Beton alap? Honnan tudhatom meg ha egy háznak tenyleg komoly alapja van, es nem vernek át? Lehet látni?
Figyelt kérdés
Tehat nekem az egyik lényeg hogy ne jojjon fel a salétrom a hazra es ugy tudom hogy a betonalap a legjobb, de javitsatok ki ha nem igy van..
Tehát azt honnan tudhatom ha tenyleg beton alapu a ház?
2022. szept. 14. 22:26
1/5 A kérdező kommentje:
Az ÉPÍTKEZÉS temaba akartam volna tenni a kérdést..
2022. szept. 14. 22:46
2/5 anonim válasza:
Salétromos a fal szokott lenni, nem az alap. Ingatlanvásárlás előtt mindenképp végeztess állapotfelmérést műszaki szakértővel, ne sajnáld rá a pénzt.
3/5 mindentudó99 válasza:
A beton szemmire se garancia. A lényeg ha van alap akkor szigetelés is legyen az alap és a fal között.
4/5 anonim válasza:
Mivel a föld alá nem látsz, így az alapot csak feltárással(leásol) lehet elkenőrizni.
A salétromosodásnak semmi köze az alapnak; az a vízszigetelés hiányát jelzi.
De ha anyagtól függően jó a kipárolgás, akor sincs salétromosodás/vizesedés. Jellemzően a vàlyogházaknak sincs vízszigetelése, de jó páraelvezetés miatt a falon sosem veszed észre.
5/5 anonim válasza:
Ne a betonalap legyen a mérvadó, hanem hogy van-e jó, hatékony szigetelés az alap és a fal között, illetve a szigetelés feljebb van-e, mint az épületet körülvevő terep, mert ha a terep feljebb van, akkor csapadék esetén a föld átadja a nedvességet a falnak, tehát hiába van a szigetelés a terep alatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!