy 50-60 nm-es panel is jobb, mint egy hatalmas, korszerűtlen ház annak, akinek nincs pénze a hatalmas rezsire. Mert lakni kell valahol. A kollégáim között is van olyan (Budapest), aki inkább vízteleníti és lezárja a vidéki házát és beköltözik Budapestre egy albérletbe.
Én most azt látom felénk, hogy annyira nem fogynak az ingatlanok.
Sokan persze nem hajlandóak csökkenteni még, de nem is veszik.
Előbb utóbb aki el is akar adni, az majd kénytelen lesz csökkenteni.
De még csak most kezdődik ez az egész szarság, és tudjuk, hogy az ingatlan piac nagyon lassan reagál.
Én inkább tél utánra leszek kíváncsi meg a jövő év második felére, addig nem igen várok egyáltalán csökkenést.
De még akkor sem tuti, hogy lesz persze.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!